5 - 5

SJO FC Dalfsen JO8-1

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 01

24 september 2022 8:45

Na twee uitwedstrijden in de competitie mochten de toppers van O8-1 eindelijk voetballen voor eigen publiek. De tegenstander van vandaag was Dalfsen O8-1. Trainer Thijmen had afgelopen week een excursie gehad in Praag. Gelukkig waren de spelers goed voorbereid door de overige trainers dus dit moest goedkomen vandaag. Helaas was Stef ziek en moesten we het stellen zonder onze topscoorder.
Stipt 8:45 uur floot de spelbegeleider voor het begin van de wedstrijd. O8-1 begon goed aan de wedstrijd en Mike was gelijk scherp. Hij dribbelde de bal vanaf links naar binnen en schoot de bal binnenkant paal binnen, 1-0. Niet snel daarna volgde de 2-0, met een mooie bal zette Max Joep alleen voor de keeper en deze schoot de bal binnen. Het leek een makkelijke ochtend te worden maar niks was minder waar. Dalfsen bleef knokken en dit leverde een aanval over links op, met een hard schot was keeper Siem kansloos, 2-1!
De spanning was hierdoor weer terug in de wedstrijd. Gelukkig voor O8-1 kreeg Joep zo de bal in de voeten van de keeper en schoot hij de bal binnen, 3-1. Net voor de rust scoorde Dalfsen nog een keer en hiermee was de ruststand 3-2.
In de rust werd er besproken wat goed ging en wat er nog beter kon. Meer overspelen als team en minder met de bal lopen. In de tweede helft kwam Siem in het veld en liet Joep zijn keeperskwaliteiten zien.
werd goed afgemaakt 4-3. De spanning
steeg en de wedstrijd ging steeds meer gelijk op. Net voor het laatste kwart maakte Dalfsen zelfs de 4-4. Joep werd hierbij aardig gehinderd bij het uitnemen van de bal maar de spelbegeleider keurde het doelpunt goed. De VAR besloot niet om in te grijpen dus de 4-4 bleef op het scorebord.
Nog 10 minuten te spelen. O8-1 zette weer druk vooruit en de duels werden weer gewonnen. Vooral Jesse en Raffe verdedigden goed vandaag en Dalfsen werd niet echt gevaarlijk. Mees wist wederom de bal af te pakken van de verdediger en scoorde dit maal zelf, 5-4 met nog enkele minuten op de klok. Was dit de beslissing in de wedstrijd?
Helaas niet, bij een aanval van Dalfsen kreeg Mike dal tegen zijn hand. De spelbegeleider floot en gaf Dalfsen een penalty. Deze kans liet Dalfsen niet onbenut de penalty ging erin. 5-5. Dit was ook de eindstand. Vooral de neutrale toeschouwer was de grote winnaar deze dag!
De penalty's werden wel gewonnen vooral door het goede duikwerk van Joep. JO8-1 is door gelijkspel nog steeds ongeslagen in de competitie.
Volgende week spelen we uit bij SVI, de wedstrijd begint om 8:30 uur op sportpark De Siggels.