FC Ommen verschaft zichzelf lucht met zege op VHK - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

FC Ommen verschaft zichzelf lucht met zege op VHK

FC Ommen verschaft zichzelf lucht met zege op VHK

FC Ommen 1

2 - 0

VHK 1

Competitie

3e klasse C

Datum

4 februari 2023 14:30

Scheidsrechter

R. Teunissen

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Ommen – Het was na de geestdodende vertoning in en tegen Dedemsvaart toch weer schielijk achterom kijken voor FC Ommen. Slechts op doelsaldo weten de volgelingen van Yves Heskamp uit de problemen te blijven, terwijl het op een fatale positie geparkeerde Hardenberg ’85 op slechts drie punten staat. Het is dringen geblazen in 3C en dan hebben we het niet over de prijzen, maar over de sancties. Plaats 9 tot en met 11 levert een verwijzing naar de nacompetitie op. Niets te winnen, alleen maar te verliezen. Riskant. Plaats 12 en 13 is fataal. Mag je volgend seizoen starten in de vierde klasse. Maar goed, niet wanhopen, we zijn pas halverwege. Laten we positief blijven en hoop houden, immers ‘als de hoop verdwenen is, is de strijd gestreden’. En zonder strijd geen overwinning! En strijd was wat er aan mankeerde in de laatst opgelopen zeperd tegen ‘de Voart’, waar FC Ommen veel te weinig afdwong en veel te weinig tegenover de onverzettelijkheid van de thuisspelers zette. Hopelijk is de les geleerd, vanaf het eerste fluitsignaal bij de les tegen VHK. In Sint Jansklooster gaf de equipe uit het Vechtdal in de seizoenouverture een 2-0 voorsprong uit handen en legde het af tegen de fysiek sterke kloosterlingen (3-2 de kleiberg op). Wat zorgen baart is de impotentie van de Westbroek-bewoners. Als TomTom Simons zijn dag niet heeft, het vizier niet op scherp heeft staan, is FC Ommen geen ‘zwarte hengst’, maar een ‘zwarte ruin’.

Pas een kwartier voor tijd toverde Heskamp een ‘konijn uit de hoge hoed’ en bracht routinier Rik-Jan de Groot in. De in het voorjaar afgezwaaide kanonnier was bij de selectie gehaald omdat het schortte aan de productiviteit. Echt noodzakelijk was de invalbeurt een dik kwartier voor tijd niet. Van het elektronische scorebord straalde op dat moment een fraaie 2-0. Een verdiende zege. Niets op af te dingen, als zullen de kloosterlingen daar anders over denken. De bezoekers hielden stand tot de slotminuut van het eerste bedrijf. Veel toeschouwers waren op dat moment al richting clubgebouw. Nou ja, als eerste in de rij staan voor koffie is leuk, maar die slimmeriken misten wel de 1-0. Tumult ging aan de openingstreffer vooraf. Routinier Henk Rook, een van de vier Rook’s in het veld, zat een beetje textiel te testen en kreeg van arbiter Teunissen zijn tweede gele prent voorgeschoteld. De moerasbewoners compleet van de leg. Organisatie zoek. De bal zeilt voor. De gezagvoerder achterin sjokt met gebogen hoofd richting douches en Frank Merjenburgh schiet half vallend in. Na de thee lijkt diezelfde Merjenburgh de partij in het slot te gooien, maar zijn kopbal van dichtbij werd op na een signaal van ‘grens’ Arjan Rook - jawel, de vijfde Rook afgekeurd. “Ja, jammer”, lachte de centrale verdediger na afloop. “Er was geduwd of zo, maar niet door mij.” De ‘Daltons van VHK’ waren door de verwijzing van Henk Rook gekortwiekt. Nog maar drie Rook’s over in het veld; Roy, Jac en Edward. Die konden geen potten breken. VHK was aangeschoten wild. De FC speelde een gewonnen partij. Tom Simons pikt zijn goaltje mee en er is geen vuiltje aan de lucht. Opgeluchte gezichten na afloop. En ja, een prima revanche na de uiterst zwakke, bijna labiele vertoning tegen Dedemsvaart

Heskamp ging van acquit met Mark Bennemeer, Ramon Schuldink, Frank Merjenburgh, Floris Mensinga, Rens van de Wolfshaar (73. Marvin Veerman), Milan Pierik (Sydney Flim), Jorn Hekman, Maarten Bel, Jesse de Lange (77. Maarten Schoemaker), Tom Simons en Cas van Marum (73. Rik-Jan de Groot).

Stand 3C: Heerde 13-30, Dieze West 13-29, Zwolsche Boys 13-23, Hattem 13-20 (37-21), Rouveen 13-20 (20-18), FC Ommen 13-18 (18-14), Dedemsvaart 13-18 (23-22), Lutten 13-18 (24-25), VHK 13-17, Olympia ’28 13-16, ASC ’62 12-13, Hardenberg ’85 13-12 en Avereest 13-7.

Zaterdag speelt FC Ommen uit tegen Hardenberg ’85. Op sportcomplex Baalderveld klinkt het eerste fluitsignaal om 14.30 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!