Assist: Nick Heun

5e klasse 05

4 december 2021 12:30

M. Smit

Afgelopen zaterdag kwam koploper Nieuwleusen op bezoek. 👀 Qua timing zowel een goed als een slecht moment... Vorige week werd immers de eerste thuis-nederlaag van het seizoen geleden. De nummer 10 van de competitie; HTC 4 (wiens naam doet vermoeden dat ze iedere bal telefoneren), was maar liefst met 2-9 te sterk...

Een week later komt staat er een wedstrijd op het programma die je verder de grond in kan drukken, maar tevens de ideale kans op revanche biedt... Met een sterke vijftien koppige selectie kwamen we bijeen om het strijdplan door te nemen. Het bestond ditmaal uit maar liefst 6 hele woorden: "Simpel spelen, volle bak én winnen!"

De altijd uitstekend fluitende Marcel Smit blies voor het eerst op zijn fluitje en F.C.Ommen trok gelijk ten aanval. De corner die daarop volgde leidde misschien niet tot veel gevaar, maar nadat Nieuwleusen vervolgens niet tot opbouwen kwam leek de realiteit bij de oranje zwarten in te zinken; dit gaat geen makkelijke middag worden...

En dat werd het ook niet voor ze. Vanaf het eerste moment zaten de Ommenaren er super kort op, er werd hard gevochten en aanvallend was er enorm veel creativiteit. De 1-0 kon niet lang uitblijven... Het was Dani die na een fraaie aanval in de 21e minuut de score opende. Dit was ook de ruststand.

Na rust moesten de mannen van het zesde even wennen aan de nieuwe krachten, maar na een paar minuten ging het sterke veldspel weer onverminderd door... In de 53e minuut was het wederom raak! Onder druk van de Ommerse aanvallers werd achterin de bal verspeeld. De keeper was nog uit zijn doel en daardoor zag topscorer Tyron zijn kans schoon. Vanaf 30 meter lobte hij de bal over de ongelukkige doelman; 2-0.

De druk ging niet van de ketel en dat zorgde voor de mooiste treffer van de middag. Comeback-kid Dennis poeierde vanaf een goede twintig meter de bal in de bovenhoek; 3-0.

Met dit vertrouwen op zak, wist Dennis ook de eindstand op het bord te zetten. Het was invaller Nick die met een mooie opendraaiende actie Dennis vrij wist te spelen. Die hoefde alleen nog maar binnen te schuiven; 4-0!!!

Of Nieuwleusen een offday had? Nee. F.C.Ommen 6 speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen!!! 💙💛🖤

'21 - Dani Yoganathan, 1-0
'53 - Tyron Schokker, 2-0
'72 - Dennis ter Burgh, 3-0
'85 - Dennis ter Burgh, 4-0