Shirtjestas aanwezig @ Weerkommen? - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Shirtjestas aanwezig @ Weerkommen?

Shirtjestas aanwezig @ Weerkommen?

De Zweef 3 Zat.

1 - 1

FC Ommen 5

Competitie

4e klasse 12

Datum

28 januari 2023 14:30

Scheidsrechter

B. van Petersen

Accommodatie

Sportpark Gagelman
Koersendijk 25
7443PP
NIJVERDAL
tel. 0548-611821

 

Zaterdag 28 januari mochten we onze eerste wedstrijd na de winterstop aftrappen in Nijverdal bij de Zweef 3. Echter…verliep dat toch anders dan jullie normaal van ons gewend zijn. Je zou kunnen stellen dat die winterstop meer heeft aangetast dan je denkt…

Waar dit verslag moet gaan over de wedstrijd die we hebben gespeeld, gaan we eerst terug naar afgelopen donderdag. De training. Geen sleutel van het ballenhok. Geen ballen. Geen pionnen. Geen hesjes. Niks. Super, dat begint al goed.
Gelukkig wisten we ergens nog twee ballen en wat bij elkaar geraapte hesjes tevoorschijn te toveren. En ach, aan één bal heb je in principe ook genoeg voor het spelen van een partij.  Dus eind goed al goed. Al begon het op het veld wat moeizaam, in de kantine waren we overigens nog in topvorm.

Zaterdag. Matchday. Gelukkig hadden we een ‘’goede’’ generale achter de rug… Dus wat kon er vandaag nog mis gaan? Onze leider Bas niet aanwezig en 16 man nog in de waan van de winterstop. Eenmaal aangekomen in Nijverdal begon het gedonder in de kleedkamer. Want wie heeft eigenlijk de shirtjes? Nou, niemand dus. Het antwoord op de vraag: ‘’Shirtjestas aanwezig @ Weerkommen?’’ die Rick H voor vertrek in de app stelde, is dus JA. Shirtjestas inderdaad aanwezig, maar niet in Nijverdal.

Maar hé, als je geel met blauw mixt krijg je groen. Dus het groene tenue die De Zweef voor ons te leen had, leverde toch nog een beetje dat FC Ommen gevoel. Al twijfelden we bij Niek of hij niet was overgestapt naar het team van New Kids.

Dan hebben we het nog niet over de wedstrijd gehad.


Opstelling (van rechts naar links):

Thijs

Niek – Frank – AJ – Silas

Tom – Nout – Yannick

Daniël – Rick H – Rick N


Je zou kunnen zeggen dat het lag aan de shirts, of de winterstop, maar dat we nog niet op ons niveau speelden, is een feit. De Zweef had beduidend meer kansen over de gehele wedstrijd, maar gelukkig wisten we de bal vaak genoeg van de lijn te houden.

Eerste helft: 0-0

In de tweede helft scoorde De Zweef in de 55e minuut. Al kwamen wij daar snel achteraan met een goal van Yannick in de 57e minuut. Met een gele kaart van Thijs hebben stonden we nog even met 10 man in het veld. Echter heeft De Zweef daar niet zijn kansen gepakt en eindigt de wedstrijd in gelijke stand: 1-1.

Wederom zijn we de derde helft zonder problemen doorgekomen en konden we daar wel strijden op topniveau. Gelukkig hebben De Tukkers en FC Ommen 4 wat punten laten liggen en daar halen we dan maar ons voordeel uit.

Kortom: we mogen de groene weide weer betreden! En voor de volgende wedstrijd: de shirtjestas ligt onder de trap in de kantine!

Zaterdag 4 februari staat Kloosterhaar 2 op het programma, thuis om 14:30 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!