Verhitte clubderby prooi voor Het Vijfde - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Verhitte clubderby prooi voor Het Vijfde

Verhitte clubderby prooi voor Het Vijfde

16'
Assist: Koen Daman
32'
... (e.d.)
Tom Kok (kopbal)
42'
51'
Niel Koggel (schot)
53'
Assist: Tom Kok
Tom Kok (schot)
62'
Mark Veneberg (afstandschot)
91'

Competitie

4e klasse 12

Datum

10 december 2022 14:30

Scheidsrechter

G.M. de Lange

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

We schrijven 10 december 2022. Een datum die voor twee elftallen van de plaatselijke FC in Ommen al geruime tijd rood omcirkeld stond. Het vierde en vijfde elftal zijn dit seizoen tot elkaar veroordeeld in de reserve 4e klasse. Vandaag was het eindelijk zover. Derbydag. De Groot versus Hekman. Tip versus Kok. Ningbers versus Van der Lek. Kan F.C. Ommen five stunten tegen ‘The Big Five’? Wie mag er op de gezamenlijke trainingen ietwat met het borstje vooruitlopen? En welk team kan de komende maanden ietwat plagerig vragen hoeveel het ook al weer geworden was op die steenkoude zaterdag in december? Tijd om het uit te vinden. De dag des oordeels.  


Waar beide elftallen dachten op een boterzacht kunsttapijtje te mogen aantreden, daar besloot de scheidsrechter bij ut Eerste anders. Hij vond het hoofdveld ‘te gevaarlijk’, waardoor het Vierde en Vijfde plaats moesten maken. De clash speelde zich daarom af op een ongevaarlijk donker en bevroren veld zonder verlichting. Zoals het hoort. De reporter van dienst was verrast dat Het Vijfde tóch met de gebruikelijk 4-3-3 formatie aan de wedstrijd begon, daar waar in de vermoedelijke opstelling over een 5-3-2 systeem werd gerept. Het vierde gebruikte hetzelfde spelsysteem, waarbij het de geblesseerde Martijn Deuten moest missen. Een aderlating, maar er stonden vandaag toch heel wat mooie namen op papier.

Na het eerste fluitsignaal van de onberispelijke scheidsrechter Matthijs de Lahoz was het menens. De duels waren direct stevig en fel en het was Het Vierde dat het spel dicteerde. Ommen 5 kon maar weinig tegenover de kansenregen van 4 zetten en het waren dan ook ‘de bezoekers’ die terecht op voorsprong kwamen. Rick-Jan de Groot werd in stelling gebracht en hij schoot vrij voor Thijs onberispelijk in de bovenhoek. Ommen 4 bleef de bovenliggende partij en kreeg kans op kans. De verdedigingslinie van het Vijfde begon scheurtjes te vertonen, tot het in minuutje 30 inderdaad raak was. Een harde voorzet vanaf links werd via een mooi polletje door Frank Schonewille feilloos in de eigen goal gewerkt. 0-2. Hierna kwam Ommen 5 iets beter in de wedstrijd en warempel, het team zorgde voor de aansluitingstreffer. Een goede voorzet van Mark Veneberg werd vlak voor het rustsignaal door Tom Kok tot doelpunt gepromoveerd. Met een 1-2 stand werd een welkom warm bakje thee opgezocht.

In helft nummero twee zagen we een ander Vijfde uit de kleedkamer komen. Het vierde kreeg nog steeds genoeg kansen, maar 5 kon daar nu ook wat tegenover zetten. Strijdlust, passie en geloof was er te zien. Toch leek Niel Koggel in de 53e minuut het definitieve vonnis te voltrekken. Hij schoof de bal onder de keep door en bracht de stand op 1-3. Het leek gespeeld. Maar Ommen 5 bleef knokken en langzaam begon de energie bij Het Vierde wat weg te vloeien. En daar kwam dus wederom de aansluitingstreffer. Ditmaal was het Tom Kok die Veneberg in stelling bracht. Ommen 5 was nu écht los en Het Vierde had het moeilijk. Het werd donkerder en donkerder, vooral voor Ommen 4. Want in de 65e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord. Ruben schoot op goal maar de bal kaatste terug voor de voeten van Tom Kok, die voor zijn tweede van de middag mocht aantekenen. 3-3! Beide teams waren nu helemaal on fire en gingen vol voor de overwinning. Het Vierde viel aan en Het Vijfde kwam er af en toe gevaarlijk uit. De pot leek in een remise te eindigen, tot Mark Veneberg in de 90e minuut het ongelofelijke voor mekaar kreeg. Ver vanaf de zijkant belandde de bal van zijn voet, zo over de verbouwereerde Erik heen. 4-3! Vrijwel direct daarna klonk het laatste fluitsignaal. De drie punten blijven in Ommen.

Het Vijfde kroont zich tot aan de return op 13 mei tot de koning van de Ommer recreatie elftallen. ’s Avonds werd er onder het genot van een hapje en een drankje gezamenlijk nagepraat over deze mooie en sportieve pot voetbal. Het Vierde speelt dinsdag nog een bekerwedstrijd, het Vijfde gaat de winterslaap in. Wat duurt het nog lang voordat het mei is...

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!