Rasmus Prins (scrimmage)

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 01

24 september 2022 10:00

Sander Wegereef

JO9-1 mocht zaterdag 24 september, op burendag, een thuiswedstrijd spelen tegen SEH.
Aan veel zaken was te merken dat het een bijzondere zaterdag zou worden. Dat begon al vooraf, door het verzetten van de aanvangstijd. Niet de normale starttijd van 8.45 uur, maar 10.00 uur. Voor vele ouders wel fijn, want dat bood de mogelijkheid van wat later opstaan. Aangekomen op de parkeerplaats was het ook anders dan anders. De Seat van leider Sander stond op een geheel andere plek en met de neus naar voren ingeparkeerd…

In de kleedkamer was het duidelijk dat de kinderen lang genoeg hadden gewacht, want de energie spatte er vanaf. Op het veld werd de warming-up goed uitgevoerd en was het wachten op het startsein van de scheidsrechter. Helaas kwam die niet opdagen, dus meldde Sander zich gelijk vrijwillig aan. Hij wilde graag op de fluit blazen…

Sander Wegereef startte om 10.02 en binnen 2 minuten was het 1-0 door Pepijn. De jongens hadden er duidelijk zin in vandaag, na 3 verloren competitiewedstrijden. Twee minuten later maakte Daan fraai de tweede goal van de ochtend. SEH was wakker en begon nu ook te voetballen, wat resulteerde in een bal op de paal.
Voor de rest was het FC Ommen vandaag. Dat was duidelijk. Het werd 3-0 door Pepijn. En na de 3-1 was het de beurt aan Senn om een goaltje mee te pikken. Hij bekroonde een mooie snelle aanval via Noud en Rasmus.
In het doel stond Teun druk te coachen zodat hij zelf zo min mogelijk ballen hoefde tegen te houden. En daarnaast was hij in staat om een assist te geven op Rasmus die de pass van Teun koelbloedig afmaakte. Een paar minuten later scoorde Rasmus nog een keer, waardoor de ruststand 6-1 werd.

In de rust verwacht je normaal geen bijzonderheden, maar deze dag was alles anders. Teun gaf aan dat hij graag wilde blijven keepen, dus zijn keepershandschoenen niet kwijt wilde. Coaches Sem en Shaquille schakelden snel en stemden in. Zodoende kon Daan lekker blijven voetballen.
Scheidsrechter Sander Wegereef gaf aan wel wat kwijt te moeten en ging daarom snel naar de wc. Opgelucht kwam hij terug en blies op zijn fluit voor de start van de 2e helft. Heel SEH stond echter verbaasd te kijken omdat hun keeper nog niet in het veld stond.

In de 2e helft zakte FC Ommen wat in, waardoor SEH meer in het spel voorkwam. Zij scoorden de 6-2, Pepijn de 7-2 en SEH de 7-3 en de 7-4. Het was aan het verdedigend werk van Dex en het keeperswerk van Teun te danken dat het voorlopig bij 4 tegendoelpunten bleef. Aan de zijlijn werd het toch wat onrustig, want onze boys zouden dit toch niet meer weggeven. Scheidsrechter Sander Wegereef probeerde nog een keer op zijn klokje te kijken, maar de regendruppels bleven hinderlijk op zijn nieuwe bril zitten.
In de laatste tien minuten scoorde Joep de 8-4 na een mooie relaxte actie. Typisch iets voor Joep. En na twee goals van SEH was het Rasmus die via een heerlijke rommelgoal de eindstand op 9-6 zette. Dus eindelijk winst voor JO9-1 op deze bijzondere zaterdag.