Schout Doddestraat 48
7671GT
VRIEZENVEEN
tel. 0546-561877

Op zaterdag 22 november gingen de heren van FC Ommen op bezoek bij DETO 3. Voor de wedstrijd werd er afgesproken vel te starten. Er moest gewonnen worden.

We begonnen met de volgende 11:

Björn, Niels (65 Maurice), Jorian, Tom, Daan, Wesley, Noah, Leon L, Leon V (45 Wessel), Milan (70 Justin), Sem.

Ommen begint de wedstrijd zeer zwak. Ze kregen geen druk op de bal en hier wist DETO goed gebruik van te maken. De druk van Ommen was slecht waardoor DETO vanuit de tweede lijn kon scoren in de 4eminuut. Hierna leek Ommen even op te leven, ze hadden een mooie aanval maar deze werkt gepakt door de keeper. Maar hierna stonden ze verdedigend niet goed en kon DETO er zo doorheen lopen.De frustraties liepen op en Leon V dacht dat hij wel een deuk in het kunstgras kon slaan met als gevolg een gebroken hand.Ondanks deze domme actie speelde hij wel door maar werd in de rust gewisseld voor Wessel. In de 40e minuut begon Ommen dan eindelijk met voetballen. Ze creëerde meer kansen maar helaas werd er niks afgemaakt. De heren van Ommen ging met een 1-0 achterstand de rust in, er was werk aan de winkel.

In de rust vroeg de trainer aan het team waarom we nou weer zo slap begonnen terwijl we het in de bespreking nog hadden besproken. In de rust spraken ze af om de 2e helft heel sterk en scherp te beginnen.

Na rust begint Ommen net als in de eerste helft slap aan de wedstrijd. In de 46e minuut komen ze dan ook op een 2-0 achterstand. Hierna leken ze dan eindelijk wakker geschut en begonnen ze beter te voetballen. Ze creëerde kansen waardoor er in de 50e minuut een goede voorzit kwam van Noah die Sem zo kon binnenlopen. Ommen drukte dit alleen niet door en begon weer minder te voetballen  nu. Ze creëerde weinig kansen. Om weer wat nieuw leven in het team te blazen werd Niels gewisseld voor Maurice en Milan voor Justin. Omdat Ommen niet scherp was pakte Björn een terugspeelbal in de handen. De scheids gaf een indirecte vrijetrap die in de 80e minuut werd binnengeschoten, 3-1. In de 93e minuut deden de heren van Ommen dan toch nog wat terug. Wesley haalt goed de achterlijn waardoor hij de bal kan voorgeven op Sem die hem binnenloopt. Helaas was dit niet genoeg. Ommen verliest met 3-2 van DETO.