Landsheerlaan 42 -44
8016KH
ZWOLLE
tel. 038-4601252

Vandaag mochten de mannen van de JO8-1 afreizen naar Zwolle, om aan te treden tegen de JO8-1 van de Zwolsche Athletische Club, oftewel ZAC.

De aanvangstijd was verschoven van 08:30 naar 09:45 uur, wat een prettige bijkomstigheid was (zeker voor enkele vaders). Rond 09:20 uur reden we het sportpark ‘Jo van Marle’ op.

Na een lekkere warming-up en een bakkie koffie voor de ouders, gaf de scheids, die zijn fluit vergeten was, aan dat de wedstrijd mocht beginnen.

Met Mike op doel keken de mannen uit Ommen het 1e kwart de kat aardig uit de boom. Misschien iets te laat naar bed de avond ervoor of waren ze onder de indruk van de lange Zwolse tegenstanders? Dit resulteerde dan ook dat de thuisclub in de 3e minuut op voorsprong kwam (1-0).

Dit was tevens de ‘ruststand’.

Na enkele tactische woorden van trainer Tijmen begonnen de mannen uit Ommen beter aan het 2e kwart. Door meer naar voren te spelen en meer druk op de bal te houden konden er meer kansen gecreëerd worden! Dit werd in de 11e minuut beloond met de verdiende gelijkmaker! Stef kon na een voorzet van Joep aanleggen en de 1-1 binnen knallen! Drie minuten later, na goed drukzetten door Mees en Siem, kwam de bal bij Stef, die zijn tweede van de wedstrijd kon makenmet een bekeken tikkie door de benen van de keeper.

Tijdens het 3e kwart kwamen de Ommenaren lekker op stoom. Met inmiddels Siem op doel kon, in de 23e minuut, Mike de 1-3 maken na een mooie assist van Raffe. Nog geen minuut later lag de tweede van Mike er ook al in na een bekeken schot in de korte hoek. Hiermee bracht hij de stand op 1-4. Ook Joep deed een duit in het spreekwoordelijk zakje door de 1-5 te maken. Na een prachtige pass van Jesse op Max, gaf de kleine regisseur op het middenveld een perfecte assist. Twee minuten later, in de 29e minuut, werd het zelfs 1-6. Na een bekeken assist van Joep kon Stef zijn 3e van de ochtend maken. ZAC deed in de laatste minuut van het 3e kwart iets terug en maakte er 2-6 van.

In het begin van het 4e kwart was er weer een opleving van de mannen uit Zwolle-Zuid. Een prachtige redding van Siem op de lijn, een doelpunt of niet? De VAR gaf de doorslag, doelpunt, 3-6.

Ondanks de tomeloze inzet van Mees en de gedreven Jesse konden de blauw-witten in de 33e minuut er 4-6 van maken.

Na een verre uittrap van keeper Siem kon Joep, met een geweldige trap, zijn tweede goal maken, 4-7. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Mike op 3 doelpunten, na een mooie pas van Raffe schoot Mike de bal met veel gevoel vanaf de middenlijn over de keeper in het doel! Hij bracht daarmee de eindstand op 4-8.

De penalty’s werden helaas met 5-4 verloren, maar dat mocht de pret niet drukken. Met de volle buit, van 6 punten uit 2 wedstrijden, liggen de mannen van Tijmen nog steeds op koers voor het binnenhalen van de kampioensschaal (en dus patat en cola).

Volgende week de eerste thuiswedstrijd voor de competitie. Dan gaan we zien of ook de mannen van de JO8-1 van FC Dalfsen aan de zegekar gebonden kunnen worden.

Komt allen! Aanvang 08:45 uur. De toegang is gratis!