Het Tweede van F.C. Ommen lijkt momenteel onklopbaar. Achtereenvolgens werden De Esch, AZSV en Oranje Nassau verslagen, zodat de ploeg van trainer Eric Frankfort in de bovenste regionen te vinden is. Vandaag stond de op papier lastige uitwedstrijd tegen SVI 3 op het programma. Bij winst zou de ploeg de koppositie definitief overnemen. Op deze koude en grauwe dag werd er met de volgende opstelling gespeeld:

Mark
Justin – Arjen – David (.70 Olaf) – Wesley (.50 Yannick)
Nick (.78 Niel) – Julian – Tom
Jelmer – Berjan – Maarten

Ga er maar even goed voor zitten, want de eerste 12 minuten van F.C. Ommen waren een furieuze wervelstorm! De wedstrijd was slechts 56 seconden oud, toen de bal via Julian bij Maarten terechtkwam. Hij deed wat hij de voorbije wedstrijden al aan de lopende band deed, namelijk scoren! Met twee soepele kapbewegingen stuurde hij de verdedigers het bos in, waarna ook de keeper werd verschalkt: 0-1! Nog geen 5 minuten later is het Jelmar die doorbreekt op de rechterflank. Zijn voorzet belandt bij Maarten, die koelbloedig over de keeper kopt en zijn tweede tegen van de dag de touwen prikt. ’t Tweede zat nu al op rozen en het verhaal werd nog mooier. Want in de 11e minuut zit de wedstrijd al in het slot wanneer een harde voorzet van Jelmer in eigen doel wordt gewerkt door de Ittersummers. 0-3! Hierna ebde de concentratie weg en werd SVI sterker. Gelukkig bleek Mark een sta-in-de-weg, met een drietal geweldige reddingen. Voor rust mocht F.C. Ommen zelfs de vierde maken, toen de verdediging van SVI wederom Maarten uit het oog verloren was. Hij legde breed op Berjan, die simpel mocht binnenwerken. Met een riante 0-4 voorsprong werd de warme kleedkamer opgezocht.

Over de tweede helft hoeven we weinig woorden vuil te maken. Het spel was niet bepaald om warm van te worden, hoewel dat best prettig was geweest. Ommen leek het wel goed te vinden, terwijl SVI niet de stootkracht had om echt gevaarlijk te worden. Na een uur spelen was er weer een moment van opwinding, toen Nick uit een corner de afvallende bal prachtig op de volley nam, met de 0-5 als resultaat. Hierna werden een aantal preventieve wissels doorgevoerd, waardoor er een ietwat onwennige formatie op het veld stond. Dat kwam het spel niet bepaald ten goede. Een tegentreffer was het resultaat, toen een gemakkelijk gegeven strafschop in de 85e minuut werd benut. Maar met een riante 1-5 einduitslag mag F.C. Ommen meer dan tevreden zijn.

Na vijf wedstrijden mogen De Zwarte Parels zich de trotse koploper van de reserve 2e klasse C noemen. Aankomende zaterdag mag het team even bijkomen van de zegereeks, waarna op 20 november het altijd beladen duel tegen Den Ham op de planning staat. Om 12:00 uur wordt er afgetrapt, dus kom vooral supporteren!