Hoeloosweg 15
8091GE
WEZEP
tel. 038-3765255

Zaterdagochtend 7:30, met kleine oogjes, nog een beetje beduusd (of in ieder geval beduusder als anders) en sommigen zelfs met een klein beetje buikpijn of hoofdpijn van de spanning voor de eerste wedstrijd. We mogen weer, de JO8-1 van dit seizoen mag weer het veld op! We zijn erg benieuwd wat de outsiders van afgelopen seizoen, dit jaar gaan doen in de Hoofdklasse.

In de nieuwe F.C. Ommen wedstrijd outfit met de mooie nostalgische kleuren en de trotse sponsor “De Kleine Kust” mogen we weer ten strijde trekken. Door de voortreffelijke voorbereiding en het navigatiewerk van Tijmen, waren we ruim op tijd aanwezig om de warming-up te kunnen doen en voor de meegekomen supporters en bakkie te kunnen halen.

Naar Wezep WHC JO8-1 uit, 8:30 de aftrap. In dit dorp, vol stratenmakers, aardbol plafeiers, metselaars en andere vaklieden verwacht je aan te komen bij een spiegelglad veld, waarbij het snelle positiespel, het tikkietakkie- voetbal zoals we eerder bij Barcelona zagen goed tot zijn recht komt.

Hoe groot was dan ook de teleurstelling toen we aankwamen bij het wedstrijdveld. De geiten waren er net af, de grasmaaier was waarschijnlijk kapot en de lokale F.C. heeft zich goed gehouden aan het sproeiverbod wat door het waterschap is afgekondigd. Op een beetje troosteloos stukje bruin gras met wat lange sprieten moesten we onze eerste wedstrijd van het seizoen afwerken.

Wellicht hierdoor dat de spelers van F.C. Ommen niet heel scherp aan de wedstrijd begonnen. Met een mooie aanval via de linkerflank kwam WHC al na 10 seconden op voorsprong. Deze voorsprong gaf de thuispartij vleugels. Door goed keeperwerk van Siem Schuurhuis werd een verder achterstand voorkomen. Halverwege het eerste kwart wist F.C. Ommen zich onder de druk van WHC uit te voetballen waarna RaffeKampman (1-1) de gelijkmaker mocht binnenschieten. Aan het einde van het eerste kwart kon Stef Tip, voor de verandering voorzien van een Oranje haardos Ommen op voorsprong schieten (1-2).

In het eerste coachmoment wist Tijmen samen met zijn assistent Henk Jan de analyse van het eerste kwart goed over te brengen op de selectie. Korter op de bal, eerder druk zetten op de bal en goed naar voren voetballen waren de tips waarmee de mannen de geitenweide weer in werden gestuurd.

Het tweede kwart was eigenlijk een herhaling van het eerste. WHC wist de aansluitingstreffer te maken. Kort hierna maakte Stef (2-3) zijn tweede van de wedstrijd. Na een schitterende rush van achteruit wist Mees Biemans (2-4) Ommen op een verdiende veilige voorsprong te schieten. Op de flanken van het veld zorgden Max Wassink en Jesse Veurink constant voor druk op de vleugelverdedigers van WHC. Mede hierdoor lag er voor de diverse aanvallers veel ruimte in het centrum van het veld.

Na de rust voerde Ommen de druk op, waarna Stef na een schitterden assist van Joep Hogenkamp zijn eerste hattrick van het seizoen wist te scoren. WHC probeerde in het derde kwart nog wat terug te doen en wist via een lange hoge bal Raffe, de keeper van de tweede helft te verschalken. Ommen wist vervolgens op slinkse wijze de bal direct na de aftrap bij Mike Veuger (3-6) te krijgen die met een verwoestend schot de keeper van WHC kansloos liet.  Nog niet voldaan met deze score zetten de mannen van Tijmen direct druk op de bal bij de aftrap van WHC. Binnen enkele seconden had Mees de bal al weer onder Ommer controle waarna Siem (3-7) ook voor zijn eerste van dit seizoen mocht tekenen.

In het laatste kwart was de tegenstander eigenlijk al geveld door een technische knock-out. Achtereenvolgens wisten Stef (3-8), Mees (3-9), eigen goals door WHC na schot van Mike (3-10) en afsluitend Stef (3-11)) de voorsprong te vergroten. Op het eind van het laatste kwart verslapte de aandacht enigszins waarna WHC nog een doelpuntje mee kon pakken (4-11) waarna de scheidsrechter voor het eind van de eerste wedstrijd van het seizoen mocht fluiten.

Aansluitend aan de wedstrijd werden de penalty’s genomen, waarbij Ommen ook als winnaar uit de bus kwam.

Goed gemutst door deze ruime zege zochten de heren van de JO8-1 de douche op. Na een heerlijke traktatie van Max, die zijn verjaardag mocht vieren kon er begonnen worden aan de terugreis, waarbij de spelers aanzienlijk meer praatjes hadden als op de heenweg.

Volgende week hebben de spelers geen officieel programma. Uit wel geïnformeerde bron weet de verslaggever van deze week dat de trainer van de JO8-1 druk zoekende is naar een geschikte tegenstander om aanstaande zaterdag een oefenwedstrijd tegen te spelen. Immers wedstrijdritme ontbeert momenteel nog. Scherp zijn en focus houden is van essentieel belang om een goed resultaat ook in de volgende uitwedstrijd op zaterdag 17 september tegen ZAC neer te kunnen zetten.