Weteringkade 1
8013PB
ZWOLLE
tel. 038-8527840

De tegenstander van vandaag mag dan wel de kleinste voetbalclub uit de competitie zijn, bovenaan staan ze wel met. Met zes keer winst en één keer gelijkspel, doen ze het qua statistieken duidelijk beter dan wij. Wij bezetten op dit moment plek 8 in de competitie, met helaas meer verloren dan gewonnen wedstrijden. De underdogs, en laten die op het WK voetbal nou net voor de verassingen zorgen.

Enfin, een uitwedstrijd weer vandaag. EDON heeft slechts één veld waar de doelpalen nog vierkant en van hout zijn. De kleedkamers hebben meer voederbakken dan douches en de wissels hebben mixed feelings over de kantine. Lynn krijgt er New Kids Turbo vibes van en Inge heeft het idee dat ze in een horrorfilm belandt is. Dat ene veld is ook niet al te best. Een modderbende is het en het veld zit vol met molshopen en zelfs een aantal mollenvallen. Gelukkig heeft Sander genoeg anekdotes en herinneringen te vertellen over zijn eigen voetbalcarrière als tegenstander van EDON. De wedstrijd is nog niet begonnen, maar we zijn al wel heel wat ervaringen rijker.

De aftrap is al om 11.00 uur, waardoor de trainer heeft besloten om de wedstrijdbespreking (ofwel, the PlayBook) op vrijdagavond maar even in de app door te sturen. Kunnen wij allemaal wat langer blijven liggen op zaterdagochtend, bedankt! Het inspirationele woordje van de trainer mist echter niet. Deze zaterdag gaat het zelfs zo ver, dat we vergeleken worden met de profvoetballers van de wedstrijd Australië - Tunesië. Naast de overeenkomende wedstrijdtijd, komen we volgens Sander ook overeen met onze liefde voor voetbal, de liefde voor het team (#zaterdagvoetbalfamilie) en ook het gevoel hebben dat we onwijs goed kunnen voetballen. Prima, Sander - we gaan ons best weer doen.

De volgende elf stellen zich op dat ene veld in Zwolle op:
Sanne
Loïs - Amy/Tessa - Emma
Lisa - Sharon - Anouk
Isa - Marit - Roos

De scheidsrechter moet zich om 11.00 uur nog even omkleden, hij was nog niet op de hoogte van onze zwarte tenues. Rond kwart over elf staan we dus goed en wel opgesteld om de wedstrijd te beginnen. Het veld ligt er dus bar slecht bij, maar volgens de meiden van EDON is er tóch een betere kant. We wisselen daarom eerst nog even van helft en mogen dan zelf de aftrap nemen. We beginnen sterk aan de wedstrijd en behouden veel balbezit. Toch is het EDON die na een klein kwartier het eerste doelpunt maakt. Sander zakt vervolgens uit teleurstelling door het armoedige bankje heen, maar de dames op het veld gaan al gauw weer op zoek. Ons tegenantwoord valt dus ook enkele minuten later al: 1-1! Een cross pass van Roos komt perfect bij Isa uit, die de bal vakkundig in de kruising schiet. En nu volhouden! We staan goed, zetten prima druk en we zijn de bovenliggende partij. Sanne keept weer fantastisch en heeft een aantal belangrijke reddingen in de eerste helft. Een belangrijke wissel bij EDON vindt plaats. De nummer 10 staat er nog geen minuut in, of ze weet de 2-1 te maken. De slechte conditie van het veld zorgt voor een blessure bij Amy - ze verzwikt haar enkel in één van die molshopen en kan helaas niet verder. Vlak voor rust maken de Blauwvingers ook nog de 3-1, maar daarna is het tijd voor thee.

Voetballend zijn we ook vandaag weer de betere partij, maar de goals vallen nog niet. Hoe teleurstellend ook, bij EDON valt er wel weer één. Judith heeft vlak voor rust versterking voorin gebracht en ze heeft er weer zin in. Een aanval uit het boekje wordt opgezet vanaf het middenveld, waarna de bal bij Isa terechtkomt. Vanaf de rechterkant geeft ze de bal geweldig voor en Judith doet wat ze moet doen en brengt ons weer in de wedstrijd: 4-2: alles kan nog! Soet vervangt Loïs en komt nog tot twee goalkansen, maar ook deze hangen helaas niet. De tegenpartij komt nog wel twee keer aan scoren toe, wat de eindstand op 6-2 brengt.

Alles werd weer gegeven vandaag, maar de conditie van het veld zat niet mee en de goals wouden ook niet tussen de vierkante palen vallen. Het is dus ook een geflatteerde uitslag, maar daar kopen we niks voor. We krijgen complimenten van de scheidsrechter over ons goede voetbal en ook complimenten van de tegenstander naar onze trainer om zijn positieve manier van coachen. De voetbalochtend wordt afgesloten met een mooie traditie van EDON: de kapotte voetbalschoenen mogen de boom in. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ze hangen ergens over een tak.

Volgende week komen de dames van Mariënberg VR1 op bezoek in Ommen, aftrap om 12.30 uur.