Corona - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Corona

Corona

Versoepelingen coronamaatregelen per 15 januari

Trainen en onderlinge wedstrijden binnen de vereniging weer mogelijk voor iedereen ook weer in de avond

Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari 2022 heeft het kabinet versoepelingen voor de sport aangekondigd. Deze gaan onmiddellijk in. Vanaf zaterdag 15 januari 2022, is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club.

Dit betekent dat er ook weer in de avond getraind kan worden door alle teams, als vanouds. Er geldt geen maximale groepsgrootte en je hoeft tijdens het trainen geen 1,5 meter afstand te houden.

Kleedkamer en douches zijn weer open

De kleedkamers en douches zijn vanaf aanstaande maandag weer open. De trainers/leiders zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de regels in de kleedkamers, douches en de velden:

 • De 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij trainingen en wedstrijden
 • Bij trainingen en/of onderlinge wedstrijden mogen geen toeschouwers aanwezig zijn
 • Het coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor spelers van 18 jaar en ouder bij het gebruik maken van de kleedkamers, douches en/of toiletten
 • Mondkapjes zijn verplicht voor spelers vanaf 13 jaar bij het gebruik maken van de kleedkamers.


Clubhuis “Weerkomm’n” en het terras blijven gesloten

Het clubhuis blijft aangemerkt als horeca en blijft gesloten. Dit blijft ook gelden voor het terras.

Vervolg competitie
Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. De KNVB zet nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen. Na de persconferentie van de 25e hoopt de KNVB meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. In de tussentijd worden verschillende scenario’s door de KNVB uitgewerkt die besproken worden met de diverse belangenorganisaties.

Wedstrijdfit
Zoals vermeld wordt ingezet in op een zo snel mogelijke hervatting van de competitie. De afgelopen weken hebben met name de senioren voetballers niet kunnen voetballen. Juist voor deze groep is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. Organiseer (extra) trainingen, interne partijtjes of toernooien om de voetballers weer (wedstrijd)fit te maken voor het vervolg van het seizoen. Kijk voor meer informatie, inspiratie en ondersteuning op de volgende pagina: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/65747/bereid-je-voor-op-de-competitie

Verantwoordelijkheid voor een ieder

Het omikron virus, de heersende variant op dit moment, is zeer besmettelijk. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent:

 • Bij klachten blijf je thuis en doe je direct een test
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was vaak je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Schud geen handen
 • Draag als trainer/coach je mondkapje zoveel mogelijk


Het bestuur

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maatregelen 10 januari - Buiten sporten voor personen tot en met 17 jaar verruimd

Sporten op sportlocaties buiten tussen 5.00 en 20.00 uur voor kinderen t/m 17 jaar

Vanaf 11 januari wil het kabinet alle sportlocaties buiten tot 20.00 uur openen voor kinderen tot en met 17 jaar. Momenteel kunnen zij buiten sporten tot 17.00 uur. Vanaf 11 januari kan dat dus tot 20.00 uur.

 • Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.  
 • Zij mogen in teamverband sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club.
 • Er wordt geen competitie gespeeld buiten het eigen clubverband.

Sporten op sportlocaties buiten tussen 5.00 en 17.00 uur voor volwassenen vanaf 18 jaar

Deze maatregel blijft voorlopig gehandhaafd

·         Voor volwassenen van 18 jaar is sporten toegestaan tot 17.00 uur met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur

 

Sportkantine “Weerkomm’n blijft gesloten!!!


De kantine is 24 uur per dag, 7 dagen per week gesloten. Alleen de toiletten bij de kleedkamers zijn open.

Het bestuur

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maatregelen 19 december

De nieuwe Omikron variant zorgt ervoor dat de maatregelen opnieuw worden aangescherpt.

In ieder geval tot 14 januari zijn onderstaande aanscherpingen van kracht.

Veldvoetbal categorie A (prestatieve competitie)

Met de verlenging van de huidige maatregelen is nu al wel duidelijk dat in de speelweekenden van 15 en 16 januari en 22 en 23 januari in de categorie A niet zal worden gespeeld.

Op zijn vroegst zal het weekend van 29 en 30 januari als inhaal speelweekend worden gebruikt voor de wedstrijden die vóór 29 november, gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast (met uitzondering van 2de divisie, 3de divisie en hoofdklasse).

De competities die spelen in een zogenaamde najaarsreeks in de categorie A* worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks.

Bij ons gaat het bij categorie A in principe om de volgende teams: FC Ommen 1,  FC Ommen 2 (zat), FC Ommen 3 (zat), FC Ommen VR1, FC Ommen JO19-1, FC Ommen JO17-1, FC Ommen JO15-1 en FC Ommen JO13-1.

Veldvoetbal categorie B (recreatieve competitie)
Hopende dat er geen nieuwe maatregelen na 15 januari komen, kunnen in de categorie B* alle wedstrijden in het programma gewoon doorgang vinden, deze wedstrijden laten we daarom ook als gepland staan. Mocht je deze wedstrijden niet willen spelen, meld dit dan bij contact@knvb.nl onder vermelding van het wedstrijdnummer.

Zaalvoetbal
De zaalvoetbalcompetitie voor de jeugd is voor deze winterperiode geannuleerd.

Annulering activiteiten
Alle activiteiten worden tot nader bericht opgeschorst c.q. geannuleerd. De kerstvoetbaltoernooien in de zaal, nieuwjaarsreceptie op 8 januari, de snertloop en het uitbuiktoernooi gaan niet door. De huldiging van jubilarissen zal op een later moment dit seizoen plaatsvinden.

Sportkantine “Weerkomm’n gesloten
De kantine is 24 uur per dag, 7 dagen per week gesloten. Alleen de toiletten bij de kleedkamers zijn open.

Sport op sportlocaties buiten tussen 5.00 en 17.00 uur
* voor volwassenen van 18 jaar is sporten toegestaan met max, 2 personen op 1,5 meter afstand exlusief trainer
* kinderen t/m 17 jaar kunnen trainen en wedstrijden onderling met teams eigen club zijn toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand worden gehouden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maatregelen 5 december

De KNVB wil vooral in mogelijkheden blijven denken en tevens het medische advies leidend laten zijn bij de beslissing over de aankomende programma’s. Voor de A-categorie is daarom besloten om vanaf maandag 6 december de competities tot aan de winterstop stil te leggen.

Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis wedstrijden te spelen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld. In de B-categorie blijft het programma voor 11, 12, 18 en 19 december staan, zodat circa 85% van de amateurvoetballers in elk geval eenmaal per week kan sporten.

Het doel is om alle competities na de winterstop (half januari 2022) te hervatten, maar uiteraard is dat afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland en de maatregelen van het kabinet.

Categorie A bij FC Ommen
Bij ons gaat het in principe om: FC Ommen 1,  FC Ommen 2 (zat), FC Ommen 3 (zat), FC Ommen VR1, FC Ommen JO19-1, FC Ommen JO17-1, FC Ommen JO15-1 en FC Ommen JO13-1.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kantine, terras
en tent (aanscherping 28 november)

 • In de kantine en tent is een Corona Toegangsbewijs (CTB) voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht
 • Er is GEEN afhaal gedeelte voor het afhalen van een drankje e.d. zonder toegangsbewijs
 • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine en tent. Oftewel je moet de kantine of tent per omgaande verlaten wanneer geen zitplaats beschikbaar is
 • Wanneer je loopt in de kantine of de gangen in het clubgebouw is het dragen van een mondkapje verplicht
 • In de kantine is 1,5 meter afstand verplicht
 • De kantine moet uiterlijk om 17.00 uur sluiten. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanscherping corona maatregelen vanaf  13 november 2021

Voor FC Ommen gelden de volgende regels:

 • Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk, want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand
 • Publiek is helaas niet meer welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.


Kantine, terras
en tent

 • In de kantine en tent is een Corona Toegangsbewijs (CTB) voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht
 • Er is GEEN afhaal gedeelte voor het afhalen van een drankje e.d. zonder toegangsbewijs
 • Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine en tent. Oftewel je moet de kantine of tent per omgaande verlaten wanneer geen zitplaats beschikbaar is
 • Wanneer je loopt in de kantine of de gangen in het clubgebouw is het dragen van een mondkapje verplicht
 • De kantine moet uiterlijk om 19.00 uur sluiten.  Dit heeft tot gevolg dat de kantine door de weeks ’s avonds gesloten is.


Kleedkamers, douches en toiletten van de kantine “Weerkomm’n” en gebouw 6

Je mag wel gewoon voetballen zonder gebruik te maken van de kleedkamer en de kantine en zonder de coronacheck. Kom dan in je voetbalkleding en ga na de training of wedstrijd gewoon weer naar huis.

Een corona toegangsbewijs is wel verplicht wanneer je er wel gebruik van maakt.

Elk team is op voorhand gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs (CTB). We hebben er voor gekozen om niet alle trainingsavonden te gaan controleren maar per team eenmalig alle spelers te controleren tijdens de eerste trainingsavond. Dit zal schriftelijk vastgelegd worden. Vervolgens wordt de leider/trainer verantwoordelijk voor het handhaven van de regel: geen CTB betekent geen kleedkamergebruik. Hierop zal steekproefsgewijs worden gecontroleerd door het bestuur. Bij overtreding van de regel zal men daar op aangesproken worden en kan een sanctie volgen.  

Op wedstrijddagen geldt dat de leiders bij thuiswedstrijden het coronatoegangsbewijs van hun tegenstander controleren voordat zij de kleedkamers betreden. Hou er rekening mee dat jullie bij uitwedstrijden ook gecontroleerd kunnen worden bij de tegenpartij.

Voor de kleedkamers blijft van kracht:

 • Gebruik de kleedkamers alleen om snel om te kleden en na het sporten snel te douchen. Blijf hier niet hangen!!!!!
 • De kleedkamers is geen verlengstuk van de kantine. Dus het is verboden om hier drankjes e.d. te nuttigen. Dat doe je in de kantine

Deze maatregelen gelden voor FC Ommen, maar wanneer je uitwedstrijden speelt kun je bij de tegenpartij ook gecontroleerd worden. Houd hier rekening mee!!!!!

Daarnaast gelden nog steeds de algemene regels: 

 • Vaak je handen wassen 
 • Houd zoveel mogelijk afstand 
 • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen
 • Hoest en nies in je elle boog
 • Schud geen handen 
 • Zorg voor voldoende frisse lucht 

Gebruik allen het gezonde (hygiënische) verstand en zoek niet de grenzen op. Het doel blijft, dat we met z’n allen zo snel mogelijk afkomen van deze vervelende maatregelen en helpen dit vreselijke virus te bestrijden en dat jij en je medemens geen corona oplopen met alle gevolgen van dien. 

Feestavond en dart toernooi gaan voorlopig niet door

Gezien de gehele situatie rondom Corona en de huidige regelgeving hebben we als bestuur helaas moeten besluiten om het geplande feest op 11 december en het geplande dart toernooi op 18 december niet door te laten gaan. Hopelijk kunnen we beide activiteiten later in het seizoen wel door laten gaan.

Algemene Ledenvergadering 29 november zoveel mogelijk digitaal

Vanwege deze nieuwe Corona-maatregelen zal de ledenvergadering zoveel mogelijk digitaal zijn. In uitzonderlijke gevallen is fysieke aanwezigheid mogelijk in overleg met de secretaris.

De link om online deel te nemen aan de vergadering sturen wij jullie uiterlijk 27 november per email toe.

Oproep vrijwilligers

Er is voor de komende weken een schema gemaakt, waarbij we in tijdsblokken vrijwilligers nodig hebben om te controleren. Dit schema ligt ook bij de ingang van de kantine. Alle teams zijn aangeschreven om hun bijdrage te leveren. Meld je aan of geef je op via vrijwilligers@fcommen.nl. Met elkaar zijn we verantwoordelijk.

Al met al een ingewikkelde regeling. We vragen daarom van jullie allen begrip en medewerking en doen een beroep op ieders gezond verstand. De FC Ommen leden die  jullie QR-code controleren doen het in belang van ons allen en FC Ommen. Heb respect voor deze mensen.

Half december komen we met een vervolg op de dan geldende coronamaatregelen.

Het bestuur


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aanscherping Coronamaatregelen vanaf 6 november 2021

Met ingang van zaterdag 6 november worden de coronaregels in Nederland aangescherpt, zoals jullie hebben kunnen lezen of horen. Het corona toegangsbewijs is verplicht voor de kantine, het terras en de kleedkamers.

Iedereen van 18 jaar en ouder moet in het bezit zijn van een geldige QR-code. Die krijg je als je volledig gevaccineerd bent, of een negatieve Corona-test hebt ondergaan in de afgelopen 24 uur, of de afgelopen 6 maanden corona hebt gehad.

Deze maatregelen gelden voor FC Ommen, maar wanneer je uitwedstrijden speelt kun je bij de tegenpartij ook gecontroleerd worden. Houd hier rekening mee!!!!!

Corona toegangsbewijs verplicht voor kantine/terras 

Het toegangsbewijs geldt vanaf heden voor de hele kantine en het terras (tent met heathers). Er is GEEN afhaal gedeelte meer voor het afhalen van een drankje e.d. zonder toegangsbewijs.

Bij de ingang aan de achterkant van de kantine, de voorkant is afgesloten, staan herkenbare vrijwilligers om te controleren op jullie QR-code en identificatiebewijs tijdens de officiële openingstijden op, 

woensdag van 20.00 uur – 23.00 uur

donderdag van 19.00 uur – 23.00 uur 

zaterdag van 7.45 uur – 18.30 uur 

zondag van 9.00 uur – 13.30 uur 

Om drukte zoveel mogelijk te beperken is aan de achterkant van de kantine een tent geplaatst. Is het te druk in de kantine maak dan gebruik van de tent met heathers. Ook hier is een toegangsbewijs vereist en wordt er gecontroleerd. 

Corona toegangsbewijs verplicht voor Kleedkamers, douches en toiletten van de kantine “weerkomm’n” en gebouw 6

Ook hiervoor geldt een corona toegangsbewijs van 18 jaar en ouder. Bij de ingang aan de achterkant van de kleedkamers, de voorkant is gesloten, staan herkenbare vrijwilligers om te controleren op jullie QR-code en identificatiebewijs tijdens trainingsavonden en op wedstrijddagen. Dit geldt ook voor ouders van jeugdleden.

Voor de kleedkamers geldt verder:

 • Gebruik de kleedkamers alleen om snel om te kleden en na het sporten snel te douchen. Blijf hier niet hangen!!!!!
 • De kleedkamers is geen verlengstuk van de kantine. Dus het is verboden om hier drankjes e.d. te nuttigen. Dat doe je in de kantine
 • Je mag wel gewoon voetballen zonder gebruik te maken van de kleedkamer en de kantine en zonder de coronacheck. Kom dan gewoon in je voetbalkleding en ga na de training of wedstrijd gewoon weer naar huis.

Daarnaast gelden nog steeds de algemene regels: 

 • Vaak je handen wassen 
 • Houd zoveel mogelijk afstand 
 • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen
 • Hoest en nies in je elle boog
 • Schud geen handen 
 • Zorg voor voldoende frisse lucht 

Gebruik allen het gezonde (hygiënische) verstand en zoek niet de grenzen op. Het doel blijft, dat we met z’n allen zo snel mogelijk afkomen van deze vervelende maatregelen en helpen dit vreselijke virus te bestrijden en dat jij en je medemens geen corona oplopen met alle gevolgen van dien. 

Oproep vrijwilligers

Er is voor de komende weken een schema gemaakt, waarbij we in tijdsblokken vrijwilligers nodig hebben om te controleren. Dit schema ligt ook bij de ingang van de kantine. Ook alle teams worden aangeschreven om hun bijdrage te leveren. Meld je aan of geef je op via vrijwilligers@fcommen.nl. Met elkaar zijn we verantwoordelijk.

Al met al een ingewikkelde regeling. We vragen daarom van jullie allen begrip en medewerking en doen een beroep op ieders gezond verstand. De FC Ommen leden die  jullie QR-code controleren doen het in belang van ons allen en FC Ommen. Heb respect voor deze mensen.

Het bestuur

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Coronamaatregelen vanaf 25 september 2021

Met ingang van zaterdag 25 september worden de coronaregels in Nederland aangepast. Dit betekent dat voor toeschouwers langs het voetbalveld de verplichting om anderhalve meter afstand te houden vervalt.

Wel geldt de QR-code test. Voor voetbalkantines gelden dezelfde regels als voor de horeca. Iedereen van 13 jaar en ouder moet in het bezit zijn van een geldige QR-code. Die krijg je als je volledig gevaccineerd bent, of een negatieve Corona-test hebt ondergaan in de afgelopen 24 uur, of de afgelopen 6 maanden corona hebt gehad.

Terras/afhaal 

Het clubhuis blijft gewoon open. Kleedkamers, douches en toiletten kunnen ook gewoon gebruikt worden. Een deel van de kantine zal voorzien worden van een loopruimte (dus geen zit of verblijf ruimte). Deze ruimte is bedoeld om bij de bar te kunnen komen om “af te halen” en terug te gaan naar het terras cq tent en om via die route ook naar de toiletten te kunnen. Het betreden van die ruimtes is dus vrij zonder toegangsbewijs. 

Kantine 

Een deel van de kantine wordt afgescheiden om te kunnen zitten. 

We zijn wettelijke verplicht om vanaf zaterdag 25 september bij het afgesloten gedeelte van de kantine te controleren op jullie QR-code en identificatiebewijs tijdens de officiële openingstijden op, 

donderdag van 20.00 uur – 23.00 uur 

zaterdag van 7.00 uur – 18.30 uur 

zondag van 9.30 uur – 13.30 uur 

Daarnaast gelden nog steeds de regels: 

Handen wassen 

Houd zoveel mogelijk afstand 

Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen 

Zorg voor voldoende frisse lucht 

Om drukte zoveel mogelijk te beperken is voor de kantine een tent geplaatst. Is het te druk in de kantine maak dan gebruik van de tent 

Gebruik het gezonde (hygiënische) verstand en zoek niet de grenzen op Het doel blijft dat we met z’n allen zo snel mogelijk afkomen van deze vervelende maatregelen en dat jij en je medemens geen corona oplopen met alle gevolgen van dien. 

Al met al een ingewikkelde regeling. We vragen daarom van jullie allen begrip en medewerking en doen een beroep op ieders gezond verstand. De FC Ommen leden die  jullie QR-code controleren doen het in belang van ons allen en FC Ommen. 

Coronamaatregelen tot en met 25 september 2021

Het voetbalseizoen 2021/2022 is weer gestart. Oefenwedstrijden zijn in volle gang, de bekercompetitie is gestart. Gelukkig kunnen de wedstrijden weer met publiek gespeeld worden. Ook zijn de kantine en het terras weer open. Hier zijn we als vereniging erg blij mee. Om te zorgen dat alles in goede harmonie gebeurt en we open mogen blijven, willen we onze leden en bezoekers met klem oproepen de coronaregels te respecteren ook bij bezoek aan ons sportpark.

Belangrijkste regels, die ook bij FC Ommen gelden::

 • Houd je in het algemeen aan de basisregels van de Rijksoverheid m.b.t. het coronavirus.
 • Houdt afstand van elkaar, de 1.5-meter regel geldt nog steeds
 • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht.
 • Om drukte zoveel mogelijk te beperken is voor de kantine een tent geplaatst. Is het te druk in de kantine? Maak dan gebruik van de tent.
 • Gebruik het gezonde (hygiënische) verstand en zoek niet de grenzen op

Het doel is dat we met z’n allen zo snel mogelijk afkomen van deze vervelende maatregelen en dat je en je medemens geen corona oplopen met alle gevolgen van dien.

FC Ommen doet een nadrukkelijk beroep op de verantwoordelijkheid van alle leden; houd je zoveel mogelijk aan de geldende maatregelen. Samen zorgen we dat de bal weer veilig kan rollen. Tot snel op Sportpark Westbroek!

FC Ommen heeft niets te duchten van Lutten

26 november 23:15  Yves Geluk, het alter ego van Guus Geluk, kreeg in Hattem een flinke knipoog van Vrouwe Fortuna. Hè, hè, mag het een keer, eindelijk viel het kwartje voor FC Ommen de goede kant opmeer »


Kinderen t/m 17 jaar mogen vanaf 11 januari tot 20.00 uur buiten sporten

5 januari 14:30  In dit artikel een mededeling vanuit het bestuur naar aanleiding van vernieuwde coronamaatregelen voor sportlocaties in de buitenlucht vanaf 11 januari. - Sporten op sportlocaties buiten tussen 5.00 en 20.00 uur voor kinderen t/m 17 jaar  - Sporten op sportlocaties buiten tussen 5.00 en 17.00 uur voor volwassenen vanaf 18 jaar - Sportkantine “Weerkomm’n blijft geslotenmeer »

484x gelezen

Aangescherpte coronamaatregelen 6 november 2021

5 november 11:45  Met ingang van zaterdag 6 november worden de coronaregels in Nederland aangescherpt, zoals jullie hebben kunnen lezen of horen. Het corona toegangsbewijs is verplicht voor de kantine, het terras en de kleedkamers. Iedereen van 18 jaar en ouder moet in het bezit zijn van een geldige QR-code. Die krijg je als je volledig gevaccineerd bent, of een negatieve Corona-test hebt ondergaan in de afgelopen 24 uur, of de afgelopen 6 maanden corona hebt gehad. Deze maatregelen gelden voor FC Ommen, maar wanneer je uitwedstrijden speelt kun je bij de tegenpartij ook gecontroleerd worden. Houd hier rekening mee!!!!! meer »

696x gelezen

Meer nieuws
Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!