... (schot)

4e klasse 2

11 april 2023 19:45

S. Havinga

Na een week geen voetbal (zelfs geen training) staat er vandaag een inhaalwedstrijd gepland, ditmaal tegen Bergentheim VR2. De doelstelling voor FC Ommen VR2 is om in de top 5 te eindigen om een teamfeestje voor elkaar te sparen, en daarom moet er gewonnen worden. De top vijf ligt binnen bereik, maar we moeten er wel hard voor aan het werk. Enfin, vandaag dus de dames uit Bergentheim. Een felle tegenstander, die er net zoals wij op gebrand zullen zijn om de drie punten te behalen. De wedstrijd eerder in het seizoen eindigde met een gelijkspel, al was de eindstand wel ietwat discutabel. Vanavond komen ze in Ommen op bezoek en word er weer gestreden om de punten.

Een korte bespreking in de kleedkamer (het kan dus wel kort) waarin het strijdplan en de opstelling van vandaag worden gedeeld. Het strijdplan kan worden samengevat in collectief voetballen, duels winnen, snel schakelen en scoren. Kon korter, pardon. De opstelling ziet er als volgt uit:
Sanne
Loïs - Isabelle / Gerike - Serena
Lisa - Anouk - Emma
Isa - Judith - Lotte

Om 19.45 uur springen de lichten op veld drie aan, betreden 22 speelsters het veld en fluit onze scheidsrechter voor de aftrap. De bespreking was kort, maar blijkbaar krachtig - want we zetten vanaf de eerste minuut goed druk. Precies zoals Sander het wilt. Onze voorhoede heeft dan ook maar vijf minuten nodig om ons op voorsprong te brengen. Een fout van de verdedigster van Bergentheim, die de bal te zacht terugspeelt naar haar keepster. Judith zit hier (natuurlijk tussen) en speelt de bal op het juiste moment af op Isa. Ja hoor, de handjes van Sander vliegen omhoog, er wordt gedanst: 1-0!  In het veld is het inmiddels duidelijk dat het vanavond geen makkelijke wedstrijd gaat worden. Hoewel de kansen voor Bergentheim uitblijven, is het een fanatieke, fysieke ploeg. Een overtreding rond de middellijn zorgt voor hun eerste kans. Een goede vrije trap, die door Sanne op de lat getikt wordt. Gerike werkt de rebound kans weg en zo weten we de voorsprong te behouden. Vlak voor rust weten we de voorsprong zelfs nog uit te breiden. Judith scoort de 2-0, op afgeven van Lisa. Een mooie voorsprong om mee te gaan rusten.

Een bekertje mierzoete ranja - geregeld door onze scheidsrechter van vanavond - zorgt voor wat extra energie op het veld. Het kost ons weer maar vijf minuten. Judith zet het op het lopen en legt voor de tweede keer de bal achter de keepster uit Bergentheim. Onze aanvallers hebben het duidelijk op de heupen en ook de volgende aanval wordt opgezet. Een door Isabelle ge-wel-dig getimede sliding (al zegt ze het zelf) wordt opgepakt door een speelster op het middenveld, richting Judith, die vervolgens de assist op Isa geeft: 4-0! Met nog ruim twintig minuten op de klok wordt de overwinning zeker weten binnengesleept. Het is weer het al zo vaak genoemde duo, die de assist en goal achter hun naam mogen schrijven: 5-0!

Deze heerlijke 5-0 voorsprong zorgt voor een ontspannen sfeer op de bank, maar ook in het veld. Ons tactische brein blijft echter denken en dus wordt er gewisseld. Amy vervangt Isabelle (ondanks die sliding, en dus semi-assist), Evi komt erin voor Lotte, Tessa voor Loïs en Roos voor Judith. Laatstgenoemde gaat onder luid protest het veld af, want ze zat er net zo lekker in. Een memorabel moment, dit horen we niet vaak van onze Juud. Ondanks de riante voorsprong, is het wel een pittige wedstrijd voor onze speelsters. Wat kan er nou nog mis gaan? We wisselen de laatste minuten dan ook nog lekker door, krijgen nog twee eregoals tegen en dan wordt er om half 10 een einde aan gebreid.

Een geweldige 5-2 overwinning. De kansen werden geweldig afgemaakt, maar er werd op het hele voetbalveld heerlijk gevoetbald. Oók door de tegenstander. Een mooie wedstrijd om te zien, wat ook door onze supporters wordt bevestigd. Het overwinningsgevoel is echter van korte duur, want het is al laat en gewoon dinsdagavond. Zaterdag bezoeken we Gramsbergen, op weg naar de top 5!