Haartsestraat 57
7121WJ
AALTEN
tel. 0543-471526

De derde wedstrijd voor het tweede elftal van F.C. Ommen vond afgelopen zaterdag plaats tegen het lastige AZSV uit Aalten. Na een lange busreis richting De Achterhoek mochten de volgende spelers het op deze zonovergoten dag laten zien.

Mark
Wesley (.70 Floris) – Arjen – Jorian – Justin
Tom K.– Nick – Yannick
Maarten (.80 Julian) – Niel (.65 Berjan)  – Tom S. (.40 Milan)

Op een heerlijk drassig en herfstig veldje werd er door de uitstekende scheidsrecht gefloten voor het begin. Dat de Aaltenaren geen koekenbakkers zijn werd in de beginfase van de wedstrijd direct duidelijk. Ommen had het erg lastig met de stugge spelopvatting van de roodhemden, zonder dat de tegenstander direct gevaarlijk was. AZSV had de bal, Ommen de kansen. Want na een minuut of 10 waren het achtereenvolgens Maarten en Tom Simons die de voorsprong al op het scorebord konden zetten. Laatstgenoemde kwam net een teentje tekort. Ook daarna kreeg de F.C. diverse kansen om op voorsprong te komen. Niel schoot een bal over en Maarten zag zijn inzet gekeerd worden door een uitstekende keeper. Werd het dan zo’n zaterdag? Daar leek het wel op ja, want nadat Mark eerst nog knap een inzet wist te keren van de AZSV spits, daar was het niet veel later wel raak. Uit een hoekschop werd de bal snoeihard binnengeknikt. Het was 1-0 voor de thuisploeg en F.C. Ommen werd tegen deze taaie ploeg met een flink probleem opgezadeld.

Hoe ging het Tweede de wedstrijd tegen deze stugge opponent omdraaien? Door de kansen te verzilveren en de bal nu eindelijk eens tegen de touwen te schieten! En dat lukte Maarten vlak na de rust. Een lange bal van Wesley werd volledig verkeerd ingeschat door de doelman, waarna de buitenspeler in een leeg doel kon afwerken. Nog geen 10 minuten later werd het zelfs nog mooier. Een lange bal van Justin werd verlengd door Niel en wederom was het Maarten die hem maakte. 1-2! Bij AZSV vloeiden de krachten langzaam weg en in de 70e minuut werd de genadeklap uitgedeeld. Een heerlijk aanname van Maarten, een pass op Milan, drie man uitkappen en de keeper verschalken. Het was de kroon op het harde werk. Hierna had F.C. Ommen nog meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden, maar met een zwaarbevochten 1-3 einduitslag waren de 3 punten binnen.

Op de terugweg werd er onder het genot van een lekker guur setje uit de nieuwe boombox, een koude bak bier en een sublieme hapjesschaal feest gevierd. Op naar de volgende pot. Een lastige thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau, volgende week om 12:30. Tot dan!