75'

4e klasse 12

15 oktober 2022 14:30

A Marsman

Op zaterdag 15 oktober stond competitiewedstrijd nummer 4 op het programma. Na 1W, 1G en 1V is het nog zoeken voor de mannen van ut 5e . De tegenstander uit het pittoreske Balkbrug had nog geen wedstrijd weten om te zetten in 3 punten. De warming up zag er aan beide kanten goed uit en veld 2 lag er strak bij.  Klaar voor een mooie pot voetbal op deze regenachtige zaterdag.

Opstelling;

Thijs ( van rechts naar links)

Simon – Takkie – Robert – Silas

Lars – Yannick – Ruben

Veen – Bassie – Daniel

De ( uitstekend fluitende ) scheids floot voor het begin van de wedstrijd. Beide teams waren van plan om vanaf minuut 1 hoog druk te zetten. Dit lukte bij Avereest net wat beter dan bij de thuisploeg. Door de 2 grote mannen voorin en snelheid op de zijkanten werden ze een aantal keer gevaarlijk. Gelukkig hebben de mannen van Lamberink een uitstekende keeper op hok staan. Thijs redde een aantal keer uitstekend. Na 30 minuten voetballen was de stand 0-12. Ik bedoel dan het aantal corners. Avereest wist de verdediging constant te kloppen in de lucht maar miste de scherpte om dit om te zetten in een doelpunt en zoals de eeuwen oude voetbalwet het al jaren schrijft; ‘  Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel ‘ . Het was Lars die met een lage schuiver de keeper van Balkbrug verraste en FC Ommen op het virtuele scorebord zette.

Tijd voor thee! Verslaggever van vandaag was aan het warmlopen dus geen idee wat leider Lamberink allemaal uitkraamde. Waarschijnlijk zoiets als; ‘ die lui kunnen er helemaal niks van’ of ‘ als ik erin stond, dan was die nr. 7 allang over de boarding gegaan. ‘
Voor de administratie thuis, schrijft u mee; Simon > Niek, Robert > AJ, Lars > Nout, Bassie > Horsman en Ruben > Nick H.

Laatst genoemde wil ik toch even apart benoemen. Nick Hekman. 243 dagen, 5832 uur, 349920 minuten, 20995200 seconden zonder het dragen van het FC Ommen shirt is een hele lange zit. 23 orthopeden en 54 fysiotherapeuten konden de blessure niet vaststellen maar dit was toch echt de dag dat hij zijn rentree mocht maken. (Al wist hij dit pas 2 uur voor de wedstrijd)
Menig teamgenoot denkt dat hij nooit ergens last van gehad heeft, want het zag eruit alsof die fitter dan ooit was. Sinterklaas en piet moeten nog komen maar Hekman was alweer aardig aan het strooien. Hij zette de aanvallers en middenvelders aan het werk en had ondertussen zelf een eigen wedstrijd bedacht; Hoe kom ik deze middencirkel NIET uit. Een beetje ‘ floor is lava ‘  idee zeg maar, u kent het wel. Precies waar Nick goed in is.

Genoeg over Nick. Mooi dat die weer (een soort van) terug is.

Terug naar de wedstrijd. Ik weet nog steeds niet wat Lamberink allemaal vertelde in de rust, maar het was in ieder geval vrij duidelijk. Avereest kreeg geen kans meer en Thijs kon voor het eerst dit seizoen ‘ de nul ‘ noteren. Ondertussen prikte Nout de 2-0 door de stokken van de keeper en ontweek tegelijkertijd een aanslag op de enkels. Uiteindelijk zorgde Yannick Hekman ( geen familie van Nick ) voor de eindstand. Veen veroverde de bal na goed doorjagen, deed de oogkleppen omhoog en zag Yannick vogelvrij staan. Koud kunstje voor deze rechtsback/10/rechtsbuiten.

3-0 en op naar de kleedkamer waar voor een ieder 1 koud pilsje klaar stond. Dit aantal werd minimaal 10 keer verdubbeld in de kantine waar Danny Heden op ons stond te wachten. Hij zorgde voor de gezelligste 3e helft van het jaar. Danny… je leest dit vast: Bedankt!

Volgende week zijn we vrij. 29 oktober moet het tegen de koploper gebeuren. Uit naar Albergen staan de (nu nog ongeslagen) Tukkers op ons te wachten. 17:00 trappen wij af.

MOTM: Bassie. Hij heeft Avereest zelfstandig op de knieën gedwongen. Het is al enige tijd bekend dat Bassie op de fiets een angstaanjagend figuur is. Menig amateur-wielrenner in de regio wordt 's nachts nog wel eens zwetend wakker met de gedachte aan de robuuste turbo-dijen van Bassie. Als hij op de grote molen aanzet word je er al gauw af gepierd. Tegenwoordig heeft hij deze arbeid ook omgezet naar het voetbalveld. Met een spervuur aan demarages heeft Bassie het vermogen om 45 minuten het bordje van de tegenstander leeg te eten, hen volledig geparkeerd te laten staan en de tegenstander daardoor op het rooster te leggen. Hij geeft een piekfijne lead-out voor zijn ploegmaats en het is dan vervolgens voor zijn hen een eitje om het karwei af te maken. Dit was vandaag niet anders. Het was in de 2e helft al snel duidelijk dat Avereest een jasje had uitgedaan door het betere boomschudwerk wat Bassie had geleverd. De ruimtes werden groter, duels minder fel en de tong van menig VVA-er raakte de schoenen. VVA moest dus lossen en FC Ommen zat door beul Bassie in een zetel.