11 februari 2023 14:30

L. Zandman

Afgelopen zaterdag mocht Fc Ommen “de springplank naar het 1e” 4 tegen Hardenberg’85 aantreden om te proberen de eerste 3 punten sinds 3 december 2022 binnen te hengelen.
Coach Zandman heeft in de voorgaande week zijn uiterste beste moeten doen om een representatief elftal de wei in te kunnen sturen. Dankzij het 5e elftal (Koen, Kay en Marc bedankt!) is hij hier zoals bijna iedere week weer in geslaagd.

De eerste minuten van de wedstrijd was het vierde aan het zoeken naar de juiste tactiek om de praatgrage mannen in het blauw de juiste weestand te kunnen bieden. Na een minuut of tien hadden de Ommenaren de westrijd totaal onder controle. Om dit te bewerkstelligen was het wel nodig dat Kay W. zijn stembanden flink aan het werk moest zetten om Herny aan zijn verdedigende taken te herinneren.  Herny die zaterdagochtend waarschijnlijk met knikkende knieën zijn bed had verlaten was na 3 aanmaningen van Kay weer terug te vinden op zijn positie in de verdediging.
Gedurende de eerste helft werd er met vlagen aardig gevoetbald door Ommen, tevergeefs resulteerde dit oogstrelende voetbal enkel in wat kleine mogelijkheden. Grote uitgespeelde kansen bleven helaas uit.
Naarmate de wedstrijd vorderde moest de arbiter van vandaag,  de heer K. Van ’t Zand steeds meer naar zijn fluit grijpen. Gelukkig kon hij de wedstrijd mede dankzij zijn indrukwekkende lengte redelijk onder controle houden.

Na 45 minuten stond de brilstand nog steeds op het denkbeeldige scoreboard.
In de rust werd er genoten van geen thee en had Zandman de tijd om enkele wisselingen door te voeren.
De spelers en begeleiding waren het er allen over eens dat het publiek vandaag eindelijk weer eens grote winnaar was, aangezien er naar ieders vermogen weer een prima eerste helft was afgeleverd.

Kort nadat de streng maar meestal rechtvaardige arbiter het sein had gegeven voor het hervatten van de tweestrijd lag de bal uit het niets in het verkeerde netje. Een miscommunicatie tussen verdediging en keeper zorgde ervoor dat de spits van Hardenberg dankzij een mislukte touché de brilstand van het scorebord deed verdwijnen, 0-1. Dit was extra sneu voor Justin, die sinds meer dan een jaar weer eens onder de lat te vinden was. Justin keepte een zeer verdienstelijke wedstrijd.
In de minuten na deze tegenslag probeerde Ommen langszij te komen, maar dit viel niet mee. Veel overtredingen en gemekker maakten het voetballen er niet makkelijker op. De mannen uit Hardenberg lieten zelfs tijdens hun onverdiende voorsprong vaak weten hoe ze over elkaar dachten.
De wedstrijd kabbelde gestaag voort tot het moment dat Zandman zijn nieuwe pantoffels aan het werk zette. Vanaf een meter of 30 á 40 haalde de blanke Kanté  vanuit de lucht verwoestend uit en zorgde hiermee voor de verdiende gelijkmaker. Gelukkig stond er niemand van het bestuur langs de lijn, anders zou grote broer Zandman aankomende wedstrijden zijn derde speler aan het eerste elftal moeten afstaan. Als voetbal een jurysport zou zijn hadden we dankzij deze goal de eerste 3 punten van 2023 kunnen bijschrijven, maar helaas….

In de kleedkamer werd de wedstrijd kort geëvalueerd onder het genot van een heerlijk pintje en wat hapjes.
De volgende mogelijkheid op drie punten zal pas 4 maart zijn.

Opstelling: Justin, Otten, Woesthuis, Ningbers, Habers, Legebeke, Deuten, Daman, Makkinga, Zandman, Aalvink (Volkerink, Feitsma, van der Veen, Schuurman)