FC Ommen JO19-1 speelt na de winterstop op 4e divisie niveau.

Divisie 4 G

10 december 2022 12:30

M.R. Rolfes

Opstelling

Op zaterdag 10 december stond de belangrijke wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden op het programma. FC Ommen stond op dit moment één plek boven degradatie, namelijk op plek 8. Een belangrijke wedstrijd dus!
De concurrent Dalfsen speelde uit tegen de nummer 2. Wij zelf thuis tegen de nummer 3.
We begonnen in de volgende opstelling:
Senna op goal. Jesse - Matthijs - Thomas en Ruben in de verdediging. Vervolgens een vier mans middenveld met Kian, Pepijn, Tijn en Teun. Voorin stonden Koen en Tim!
Nadat FC Ommen zich vooraf had ingelezen begon het sterk aan de wedstrijd. Laat IJVV maar de bal hebben! FC Ommen zakte terug tot aan de middellijn en hield de linies kort. FC Ommen stond verdedigend sterk en IJVV kwam er nauwelijks door. Hierdoor werden er vrij weinig kansen gecreëerd. Wanneer FC Ommen de bal had was het lastig om iets te creëren. Soms een goede wisseling tussen de backs en middenvelders waardoor we in de aanval kwamen, maar daar bleef het ook wel bij. Totdat Tim door een crosspass van Tijn werd aangespeeld en de man 1 op 1 opzocht. Het schot ging helaas net voorlangs. De ruststand was dan ook 0-0.
FC Ommen begon zonder wijzigingen aan de tweede helft. Wel stapte ze iets meer vooruit. Aan het begin van de tweede helft was het IJVV die meer vooruit stapte. I.p.v 4-4-2 speelde ze nu 4-3-3. De wedstrijd werd wat meer open en dit leidde tot een goede aanval van FC Ommen. Een mooie combinatie tussen Tijn, Dylan en Ruben zorgt ervoor dat Ruben de achterlijn haalt. Hij geeft de bal voor en Koen hoeft hem alleen maar binnen te schieten, maar helaas…. de keeper stond op de goede plek.  Na ongeveer 60 minuten werd er gewisseld. Milan kwam voor Jesse en Dylan voor Kian. Vanaf toen ging FC Ommen 4-3-3 spelen. Ze hadden inmiddels te horen gekregen dat Dalfsen had verloren en hadden dus niks meer te verliezen, tevens voelde ze dat de goal eraan zat te komen. FC Ommen ging het laatste half uur hoog druk zetten. Dit leidde tot een aantal kansen, waarvan de meeste helaas net niet goed werden uitgespeeld. Na nog een schot op de lat van Ruben, een schot van Teun en een schot van Tijn, was de stand nog steeds 0-0. Ook na de wissel van Wesley voor Ruben, kon FC Ommen nog steeds niet het verschil maken. Hij viel er maar niet in! Dit maakt dat de ruststand ook de eindstand is. Namelijk de brilstand, 0-0. FC Ommen eindigt op een 7e plek en is hierdoor ook volgend seizoen actief in de 4e divisie!