Anoniem

Onbekend

Zaterdag 2 oktober mochten de dames en heren met geslepen noppen het kunstgrasveld in Ommen betreden om tegen de jongens uit Dalfsen te mogen voetballen.

Alle foto's op gruble.smugmug.com
Vol vertrouwen werd de wedstrijd gestart, want de voorgaande wedstrijden tegen Gramsbergen, JCLE en HZVV (oefenwedstrijd) werden allen gewonnen. Tegen Nieuwleusen kwamen de strijders niet verder dan een 3-3.

Bewonderingswaardig werd de bal van de ene speler naar de andere speler gespeeld, waarbij de bal vaak maar twee keer werd geraakt.
Elkaar helpen, overspelen, schieten waar het kan.... en dan komt vanzelf het plezier. Daar speelden de jongens en meisjes de afgelopen wedstrijden voor.

Flore mocht de eerste helft keepen en zoals wel meer spelers in het team, deed ze dit meer dan goed. Reddingen verrichten, ballen afspelen aan Berend en Hanne die als een blok in de verdediging staan sinds de start van het seizoen. Longen als een paard, want werkelijk de gehele wedstrijd gaan deze twee te keer in het veld en pakken ze bijna elke bal af van de tegenstander. Om uiteindelijk de afgepakte bal middels een mooie pass naar een medespeler te spelen. Daarbij schromen ze niet zelf het middenveld ook nog eens over te steken.

Seb, die de eerste paar minuten in de spits stond ontving de bal en scoorde. De 1-0 was een feit. De tegenstander deed niet onder voor FC Ommen, met de zoon van Arjan Eilander (alias Warhoofd) in het elftal. De spelers van FC Ommen waren niet voor een gat te vangen. Jerre, Mees en Aaron die met inzet, techniek en snelheid het de tegenstander heel moeilijk maakte. Wederom vielen er een paar doelpunten en de een nog mooier dan de ander.

In de tweede helft stond onze sterkeeper op het doel. Gijs Meulenkamp (zoon van Dokter) heeft de tegenstander maar eens even laten zien wat keepen is. Bijna geen bal raakte het net aan de binnenkant van het doel en gelukkig scoorden de spelers nog een paar keer.
De doelpuntenmakers waren naast Seb, Jerre, Berend en Mees.

Uiteindelijk wisten ze te winnen met 7-4 en mochten er nog penalties genomen worden.
Zaterdag 9 oktober wordt er in Zwolle aangetreden tegen het altijd technische Berkum.