Asterix heeft zijn dag niet, Tom sprint en Circus Hullen arriveert in Ommen - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Asterix heeft zijn dag niet, Tom sprint en Circus Hullen arriveert in Ommen

Asterix heeft zijn dag niet, Tom sprint en Circus Hullen arriveert in Ommen

FC Ommen 5

4 - 0

Oranje Nassau 4

Daniel Kroeze (intikker)
15'
Daniel Kroeze (intikker)
22'
31'
55'

Competitie

4e klasse 12

Datum

5 november 2022 14:30

Scheidsrechter

G.M. de Lange

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Vandaag stond een wedstrijd tegen Oranje Nassau (ON) op het programma. De voorbereiding op de wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven. De shirts waren vergeten vanaf de kantine en niemand wist of ze gewassen waren. Na zoeken kwamen de shirts toch boven water. In de kleedkamer aangekomen trok Asterix wit weg en zocht even een beetje privacy op in het kleinste kamertje.. Eenmaal terug gaf hij aan kotsmisselijk te zijn . In de kleedkamer vroegen een aantal bezorgde teamgenoten aan Asterix of hij niet beter even zijn vinger in zijn keel kon stoppen. Asterix gaf toen te kennen dat hij dit had gedaan en alles eruit gekotst had. Hij ging zich nog dapper omkleden voor de warming up, Asterix zou immers in de basis starten. Eenmaal op het veld aangekomen droop Asterix na 2x heen en weerlopen af. Waarschijnlijk had onze kleine Galliër teveel elixer gehad op de vrijdag.

Opstelling van rechts naar links

Mark
Silas- Robert - Arjen- Leslie
Tom - Nout – Yannick
Daniël - Rick H - Mark

Wissels: Frank, Marc, Rick N
Ziek: Niek

 

Op een hobbelige grasmat begon FC Ommen met prima combinatiespel aan de wedstrijd. Er was veel ruimte om te combineren en een aanval op te zetten. Dit lukte aardig via de linkerkant waar Mark een diepe bal kreeg. Mark gaf de bal perfect voor waar Daniël de bal tegen de touwen kon werken en op die manier de 1-0 maakte. ON had weinig in te brengen en creëerde weinig tot geen kansen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan dachten de mannen van FC Ommen. Nogmaals een diepe bal op Mark, die had onthouden wat net ook gewerkt had. Hij gaf de bal nogmaals strak voor en het was nogmaals voor Daniël een koud kunstje om af te ronden en de 2-0 op het bord zette. Nu was het de beurt aan Tom die kreeg een meter of 10 over de middenllijn een diepe bal. Tom, die het niet moet hebben van zijn snelheid, moest sprinten voor zijn leven om de bal binnen te houden. Hier gebeurde tot grote onvrede van Tom niks mee. Die sprint al niet graag, en al helemaal niet voor niks. Nog voor de thee werd er nogmaals gescoord. Yannick gaf buitenkantje rechts de bal op Daniël en die maakte zijn 3e doelpunt. 3-0 Jantje, Daniël was ON fire. Na nog wat gepingel op het middenveld blies de uitstekend fluitende scheidsrechter op zijn fluitje.

Tijd voor thee werd tijd voor een ouderwets bekertje rode ranja. 3 verse krachten mochten het veld betreden en de mannen konden beginnen aan deel 2.

De tweede helft begon rommelig aan beide kanten. Na 5 minuten in de tweede helft kwam een diepe bal van Ommen, door druk zetten van Mark werd de bal totaal verkeerd weggewerkt door ON. Yannick was al aan het loeren en kon hiervan profiteren. Hij wipte de bal zeer vernuftig over de uitkomende doelman heen 4-0. Toen kwam het hoogtepunt van de wedstrijd. Silas, die gezien had dat zijn vriendin inmiddels het goede veld had gevonden, had de ranja goed verteerd en trok zijn hele scala aan schijnbewegingen en acties uit de kast. Kappen en draaien op de vierkante meter. Zijn tegenstander tot driemaal toe volledig het bos in.  Circus Hullen was begonnen. De voortzetting blijft daarna nog wel een puntje van kritiek, hij leverde de bal meteen in. 

Het spel werd er van beide kanten niet beter op, ON kon niet meer, Ommen hoefde niet meer. Het veld werd nog omgeploegd door Tom en een aantal kansen werden vakkundig om zeep geholpen, dat was het dan ook wel. 

Al met al een prima overwinning van FC Ommen 5.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!