FC Ommen JO19-1 pakt de eerste drie punten in de 4e divisie

W.J.J. Wijnstok

Opstelling

Verslag Fc Ommen 019-1 – SJO FC Dalfsen 019-1

Datum: zaterdag 1 Oktober

1 Oktober stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Na het verliest vorige week in Raalte tegen een sterke tegenstander is het team gebrand om zich te herpakken. We weten dat Dalfsen een ploeg is waar we punten tegen kunnen en misschien wel moeten pakken na onze eerdere overwinning in de beker.

1ste helft

We werden door Nick het veld ingestuurd met de instructies om hoge druk te gaan zetten. Dit pakte goed uit omdat we de bal naar de rechterkant van Dalfsen dwongen en daar vaak de bal veroverden. Hieruit ontstaat ook de 1-0, na veroveren van de bal komt Ruben met de voorzet die binnen word gerommeld door Koen. Daarna verzuimen we verder uit te lopen door het missen van een penalty en een aantal grote kansen. En als je ze zelf niet maakt dan maakt de tegenstander ze wel bleek maar weer. 5 minuten voor de rust staat onze verdediging niet goed waardoor een speler van Dalfsen diep kan worden gestoken. De bal glipt langs de uitgekomen Senna waarna de speler van Dalfsen de bal kan binnenlopen, we gaan met 1-1 de rust in.

2de helft

De tweede helft is zijn we de bovenliggende partij. We geven niks weg en creëren meer kansen. We scoren de 2-1 na een mooie aanval over de rechterkant geeft Jesse een mooie strakke voorzet die door Dylan zo kan worden binnengelopen. We zakken wat in en slagen er goed in Dalfsen van ons af te houden. We scoren zelfs de 3-1 na balverovering aan de linker gaat de bal via Kian en Teun naar Dylan die 1-op-1 met de keeper het hoofd koel houdt en de bal in het doel schuift. Dalfsen komt er eigenlijk op de vrije trap na niet meer aan te pas. Fc Ommen strijdt met z’n allen om de overwinning over de streep te halen en daar slaagt de ploeg in. Een mooie overwinning en de eerste 3 punten van het seizoen.