FC Ommen stelt verdiende zege op Hardenberg ’85 in de slotfase veilig - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

FC Ommen stelt verdiende zege op Hardenberg ’85 in de slotfase veilig

FC Ommen stelt verdiende zege op Hardenberg ’85 in de slotfase veilig

FC Ommen 1

2 - 0

Hardenberg '85 1

40'
Assist: Tom Simons
Tom Simons (penalty)
80'

Competitie

3e klasse C

Datum

1 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Opstelling


Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com
FC Ommen kreeg Hardenberg ’85 op bezoek. Net als de thuisclub is de tweede club uit de Klepperstad ‘vals’ aan de competitie begonnen. Op het Baalderveld kreeg het elftal van trainer Emiel Maat er in de seizoenouverture met 0-4 van langs, waardoor er op Westbroek twee puntloze ploegen tegenover elkaar stonden. De Tenax-brigade kon in Sint Jansklooster de 0-2 in het voordeel niet over de streep trekken en ging met 3-2 de bietenbrug op. Geen paniek, we zijn nog maar net onderweg, maar met de versterkte degradatie in het achterhoofd is het wel zaak niet al na een wedstrijdje of drie, vier acuut in de achtervolging te moeten. Snel vergeten deze weerspiegeling, zal wel door het sombere weer komen. Emiel Maat droeg van kleins af aan het geel van OZC om de schouders en voor hem zal het duel best speciaal zijn. Iedereen in Ommen wenst hem voorspoed en geluk. Hij mag met zijn club Hardenberg ’85 alle wedstrijden winnen, behalve de twee duels tegen de FC.

De ‘zwarte veulens van Heskamp’ gingen prima van acquit. Feller dan de tegenstander uit de klepperstad. De 1-0 kon niet uitblijven. Zoiets voel je aan je water. Die bevrijdende treffer viel op het halve uur. Milan Pierik vond Marvin Veerman, die met een strak diagonaal schot doelman Suclu liet vissen. De elf van Maat werden gered door lijnrechter Albert Jan van den Berg, die al voor het voorbereidende werk van Pierik buitenspel had geconstateerd. Het dubieuze signaal werd door leidsman Verduin tot groot verdriet van de thuisaanhang overgenomen en benoemd tot verdict: geen goal. Het is uitstel van executie. Vijf minuten later laat Tom Simons zie dat hij niet alleen snelheid in huis heeft, maar ook kan voetballen. Schijnbeweging, overstapje en weg is-ie. De pass op Cas van Marum is niet op de millimeter en die moet er echt moeite voor doen en zijn rechter strekken, even goedleggen doen waar je voor besteld bent: de sublieme voorbereiding opwaarderen tot treffer.

Na rust loopt het iets minder gesmeerd bij de FC, op deze qua weerbarstige middag, waar Pluvius enkele keren zijn toorn in harde stralen liet neerdalen op de malse prairie van Westbroek. 1-0 blijft link. Er hoeft maar een balletje goed te vallen en je kunt overnieuw beginnen. Zover kwam het niet. Het zou ook niet terecht zijn, maar voetbal is soms onrechtvaardig. Niet deze middag. Hardenberg ’85 was niet bij machte veel vuist te maken. Met nog tien minuutje te gaan viel de bevrijdende 2-0. Vanuit een ‘wat makkelijk gegeven strafschop’. Wat was het? Beetje duwen van een verdediger, of iets van een handsballetje of zo? In ieder geval zag Verduin iets wat door velen langs de lijn niet werd gezien. De bal ging op de stip. TomTom Simons mocht de guillotine hanteren en deed dat met verve. Met een vrije zaterdag voor de boeg verschafte de FC zich adem en kan terugkijken op een prima pot. Man van de wedstrijd? Ach, het was een prima collectieve prestatie, maar Simons was deze dag toch echt de TomTom.

Heskamp opende met de volgende elf: Stefan Kortman, Jesse de Lange, Frank Merjenburgh, Nick Runhart, Ramon Schuldink, Milan Pierik, Floris Mensinga (59. Maarten Bel), Jorn Hekman (75. Robin Meijerink), Cas van Marum (46. Wesley Mulder), Marvin Veerman (75. Wessel Mol) en Tom Simons.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!