7695TW
BRUCHTERVELD
tel. 0523-231822

Het is al weer een tijdje geleden, want Pietertje was te druk met het oefenen op de inworpen voor dit verslag.

Ondanks het feit dat toch alle inworpen aankwamen op de plek waar eerdergenoemde ze hebben wilde, was er enige ontevredenheid in het team te bespreuren. Harde woorden tijdens de rust van onder andere 'Blikkie' maakten duidelijk dat er iets moest veranderen. En zo was deze dag niet alleen een keerpunt voor Pietertje, maar voor het hele team van FC Ommen 9. En om toch te bespeuren wat het effect is geweest van deze wedstrijd, heeft ondergetekende gewacht met het schrijven van dit verslag. Immers, hoe zouden we het effect kunnen meten als we niet minstens

2 wedstrijden afwachtten voor het resultaat? Over dat effect is reeds uitgewijkt door Quak. Wij bevelen dan ook dat verslag van harte bij u aan.

24 september was de dag. De middagtemperatuur stond op 15 graden met een windkracht van 2. Het gegeven weercijfer was maarliefst een 7. En de luchtvochtigheid was 33%. Dit bleek direct in beginsel al voor enige onrust te zorgen, aangezien onze meeste wedstrijden toch gewonnen werden met neerslag van zo 0,2 mm en een windkracht 1.3 uit de zuid-oostelijke richting. Deze cijfers voorspelden dus al niet veel goeds, maar we gingen toch. Wat een doorzetters.

Eenmaal vertrokken vanaf het sportpark 'Westbroek' uit Ommen was het sportpark van Bruchterveld even lastig te vinden als de doelpalen van de tegenstander. Wat voor teken aan de wand was dit voor de wedstrijd die komen zou? We zouden het pas na 90 minuten weten. We kwamen aan op het sportpark. Wat stond ons te wachten? Allereerste het opruimen van de kleedkamer. Daarna, de warming-up. De warming-up verliep goed, we voelden ons fit. We hadden de energie weer gevonden om te knallen.

En zo klonk het fluitsignaal waarmee de eerste aftrap genomen werd. Direct vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat deze tegenstander het tempo gelijk hoog opvoerden. Ik zou het willen vergelijken met een elektro- en dieselmotor.

De elektromotor kan vanaf het startpunt (t = 0) direct het maximale vermogen leveren. Een dieselmotor daarentegen heeft enige tijd nodig om 'op te warmen'. Zo blinken wij dan ook pas uit in de tweede helft. Immers, we putten de accu van de tegenstander uit in de eerste helft, om vervolgens op volle toeren te draaien in de tweede helft.

En hier was het niet anders. Ondanks de taktische beslissing om Veurink op goal te zetten, viel al snel de 1-0. Een aanval vanaf de rechterflank was niet af te slaan door de verdediging uit Ommen. En ook de 2-0 viel snel.

Het bleek dat de jonge ploeg uit Bruchterveld wel degelijk wist hoe ze moesten voetballen. Wanneer exact de 3-0 viel is niet meer te achterhalen, maar het was een zeer schitterend doelpunt. Recht door het midden werd de bal snoeihard in de kruising geschoten. Onhoudbaar voor zelfs de besten van keepers.

En zo gingen we dan ook de tweede helft in. Er werden een paar taktische wissels uitgevoerd. Onder andere ondergetekende moest het veld ruimen na wat toch een middelmatige prestatie was. Vooral over de inworpen zullen wij daarom ook niet te veel uitwijden. De tweede helft werd goed door ons opgepakt. Er kwam meer rust in het spel. De spelverdeling werd daarnaast beter.

En we creeerden een aantal kansen. Maar het mocht niet baten tegen deze tegenstander. Al snel vielden ook de 4-0 en de 5-0 tegen.

En uiteindelijk werd er door Bentzema nog een schitterend doelpunt in ons voordeel gescoord. En zo gingen we met 5-1 het veld af.

Maar, zijn de echte winnaars niet zij die ondanks alle tegenslag, ondanks het verliezen van een voetbalwedstrijd, alsnog het plezier kunnen hebben in het samen voetballen? Die naderhand in de kleedkamer met elkaar kunnen genieten van een koud biertje en kunnen lachen om het spelen van een mooie wedstrijd?