Slechte ouverture Oranje doet FC Ommen 5 de das om - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Slechte ouverture Oranje doet FC Ommen 5 de das om

Slechte ouverture Oranje doet FC Ommen 5 de das om

FC Ommen 5

0 - 4

Hardenberg '85 4

Competitie

4e klasse 12

Datum

26 november 2022 14:30

Scheidsrechter

A. Koster

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Vrijdag 25 november 2022 17:00, Khalifa International Stadium Al-Rayyan. Het Nederlands Elftal treedt aan voor de tweede groepswedstrijd tegen Ecuador. Op papier zou de equipe van Louis van Gaal Ecuador eenvoudig opzij kunnen zetten, maar niets bleek minder waar. De start leek veelbelovend, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een troosteloos gelijkspel; 1-1. “Een slechte ouverture”, aldus Louis van Gaal.
 
Op hetzelfde tijdstip, zo’n 4813 kilometer verderop, wordt de basis gelegd voor de clash tussen twee andere grootmachten. FC Ommen 5 moet het de dag erna opnemen tegen Hardenberg ’85 4. In een afgeladen Herberg wordt door coach Lamberink, zoals wel vaker het geval is, de opstelling uitgeschreven op de klassieke bierviltjes van een niet nader te noemen biermerk.
 
Zowel Lamberink als Van Gaal delen dezelfde mening. Er moet geleverd worden om kans te maken op speelminuten. Voor Van Gaal moet er geleverd worden in de vorm van sportieve prestaties. Lamberink vindt het belangrijk dat er geleverd wordt in de breedste zin van het woord. Dit kan dus ook het ‘leveren’ van bier zijn.
 
Na lang wikken en wegen kwam Lamberink tot de volgende 11 spelers (v.l.n.r):
 
Thijs (H)
Hot daddy - Ruiters - AJ (H) - Schuldink
Nick (H)ekman -  Tak (H) -  Jaron(H)
Asterix -  (H)orsman  - Aalvink
 
Bank:
Veen (H)
Lesley
Nieuwen(H)uis
(H+)ullen
 
Technische leiding:
Kokkie
Koning (H+)
 
Arbiter:
Árbitro
 
 
Legenda:
(H) - Vrijdag vanaf 17:00 aanwezig bij De Herberg
(H+) - Vrijdag vanaf 17:00 aanwezig bij De Herberg en compleet tot het gaatje gegaan met alle gevolgen van dien
 
Lamberink kon zelf niet bij de wedstrijd aanwezig zijn. De reden hiervoor was bij mij niet precies bekend, vandaar dat ik even ben gaan Googelen. Ik kwam een artikel tegen van een persoon die in slaap was gevallen op het toilet in De Herberg. Het zou kunnen zijn dat dit artikel over Lamberink ging en dat dat de reden is voor zijn afwezigheid, maar dat is niet 100% hard te maken. Er gaan ook geruchten dat hij bij zijn andere werk verwacht werd, ook dit is wederom niet 100% hard te maken.
 
Enfin, omdat Lamberink afwezig was lag de technische leiding in handen van Kokkie en een hoopje Koning(H+).  Na het afwerken van de warming up viel het technische duo twee dingen op. Het eerste wat opviel was dat het gros last had van kleine (hoofd)pijntjes, waardoor de focus niet optimaal op de wedstrijd lag. Wat tevens opviel was dat de gemiddelde leeftijd van Hardenberg ’85  hoger lag dan dat van FC Ommen 5. Meer levenservaring zorgt er over het algemeen voor dat de consequenties van bepaalde daden beter ingeschat kunnen worden. Dit geldt ook voor het inschatten van de consequenties van overmatig drankgebruik, hierdoor stond Hardenberg ’85 iets fitter aan de aftrap dan FC Ommen 5.
 
Om de wedstrijd in goede banen te leiden is er een Spaanse arbiter overgekomen. Árbitro, ¡gracias por hacer sonar el silbato!
 
Na een redelijke start begon de ellende. Voor rust stond FC Ommen 5 met maarliefst 0-3 achter, een déjà vu van de vorige wedstrijd. Ik neem aan dat niemand zin heeft om te lezen hoe dat gebeurde dus dat zal ik jullie als lezer besparen.
 
In de rust ging het flink tekeer in de kleedkamer. Over de exacte inhoud kan ik helaas geen mededelingen doen, maar moraal van het verhaal; er zal geleverd moeten worden anders zouden de consequenties niet mals zijn.
 
De tweede helft begon beter voor de thuisploeg. Er werden sporadisch kleine kansjes gecreëerd en achterin stond het allemaal wat stabieler. Ik vergelijk de preek in de rust met paracetamol; een bittere pil, maar het perfecte remedie tegen lichte hoofdpijn.
 
Ondanks dat het allemaal iets beter stond zat er weinig idee achter het spel van FC Ommen 5, de wil om de wedstrijd alsnog te kantelen was ver te zoeken. Dit resulteerde uiteindelijk nog in een doelpuntje voor Hardenberg 0-4.
 
En toen was het moment daar. Hetgeen waar iedereen met smart op zat te wachten, sommigen zelfs al vanaf 14:30. Árbitro kwam dan eindelijk met het verlossende eindsignaal. Handjes schudden en met het schaamrood op de kaken terug naar de kleedkamer, terug naar de tekentafel en ‘s avonds weer terug naar de Herberg. ”Een slechte overture”, aldus Kokkie.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!