Ome agent zet vijfde op juiste spoor. - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ome agent zet vijfde op juiste spoor.

Ome agent zet vijfde op juiste spoor.

FC Ommen 5

5 - 3

SVVN 4

Martijn Deuten (intikker)
40'
Yannick Hekman (intikker)
48'
Frank Schonewille (afstandschot)
70'
78'
Daniel Kroeze (penalty)
88'

Competitie

4e klasse 12

Datum

12 november 2022 14:30

Scheidsrechter

S. Bangma

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Afgelopen zaterdag heeft FC Ommen 5 drie punten bij mogen schrijven bij haar totaal. Het vijfde trad wederom op veld 8 aan tegen het ietwat gehavende SVVN 4. Na 90 minuten stond er een afgetekende 5-3 overwinning op het scorebord, al zag het er daar in de rust niet naar uit. Tussen minuut 40 en 45 wist SVVN drie maal het net te laten bollen, waardoor de thee voor de Ommenaren een nare bijsmaak had. Een keurig geacteerde donderspeech van Bas zorgde voor de ommekeer na rust. Er was echter één oorzaak aan te wijzen als echte reden: Jaron werd in de rust binnen de krijtlijnen gezet.

Opstelling:

Thijs
Silas, Frank, Matthijs, Niek
Yannick, Deuten, Veen
Marc, Justin, Kroeze

Wissels: Leslie, Floris, Arjen en Jaron

Het dorp Vilsteren staat bekend om zijn Katholieke karakter. Buiten dat er een lekker hapje gegeten kan worden bij ‘Herberg de Klomp’ is er veel ander vertier. Te denken valt natuurlijk aan het jaarlijkse Carnaval, waar de “Piepenplassers” en de “Sprokkelaars” uit Lemelerveld hun handen nogal eens ineen hebben geslagen om de lokale bevolking te voorzien van een simpel feest. Wat ook zeker niet mag ontbreken aan een dagje Vilsteren is een bedrijfsbezoek aan Salbam B.V.: het bouwbedrijf die bij uitstek mooie woningen weet neer te zetten. Het dorp dat ooit een grootheid voortgebracht heeft, waar de FC Ommen 5 garen bij spint en de politie in Zwolle een betrouwbare ‘Ome agent’ in heeft.

Waar menigeen met lederogen aanziet hoe het Nederlands elftal in Qatar mee gaat doen aan het WK, is Jaron zo lekker gewoon gebleven. Iedereen zou een versie van Jaron willen zijn: flamboyant, extravagant en excentriek. Dan heb ik het nog niet eens over de eigenschappen gul, amicaal en sympathiek gehad. Wanneer iedereen een vleugje van Jaron had meegekregen in het leven, dan hadden Poetin en Zylenski momenteel samen bij de Krim aan het strand gelegen, te genieten van een goudgele rakker. Als Floris en Bart een klein stukje DNA van Jaron hadden, stonden ze niet op een 5x zo’n hoog bedrag in de boetepot dan Jaron. Zijn Floris en Bart dan 5x zo dom als Jaron? Nee! Jaron is wat dat betreft gewoon de geniale versie van zichzelf. Jaron verbetert zich nog steeds iedere dag. Elly en Rikkert komen dan ook tot een herschrijving van het couplet ‘Jezus is de goede herder’. Het onderwerp van deze zin wordt veranderd in Jaron. Wellicht een idee voor de mannen van FC Ommen 5 om dit lied de volgende keer te repeteren, zodat het op 10 december in de HMH ten gehore gebracht kan worden. Willen jullie weten hoe Jaron zo goed is geworden? Sms dan Jar-on naar 4343.

Zoals eenieder wel weet,  werkt Jaron bij de politie. Nu zult u denken: wat kan mij dat allemaal “boeien”. Er moet meer blauw op straat! Daar denken de supporters van FCO 5, die zaterdag weer in grote getalen aanwezig waren, heel anders over. Jaron is immers niet iedere training of wedstrijd aanwezig vanwege zijn werk. ‘De plicht roept’ is dan ook een veelgehoorde uitspraak van onze kale sloopkogel. Werkelijk alle gevaar in de tweede helft kwam via de rechtervoet van Jaron. Wat dat betreft was Jaron afgelopen zaterdag de commissaris (die met het blaadje met kroontje) onder de equipe van Bas Lamberink. Om dit even in perspectief te plaatsen: Asterix kwam in de week daarvoor nog niet in aanmerking voor het ene streepje van de Aspirant. Om misselijk van te worden.

Jaron verdient na afgelopen zaterdag extra aanzien binnen het team. In plaats van de beruchte bijnamen als Bromsnor, Tuute, Klabak, Juut, Wout, Judas, Popo, Flik, Blauwe meetbuisjes of Ome Agent. Waar hij het fietsend niet altijd kan winnen, moest de hele linkerkant van de Nijverdallers het ontgelden. Het schijnt zelfs dat het nummer van de ‘Kale Vandalen’ na afgelopen zaterdag herschreven gaat worden. https://www.youtube.com/watch?v=K2iYxjNZiS0

Grappig feit is dat ze bij SVVN nadien aangifte hebben gedaan bij het politiebureau in Zwolle van een gestolen overwinning én verbaal geweld rond 15:17 in het oude clubgebouw van OVC ‘21. Op het aangifteformulier hebben ze aangegeven dat er rond 15:17 een mishandeling of verkrachting plaats heeft gevonden rond kleedkamer 14. Ze zagen iemand de kleedkamers inlopen met het volgende signalement: een hele grote man, gevaarlijk ogend, fors postuur, zwart haar en een grote zwarte jas. Hij liep richting kleedkamer 14 en smeet de deur keihard dicht. Er werd door één persoon met een afgrijselijk schelle stem nogal geschreeuwd, wat nogal dreigend over is gekomen op de mannen uit Nijverdal. Wellicht zijn er nog (rokende) getuigen die een verklaring kunnen opnemen bij Jaron. Bel dan 0900-8844.

Uiteindelijk wint het 5e de wedstrijd met 5-3. Doelpuntenmakers: Deuten(2), Kroeze, Frank en Yannick. Volgende week een heerlijk verdiend weekje vrij voor de mannen van 5. Gastspelers Deuten en Justin uiteraard bedankt voor de gedane moeite.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!