Ommen 9 beloont zichzelf niet op bezoek in Nieuwleusen - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ommen 9 beloont zichzelf niet op bezoek in Nieuwleusen

Ommen 9 beloont zichzelf niet op bezoek in Nieuwleusen

Nieuwleusen SV 9

3 - 1

FC Ommen 9

Robin Geertsma (intikker)

Competitie

6e klasse 36

Datum

28 januari 2023 14:30

Scheidsrechter

H. Klosse

Accommodatie

Sportpark Het Klaverblad
Kon. Julianalaan 8
7711KK
NIEUWLEUSEN
tel. 0529-482749

Na een lange winterstop mochten de mannen van FC Ommen het 9de weer aantreden voor een competitiewedstrijd. Op het programma stond een bezoek aan koploper Nieuwleusen SV 9.

Op papier een zware dobber en met voor sommige alleen het uitbuiktoernooi in de benen (of helemaal niets) maakt dit het niet makkelijker. De afgelopen weken is er wel weer wat getraind, hopelijk gaat dit wat houvast in het veld geven.
Met een wat gehavende selectie gaan de mannen op stap naar Nieuwleusen.
Beide leiders door uiteenlopende redenen afwezig, zij hebben Grondman gevraagd of hij de taken wil overnemen. Ervaring genoeg, kwaliteiten laten we in het midden.
Er is contact geweest over de opstelling, er is ook een voorzetje voor gegeven, er zijn ook aanwijzingen meegeven, er is ook Grondman. Hij bepaalt dus zelf de opstelling.

Grondman zet zichzelf op goal en van daaruit is het de bedoeling om lekker te gaan voetballen. Dit lukte ook zeer aardig vanaf de aftrap en dit resulteerde ook in de nodige kansen in de eerste helft. Bij Nieuwleusen was ook goed te merken dat zij net uit een lange winterstop kwamen, veel balverlies en slordigheden. Zeker voor de koploper. Maar vanuit het middenveld kwamen zij aan het begin van de wedstrijd er één keer goed doorheen en met een slimme steekbal kwam de linksbuiten een-op-een met de keeper en passeerde daarbij ook Grondman. Zo kwamen we toch wat ongelukkig 1-0 achter maar bleven daarna goed voetballen. Zoals gezegd, de nodige kansen op een toch erg matig en glad veld maar helaas stonden de vizieren niet op scherp. Met meerdere ballen over, naast of gered door een prima keeper zochten we de kleedkamers weer op met een 1-0 ruststand.

Kort na rust kwam Nieuwleusen er weer door en wilde Lars de bal wegwerken met een sliding. Daarbij werd allereerst de bal geraakt en lichtjes de man, scheids besloot helaas een penalty te geven welke feilloos werd binnengeschoten. Vanaf dat moment werd het een zware wedstrijd en was Nieuwleusen ook de bovenliggende partij. Uit een goede voorzet kwam een uitstekende kopbal voor 3-0 en in de laatste minuten maakte de keeper toch een groot foutje waardoor Robin de 3-1 kon binnentikken. Dit was tevens de eindstand.
Helaas dus gestart met een nederlaag maar met opgeheven hoofd terug naar Ommen.

Volgende week een thuiswedstrijd op het programma, tegen nummer 2 Bruchterveld. Eens kijken wat dat gaat brengen. De aanmeldingen stromen in ieder geval binnen, ’s avonds feestavond en eten bij de sponsor La Dolce Vita. Zou het er mee te maken hebben?
Tot zaterdag bij veld 5!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!