Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Vandaag komen we bijeen op het Ommerse sportpark voor een wedstrijd tegen SVZW VR1. Deze dames staan stabiel ergens bovenin de competitie, maar in de uitwedstrijd wisten we van ze te winnen. Een goede tactiek en strijdlust wist ons toen drie punten op te leveren. Een pittige pot vandaag dus. Het weer zit ook vandaag nog niet mee en onze trainer heeft dan ook iets under the weather. Geeft niks, we hebben een geweldige assistent die Sanders taak met gemak over weet te nemen. Geen uitgebreide bespreking vandaag, die stond zaterdagochtend al vroeg op de app, en dus quality time in de kantine voorafgaand aan de wedstrijd.

De opstelling ziet er vandaag als volgt uit:
Sanne
Loïs - Isabelle / Amy - Tessa
Lisa - Sharon - Anouk
Lynn - Lotte - Roos

Om iets over half één wordt er op veld 5 afgetrapt. SVZW blijkt meteen gevaarlijk en de eerste paar minuten zijn we dus vooral druk met verdedigen. Gelukkig zijn we daar heel goed in en komen de dames uit Wierden niet tot scoren. Wegwerkvoetbal, maar prima voorlopig. Menig bal vliegt naar het naaste veld, in de bosjes of over het hek - maar gelukkig hebben we daar vandaag een ballenjongen staan, die zijn taak meer dan serieus neemt. Onze zieke trainer is ook uit zijn bed gekropen om afgezonderd achter de goal van de tegenstander te juichen. Een beetje een getekend beeld krijgt hij, want hij ziet vooral de twee mooie kansen van onze aanvalsters - die er niet in gaan tevens. Inge - hoofdtrainer van vandaag - krijgt dan ook al gauw een belletje van Sander: “We hadden al wel 2-0 voor kunnen staan!” Nou nee, want de kansen zijn de eerste helft voornamelijk voor de Wierdense meiden. Het gaat lang goed, maar kort voor rust weten de dames uit Wierden toch het net achter Sanne te vinden: 0-1.

Tijd voor thee en een speech van Inge vandaag. Veel woorden zijn er niet nodig, want eigenlijk staan we goed, winnen we de duels en is het maar wachten tot dat ons tegenantwoord komt. Sander wil ook nog wat zeggen en belt Inge nogmaals, maar eigenlijk herhaalt hij precies wat Inge zegt en was de boodschap dus al wel duidelijk bij VR2.

Het tegenantwoord volgt al snel: een assist van Roos komt aan bij Isa die de bal vervolgens door de beentjes van de keeper de goal in werkt: 1-1! Ommen staat goed opgesteld en Wierden weet er niet doorheen te voetballen. Wij wel. De assist is deze keer van onze keeper, waarna Isa het weer op het lopen zet. Isa schakelt nog een paar versnellingen omhoog en vliegt weer met gemak langs de verdediging. Een goed geplaatst schot maakt dat we op voorsprong komen: 2-1. Met nog ruim twintig minuten op de klok is het nu volhouden. Gespannen billetjes aan de zijlijn en tijd voor wat frisse energie in het veld. Evi vervangt Anouk en Judith lost Lotte af. Na tien minuten komt SVZW op gelijkspel door een corner en ook de 2-3 ligt er daarna snel in. Teleurstellend, maar we hebben nog een aantal minuten op de klok.

Er worden nog geweldige aanvallen opgezet door de thuisploeg: Lisa heeft nog een één-op-ééntje met de keepster en we hebben nog genoeg kansen in deze tweede helft. Vlak voor het einde weet SVZW ook nog een vierde goal te maken, maar de koppies van Ommen hangen nog niet. Nog genoeg strijdlust om de laatste minuten alles nog uit deze wedstrijd te halen. Isa geeft de bal mee aan de inmiddels ingebrachte Gerike, die in eerste instantie afgevlagd wordt voor buitenspel. De scheidsrechter laat het echter doorspelen, de grensrechter uit Wierden vlagde weel héél graag, en Gerike schiet genadeloos de 3-4 binnen. Geen tijd voor de aansluitingstreffer, want de scheidsrechter fluit af: einde wedstrijd.

Een puntje was vandaag zeker verdiend geweest, zeker naar aanleiding van de kansen in de tweede helft. Helaas moeten we vandaag genoegen nemen met minder. Gigantisch veel strijdlust, prachtige aanvallen en mooie goals - al met al gewoon weer een geweldige teamprestatie. Helaas wist SVZW een keer meer te scoren.

Aanstaande zaterdag een voetbalvrije zaterdag en even tijd om bij te komen. Dinsdag 11 april halen we een wedstrijd tegen Bergentheim in, om 19:45 uur in Ommen. Hopelijk tot dan!