Sportlaan 7
7691BJ
BERGENTHEIM
tel. 0523-231535

We moeten vroeg uit de veren op deze zaterdag 15 oktober. Vorige week werd de wedstrijd door de tegenstander afgezegd en stond er een slechts puik fotomomentje en een training op de planning. Uitgerust en goedgemutst fietsen we deze ochtend sportpark Westbroek op. De middag en avond staan vandaag volgepland met leuke activiteiten in de kantine en Ommen City, maar er moet eerst nog gevoetbald worden. Bijna iedereen is om 10.45 uur in Commissiekamer 1 aanwezig om de zo gewaardeerde PowerPoint-presentatie van Sander te bekijken. We starten met de volgende elf in het veld:

Sanne
Lisa - Amy/Tessa - Emma
Evi - Sharon - Anouk
Lotte - Isa - Roos

Dat er punten te behalen vallen, weten we van eerder gespeelde wedstrijden tegen de dames van Bergentheim. Tevens is punten halen ook één van de ingrediënten voor een geslaagd teamfeest, volgens Sander. Gelukkig valt er in ons team ook altijd veel goed te maken met ingrediënt één: gezelligheid en goed gezelschap. Dat bleek wel op de achterbank in de bus van Marco: hit naar hit van Danny Heden kwam voorbij en werd zo goed en zo kwaad als het kon uit volle borst meegezongen. En dan nu de wedstrijd, want daar valt ook wel wat over te melden.

Het elftal uit Bergentheim mag de aftrap nemen, maar onze Roos onderschept de bal vrijwel direct en geeft een goede voorzet aan Lotte. De bal gaat helaas net naast en zorgt meteen voor een onderbreking van de wedstrijd door een blessure aan de kant van Bergentheim. We lijken ons spel een beetje aan te passen aan het spel van de tegenstander. Het is een fysieke wedstrijd en ons voetbaltalent komt niet helemaal uit de bus. Na een halfuur spelen mag Judith het veld betreden. Een laatste Bron van inspiratie wordt door Loïs aan Judith meegegeven: “Ai d’r inkomt: scor’n”. De rest van de eerste helft bestaat uit een paar mooie aanvallen en kansen aan onze kant. Ook de verdedigende vier en keeper zorgen ervoor dat Bergentheim niet tot scoren komt. We gaan met 0-0 de rust in, maar het hangt in de lucht.

De tweede helft heerst er een grimmig sfeertje op veld 2. Het is wel duidelijk dat de scheidsrechter niet aan onze kant staat en wat ons betreft wordt er niet eerlijk gefloten. Mede hierdoor worden we een beetje gefrustreerd.
Isa creëert kansen aan de rechterkant en weet meerdere keren de verdediging voorbij te lopen. De goal valt echter pas na een goede aanval tussen Roos en Isa, waarbij de assist voor Roos is en de goal fenomenaal wordt ingeschoten door Isa. 0-1! We vieren het alsof we de Champions League gewonnen hebben, maar er staan nog 20 minuten op het horloge van de scheids.

Onze altijd eerlijke vlagger Marco vlagt (terecht, laat ik het er nog even bij vermelden) voor twee speelsters van Bergentheim die buitenspel staan. De scheids én trainer van Bergentheim vinden echter van niet en laten het spel doorspelen. Meer dan jammer, maar dit schot vliegt er nog in ook: 1-1… Benoemenswaardig was de rest van de helft niet echt, dus ik vat het evenvoor je samen: een tackle van Judith verdient de Beste Sliding van de Dag, er zijn nog een aantal overtredingen, Sanne redt ons nog een aantal keer met geweldig keeperswerk en de frustratie ging door het dak. De wedstrijd wordt door de scheidsrechter afgefloten mid-aanval van onze kant. Eén op één met de keeper en de goal werd door ons al bijna geteld, vond de scheids het wel welletjes. De drie punten werden ons op deze middag absoluut niet gegund.

Maar, ingrediënt vijf was niet per se nodig om er met de andere vier punten er alsnog een smaakvolle dag van te maken. Een geweldige middag in de kantine en een gezellige avond in Ommen City zorgde ervoor dat de avond de titel geslaagd teamfeest zeker verdiende.

Volgende week zaterdag zijn we voetbalvrij en gaan we met z’n allen een poging doen tot een potje paddelen. Zin an!