Leon L Nick Robin Jorian Leon V
Noah Jorn

Wesley

Sem Milan
Het is zaterdag 22 Oktober, voor de mannen van Fc Ommen 2 een dag waarop de slechte wedstrijd van
vorige week weggespoeld moet worden. De enige manier waarop dit kan is door vandaag een goed
resultaat te pakken tegen De Zweef 2. Deze tegenstander is bekent bij de mannen, in de beker werd er
namelijk al met 1-4 verloren. Extra reden om vandaag vol gas te geven.
Eerste helft.
Ommen begint goed en laat het balletje lekker rond gaan. Al snel word er uit een goede aanval een
corner gehaald. Zoals altijd staat Noah klaar om de corner te nemen. Met zijn fijne trap legt hij de bal bij
de tweede paal neer waar Jorian klaar staat om binnen te knikken. Helaas kan hij er net niet goed bij en
kopt de bal over het goal. Maar Ommen geeft niet op en blijft aandringen. Weer door een goede aanval
over onze linker kant komt Leon V vrij op het randje van de 16 en besluit het maar eens te proberen. Een
hard schot schuift net langs de verkeerde kant van de paal. Maar dan blijkt dat je bij voetbal ook een
tegenstander hebt en dat je ten alle tijden je verdediging op orde moet houden. Want in de 7e minuut
komt De Zweef op een 1-0 voorsprong. Er is geen druk vooruit waardoor de rechtsback van De Zweef
een mooie voorzet kan geven, die beland op het hoofd van de spits die de bal via de paal tegen de
touwen kopt. Ommen geeft niet op en gaat door met kansen creëren en deze kansen. In de 37e minuut
is het dan eindelijk raak. Sem Puma weet een afgeslagen schot loep zuiver binnen te werken, 1-1.
Tweede helft.
Wesley Mulder is kapot gestreden en word vervangen door David. Ommen begint slap aan de tweede
helft het zijn de mannen van De Zweef die aandringen en het verschil willen maken.
In de 55e minuut komt Wisse in het veld en Leon L mag plaats nemen op de bank. Ommen veranderd
wat in de opstelling, David neemt centraal achterin zijn plek in waardoor Robin doorschuift naar rechts,
Nick word wingback en Wisse gaat de ballen verdelen op het middenveld. Jorn onderschept de bal op
het middenveld en kan in zijn eentje door op de keeper. Een stiftje over de keeper verdwijnt aan de
verkeerde kant van de paal. De wedstrijd word met de minuut spannender, er komen aan beide kanten
kansen maar de stand blijft bij 1-1. Een goeie actie en goede voorzet van Leon V word maar net gemist
door Sem, Ommen begint weer sterker te worden. In de 73e minuut een dubbele wissel bij Ommen,
Julian en Niels komen binnen de lijnen en vervangen Leon V en Milan. Na 80 minuten is er nog niks
beslist, beide teams krijgen kansen om de 2-1 te
maken. En in de 84e minuut scoort De Zweef dan de 2-1. Volgens de grens staat de doelpuntenmaker
duidelijk buitenspel maar de uitstekend fluitende Maurice Paarhuis laat de grens met de vlag in de lucht
staan. Het doelpunt telt. Nog een laatste ultieme kans, een vrije trap van ongeveer 23 meter maar nick
schiet de bal huize hoog over. En helaas, Ommen weet zich niet meer te herstellen en verliest met 2-1 in