2e Lageveldsweg 6 d
7641PC
WIERDEN
tel. 0546-572583

10 December 2022, met de wedstrijd Nederland – Argentinie van de avond ervoor nog scherp op het netvlies hebbend, moest deze een-na-laatste finale om nog een kans in de top 6 te eindigen gewonnen worden.
FC Ommen begint hierdoor ook scherp aan de wedstrijd. Kansen hier en daar zorgen uiteindelijk voor de 0-1 waar Stein vanuit een puike voorzet van Noah bij de 2e paal makkelijk de bal in het doel kan schieten. Niks aan het handje zou je denken, wetend dat de laatste twee wedstrijden gewonnen zijn waarbij er bij elk duel een snelle voorsprong was voor Ommen en het daardoor allemaal wat makkelijk ging qua spel, maar niets was minder waar. Een verdere voorsprong zat er op deze koude zaterdag niet in voor de ploeg uit Ommen. 45 min waren gespeeld en de rust was in aantocht. Deze deed helaas niet ten goede voor de motoriek van sommigen. Kort na het fluitsignaal kreeg Ommen de 1-1 tegen door een slippertje van Mark. Helaas, kan gebeuren, koppie koel houden en er is niks aan de hand. Tevergeefs gebeurde precies het tegenovergestelde. SVZW kwam beter in het spel en er braken hier en daar wat verhitte argumenten uit in het veld.
In de 70e minuut was het dan zover. SVZW vond de voorsprong via een voorzet die regelrecht in de winkelhaak van het doel terecht kwam. Geheel de bedoeling, zullen ze natuurlijk altijd zeggen. Het was aan de ploeg van De Boer om deze achterstand weer recht te trekken. Er werden wat positiewisselingen gedaan om aanvallender te kunnen spelen. Tegelijkertijd geeft dat SVZW natuurlijk ook meer ruimte voorin om te gaan voetballen en dat is wat er gebeurde. De 3-1 viel in de 81e minuut, waardoor het wel redelijk duidelijk was dat Ommen deze wedstrijd niet zou winnen.
Een klein lichtpuntje was er nog in de 85e minuut, waar Daan de 3-2 nog maakt. Verscheidene analisten zullen het een intikkertje noemen, echter ik noem dit een absolute wereldgoal, zodat we ons toch nog ergens aan vast kunnen klampen bij deze verliespot.
Volgende week is het dan zover. De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Juventa ’12 2, waar het maar mag blijken of FC Ommen nog een paar plekjes gaat stijgen.