Schout Doddestraat 48
7671GT
VRIEZENVEEN
tel. 0546-561877

Voor de meeste speelsters was er amper tijd om de blauwe plekken te verwerken, voordat er (hoogstwaarschijnlijk) nieuwe blauwe plekken en schrammen bij komen. Het is kort na elkaar, een wedstrijd op dinsdag en op zaterdag en dan ook nog tegen dezelfde tegenstander. Al zijn er ook voordelen uit te halen, want we weten wel wat we kunnen verwachten en op welke speelsters uit Vriezenveen we moeten letten. Om 12.30 uur verzamelen de eerste speelsters zich op Sportpark Westbroek om vervolgens in het voorjaarszonnetje een kleine verjaardagsserenade voor Soets 40ste(!) verjaardag op te dragen. En daarna weer serieus, want er moeten toch ook echt punten binnengeharkt gaan worden. Afgelopen dinsdag werd er een klein verlies geleden, maar klein of niet - de punten worden er dan niet bijgeteld. Het zorgt ervoor dat we ons op de achtste plek in de competitie bevinden, een plek waar we niet thuis horen en ook niet willen staan.

Genoeg geluld, tijd voor de opstelling. Een druk bezette reservebank, want na de wedstrijd wordt er gedanst op muziek van Tineke Willems (door Soet op tafel) en gegeten en gedronken in het centrum van Ommen - dus we vertrekken met de (bijna) complete selectie van VR2 naar Vriezenveen. De volgende elf vertegenwoordigen FC Ommen vanaf de eerste minuut:
Ayla
Tessa - Amy/Isabelle - Emma
Lisa - Anouk - Sharon
Isa - Jasmijn - Lynn

Om 14.30 uur wordt er door de dames uit DETO afgetrapt op het hoofdveld in Vriezenveen. Ze weten de bal niet lang in hun bezit te houden, want de voetjes uit Ommen zitten er constant tussen. Er wordt goed gevoetbald en al in de eerste minuten van de wedstrijd weet Lynn een goede kans te creëren. Ze weet ons niet op voorsprong te brengen, maar dwingt hier wel de eerste corner mee af. Dit is slechts de eerste kans, maar we laten ook een mooi positiespel zien. Sander praat te veel, zoals wel vaker. Na een goede redding van Ayla blijft hij schreeuwen: “Goed gedaan, Ayla! Mooie bal! … Mooie schoenen, Ayla”. Beetje mand, Sander. Alle complimenten zijn verdiend aan de elf op het veld, maar na een kwartiertje voetballen komt DETO op voorsprong. Een rebound-corner - als dat bestaat - komt uit bij de spits van DETO. Ayla zit er nog aan met de vingers, maar de spits doet wat ze moet doen en zet de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Het is de eerste kans voor DETO, in een verder door Ommen afgedwongen eerste helft en dus ook een tegenvaller dat we hier op achterstand komen.

Op de bank worden een aantal speelsters opgewonden van het accent van de tegenstanders, die duidelijk uit de gemeente Twenterand komen. De speelsters op het veld hebben andere prioriteiten. Sharon geeft een geweldige steekbal op Lynn. Lynn weet zich in de linkerhoek goed te redden en geeft de bal terug op Sharon. Een goede kans, maar de gelijkmaker zit (nog) niet. Ondanks de achterstand voor de dames uit Ommen, zijn we deze eerste helft de betere partij op het grasveld. Onze aanvalsters komen veel voor de goal van DETO, maar vallen doet ie eerst nog niet. Er volgen nog vele goede aanvallen in de eerste helft. Wat zijn we weer goeeeed. Ook de verdediging doet niet onder aan het gewenste niveau: elk duel wordt aangegaan, er wordt goed opgebouwd - precies zoals we het willen zien. Onze eerstvolgende aanval wordt (onterecht) afgevlagd en gefloten voor buitenspel. Sander weet zich vanaf de kant dan ook even niet in te houden en krijgt meteen op z’n flikker van de scheids (de grensrechters staan er niet voor niks, trainer!) maar met een stevige handdruk is deze zaak ook afgehandeld. Helaas voor ons wordt de vrije trap benut door DETO en weten zij te scoren uit de aanval die opgezet wordt uit de vrije trap: 2-0 achter. Had ik al gezegd onterecht? Tevens wel echt een wereldgoal.

Met deze stand wordt er gerust in Vriezenveen. Genoeg frustratiepunten, maar feit is dat we weer een achterstand moeten wegwerken. Roos komt er in voor Jasmijn en na vijf minuten mag Judith Lynn aflossen. Na tien minuten spelen belonen we onszelf eindelijk. De bal wordt slecht weggewerkt door DETO, waar Isa dankbaar gebruik van maakt. De aansluitende goal brengt hoop in de wedstrijd. In de eerste helft overheersten wij absoluut, in de tweede helft is dit minder. We doen nog niet per se onder, maar krijgen nog wel twee tegengoals te verwerken. Waar DETO in de eerste helft maar twee kansen had (en ze beide benutten), volgen er in deze helft beduidend meer.

De meeste sensatie vindt weer plaats tussen de scheidsrechter en Sander, die nogmaals een akkefietje hebben over de keuzes van de scheidsrechter. Sander krijgt het fluitje aangeboden, maar die wijst hij in eerste instantie af. Heeft ie achteraf ook spijt van, maar dat is achteraf mooi wonen. Laatste waarschuwing voor onze trainert, anders mag hij op de tribune gaan zitten, al had hij daar ook vast zijn mond niet gehouden. De tegenstander zet nog een gewelddadige sliding in op onze Gerrie, die op onze helft neergaat. De vrije trap wordt genomen door Eryn en eindigt bij onze vervangende spits Sanne. Een klasse aanname op de borst, waarna de bal ontvangen wordt door Sharon. Zij weet de bal vervolgens goed mee te geven aan Isa, die de bal over de keeper heen wipt en de 4-2 op haar naam schrijft.

Dit is ook de eindstand van deze wedstrijd. Er valt weer genoeg over te zeggen en ook wel te klagen, maar we verliezen weer punten. Marco kan dan ook met lege plekken in de bus terug naar Ommen, waar het verlies onder het genot van een drankje verwerkt wordt. Aankomende vrijdag komen de dames van Hardenberg ’85 op bezoek, die voorlopig nog een plek onder ons in de competitie bezet houden.