DKB 3

6e klasse 36

19 november 2022 14:30

M. Smit

Na de eerste datum dat FC Ommen 9 te weinig spelers had werd dan toch nog eindelijk de pot tegen DKB 3 gespeeld voor de winterstop. Na een mooie opkomst op de training van donderdag waar werd getwijfeld of er genoeg animo was met 6 aanmeldingen op de app en met een klein aantal in de kantine zitten te wachten kwam er toch een mooie 16 man trainen. Op de training werd leuk voetbal getoond met mooie acties en passes. Voor dat de wedstrijd begon kwam Colin met een ontzettend grote box/disco voor muziek in de kleedkamer, maar helaas deed de speellijst van FC Ommen 9 het niet goed. De speellijst pakte niet alle nummers die toegevoegd waren.

Na te hebben genoten van de muziek en de afspraken die in de kleedkamer werden gemaakt betrad Ommen het veld met ontzettend koud weer. Vol goede moed gingen we vandaag voor 3punten die verdiend zouden zijn. Voor de wedstrijd had FC Ommen9 een leuk gesprek met de scheidsrechter die het horloge had van zijn zoon die hij 10jaar geleden heeft gekregen, helaas nooit gedragen dus de scheidsrechter gebruikt hem maar voor de wedstrijd bij het grote FC Ommen9.  Met rommelig voetbal toch een krappe 1-0 voorsprong in de 1e helft. Veel lange ballen en een zon die het zicht van zowel FC Ommen9 als DKB in de weg zat, kon Ommen helaas niet uitlopen naar een grotere voorsprong. De 2e helft waar Ommen met wat wissels de kleedkamer uitliep wordt het rommelige voetbal niet veel beter maar wel minder de lange bal. Ommen probeerde te voetballen over het middenveld, waardoor er veel kansen ontstonden maar Ommen wist niet voor de 2e keer te scoren. Onder de wedstrijd werden nog wat aanpassingen gedaan zodat we voorin de bal beter konden vasthouden maar zelfs hier vielen geen doelpunten door. Grote kansen werden gemist door beide teams. Toch wist DKB in de blessuretijd te scoren. Ommen zette nog een keer fanatiek aan maar tevergeefs. De scheids floot voor het eindsignaal en bleef de stand op 1-1.

De opkomst in de kantine was groot en de 3e helft werd verdiend gewonnen. Nu met 3 thuiswedstrijden te hebben gehad komt er nog 1 thuiswedstrijd aan dit keer tegen SVV weer op veld 5 en om 14:30 uur. Komt allen weer kijken.