Brilstand voor FCO2 - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Brilstand voor FCO2

Brilstand voor FCO2

FC Ommen 2

0 - 0

Den Ham 2

Competitie

2e klasse E

Datum

8 oktober 2022 12:00

Scheidsrechter

P.A.J.M. Mol

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Zaterdag 8 oktober begon dan ook eindelijk de competitie voor trainer Sander de Boer die door omstandigheden de eerste twee wedstrijden moest missen.

 

Na de eerste twee gewonnen wedstrijden stond vandaag de altijd lastige wedstrijd tegen Den Ham 2 op het programma. Vorig jaar bleek dit in de competitie een lastig te nemen horde, er werd namelijk 2 maal verloren. Doelcijfers 5-2 in het voordeel van de Hammenaren.

 

Na een goede fotosessie (resultaten zijn te vinden op de site), waarbij het een beetje zoeken was om de grote jongens (Wessel) in beeld te krijgen, begon Ommen met de volgende namen:

Björn, Leon L., Daan (70. Niels), Maurice, Stein (15. Jorian),Wesley, Tom, Noah, David (70. Leon V.), Wessel (65. Milan), Sem.

 

FC Ommen begon fel aan de wedstrijd dit resulteerde ook in een veldoverwicht, tot directe kansen leidde dit echter nog niet. Na circa 10 minuten werd Ommen wel gevaarlijk uit een goed aangesneden vrije trap van Noah op het hoofd van Stein welke een uiterste krachtinspanning vergte van de Den Hamse doelverdediger.


Kort hierna werd Ommen goed onder druk gezet door Den Ham wat leidde tot een onzorgvuldige pass van David op Stein welke ter nauwernood werd binnen gehouden. Door de druk van Den Ham was er een tegenstander eerder bij de bal en dit kon Stein maar op 1 manier oplossen. Helaas daarmee ook nog geblesseerd het veld af met een scheurtje in de schouder, matig.


Vervolgens bleef de wedstrijd in evenwicht, waarbij er wel het gevoel heerste dat Ommen gevaarlijker was, balletjes kwamen in de laatste fase echter steeds net niet aan waardoor er geen hele grote kansen werden gecreëerd. Den Ham kwam niet echt aan het voetballen toe omdat de duels op het middenveld veelal door de Ommenaren gewonnen werden.

 

Tijdens de hete thee werd er afgesproken op dezelfde voet door te gaan en eerder het middenveld in te spelen om zo onder de druk van Den Ham uit te komen en bij balverlies hoog druk te zetten. Er waren echter enkele omzettingen en wissels geweest bij de Hammenaren en deze hanteerden alleen maar de lange bal en hier had Ommen, mede door het vroege noodzakelijke inbrengen van Jorian, continu een goed antwoord op.

 

In de tweede helft had Sem een goede kans via een afvallende bal echter schoot hij deze bijna over het vangnet. Naar mate de wedstrijd vorderde werd Den Ham gevaarlijker omdat de linies van FC Ommen steeds verder uit elkaar liepen. Dit leidde ertoe dat Björn zich enkele keren kon onderscheidden, in de laatste minuut kwam Ommen nog goed weg omdat de spits van Den Ham gedwongen werd om met zijn chocoladebeen af te werken vanaf 5 meter en dit resulteerde in een klein rollertje.

 

Al met al een resultaat waar beide teams mee kunnen leven en hierdoor staat FC Ommen 2 op de tweede plek met 7 punten uit 3, doelsaldo 5 voor en nog altijd is de formatie van trainer De Boer niet verschalkt. Volgende week wacht Marienberg 2 op Sportpark Westerpark aftrap 13:30 uur. Komt dat zien!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!