Marienberg VR1

4e klasse 2

3 december 2022 12:30

S. Havinga

Afgelopen dinsdagmiddag won het Nederlands elftal met 2-0 van Quatar. Hoewel het spel nog niet perfect was, was het al beter dan eerdere wedstrijden. Maar kansen creëren en afmaken, is schijnbaar nog steeds lastig. Daar is ie, de vergelijking: Want zo gaat het ook bij FC Ommen VR2. We laten steeds beter voetbal zien, nog niet perfect, maar beter - en toch reflecteert onze competitiestand dat niet. De bal eindigt nog niet vaak genoeg in het doel, wat het toch lastig maakt om die drie punten te pakken. Oranje heeft de achtste finales van het WK-voetbal gehaald, wij gaan eerst maar eens voor drie punten in de 4e klasse.

Vandaag staat Mariënberg VR1 op het programma. Een tegenstander waar we vorig jaar twee keer winst tegen behaald hebben, maar waar het de tweede wedstrijd echt uit onze tenen moest komen. Op dit moment staan zij tweede in de competitie en wij, ik durf het bijna niet te zeggen, 7e. Een kleine kanttekening om onszelf beter uit de verf te laten komen, is dat wij al voornamelijk tegen koplopers hebben gespeeld en zij niet. Feit blijft, we moeten punten gaan pakken en hopelijk doen we dat vandaag tegen deze dames. Tevens spelen we vandaag de laatste wedstrijd van deze competitiehelft, dus we gaan mooi op tijd de winterstop in.

De zaterdag begint chaotisch, want het is druk op Sportpark Westbroek. Om 16.00 uur speelt het Nederlands elftal in de achtste finales tegen de USA én voetbalfanaten vanuit heel Nederland willen dit natuurlijk zien. Veel vervroegde wedstrijden en dus ook druk bezette commissiekamers. We eindigen uiteindelijk in commissiekamer één, waar de PowerPoint-show van Sander helaas via het laptop schermpje gedeeld wordt. Een aantal spelers wordt even aan de tand gevoeld over hun persoonlijke doelstelling van vandaag en deze doelstelling verrast niet: 3 punten pakken, 3 punten pakken thuis en natuurlijk belonen van ons goede voetbal. Duidelijk, toch?

In de extreme waterkou, stellen de volgende elf dames zich op:
Ayla
Loïs - Amy/Tessa - Emma
Lisa - Sharon - Marit
Isa - Judith - Roos

Na de aftrap worden we de eerste minuten van de wedstrijd teruggedrongen op onze eigen helft. We weten de bal keer op keer weg te werken, maar staan niet strak op de man en passes komen niet aan bij de juiste spelers. Toch weten we gelukkig ook kansen te creëren. Twee mooie kansen, vlak achter elkaar: Isa met een loopactie komt van ver, kapt nog een keer goed weg, maar weet het net helaas niet te vinden. De tweede aanval wordt aansluitend opgezet en levert een leuke poging voor Judith op, maar ook hier geen goal. We spelen wat afwachtend op onze eigen helft, maar breken ook zeker nog door. Roos krijgt een goede kans na een mooie aanval van de voorhoede. Het is meteen de laatste aanval voor Roos, een blessure maakt een einde aan haar wedstrijd. De linkerflank schuift een plekje door, zodat Anouk haar kunstjes kan tonen op de linksback. Misschien niet helemaal bewust, maar wel nice - laat Anouk zich zeker even aan haar directe tegenstander zien: in een duel trekt ze even aan het haar van de rechtsbuiten van Mariënberg. Het wordt nog even spannend door een corner van Mariënberg, maar Amy weet de bal van de lijn te halen. We counteren meteen, maar Isa schiet helaas op de keeper. We gaan de rust in met een 0-0 tussenstand.

De thee staat wonderbaarlijk al klaar in de theepot en dat scheelt voor de theemeisjes van vandaag. Achteraf hebben we de thee gejat van Heren 3, die mooi sterke thee wouden. Pardon heren, maar wel bedankt! Ik weet niet wat er in die thee zat, maar na een chaotische eerste helft, beginnen we geweldig aan de tweede helft.  Een diepe bal van Judith op Isa, die nogmaals geweldig loopwerk laat zien en de bal precies op het juiste moment voorzet op Emma. In al haar enthousiasme schiet ze de bal net over. Wat een gigantische mispeer, Em. Na 25 minuten weet Isa ons dan eindelijk te belonen en dribbelt ze de bal de goal in: 1-0! Nog geen vijf minuten later geeft Sharon de bal aan Judith mee, die de verdedigende linie gemakkelijk uitschakelt en vervolgens de 2-0 het doel binnen dribbelt. Ondanks zijn griepje kan Sander zijn geluk niet op en amuseert hij de bank én trouwe supporters met een aantal overwinningsdansjes (zie onze Instagram voor deze beelden). We zijn meer op de helft van Mariënberg aan het voetballen en zetten aanval na aanval op. De 3-0 volgt dus tien minuten later, nogmaals door een schot van Isa en een assist van Judith. Met deze stand én dus drie punten sluiten we deze competitiehelft dus op de 6e plek af.

De voetbalmiddag wordt afgesloten met rood-wit-blauwe vlaggetjes, oranje mutsen én een heleboel blikjes Passoa in de kantine van FC Ommen. Daar juichten we Nederland naar de kwartfinales. Je kunt ons weer voor het eerst in actie zijn tijdens een dameszaalvoetbaltoernooi in de laatste weken van 2022. Op het veld zijn we op 14 januari 2023 weer voor het eerst te zien, tijdens een vriendschappelijk potje tegen Bennekom VR1.