Generale repetitie.. nu door naar een galavoorstelling - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Generale repetitie.. nu door naar een galavoorstelling

Generale repetitie.. nu door naar een galavoorstelling

v.v. Hellendoorn 3

0 - 2

FC Ommen 5

22'
Tom Kok (volley)
38'
Tom Kok (intikker)

Competitie

4e klasse 12

Datum

3 december 2022 13:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Voordam
Koemaste 2 A
7447AV
HELLENDOORN
tel. 0548-654859

‘De generale repetitie is over het algemeen de laatste repetitie die aan een concert, musical of een galavoorstelling voorafgaat. Een repetitie met alle uitvoerenden tezamen in volledig kostuum.’ 

Daar stonden we dan in Hellendoorn, wachtende op een scheidsrechter, met stress voor het op tijd komen voor de aftrap om 16.00 van het Nederlands elftal tegen USA in het alom geliefde de Herberg/HMH. Ik kijk nog even om me heen en mijn gedachten dwalen af.. waar ben ik vandaag nou weer terecht gekomen? Hellendoorn, waar ga ik in vredesnaam over schrijven? Maar even gepolst bij een goede bron in Nijverdal met als resultaat een link naar de website van voetbalvereniging Hellendoorn. Iets met VESOS en SOS.. en een link naar Wikipedia: ‘Hellendoorn gelegen in de unieke natuur van de Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal, maar ook van het Avonturenpark Hellendoorn.’ Prima dacht ik: wat kan mij dat schelen? Volgende week gaat het om de knikkers! Wie heeft de grootste? In het geval van aantallen in ieder geval het 5de, een groepsapp vertegenwoordigt met maar liefst 28 spelers. Maar iedere week is het weer puzzelen voor de trainers/leiders van fünf. Puzzelen doet de trainer van 4 ook.. Daar trekken ze regelmatig een speler van een ander team weg. De uitoverwinning in Nijverdal tegen SVVN was mede te danken aan het 5de, die maar liefst twee spelers afleverden. Of was het te danken aan het radje van de creatieveling en trainer Bas?  

Klein kwartiertje later komt de scheidsrechter aan lopen: “Ik was mijn schoenen vergeten, mijn vrouw legt ze normaal bij mijn sporttas op tafel. Schijnbaar lagen ze daar nu niet bij.” De leiders van beide teams zijn inmiddels al in conclaaf geweest, dus de wedstrijd wordt ingekort. Prima staaltje kelderklasse tussen vv Hellendoorn 3 en FC Ommen 5. Er zijn gewoon andere belangen! De thuisspelende ploeg had wat meer moeite met de verandering, dat leidde tot een makkelijke eerste helft. De eerste goal valt uit een corner van Rick Nieuwenhuis, die Tom Kok bij de tweede paal kan binnenwerken. De tweede goal valt wederom door Tom Kok na goed voorbereidend werk van Yannick Hekman. De tweede helft hoefde niet meer, tenminste.. De tweede helft werd nog wel gespeeld, ’t vijfde hobbelde mee en zag de spits van vv Hellendoorn kans op kans missen. Prima generale voor Thijs overigens, die heeft zijn warming-up voor 10 december inmiddels gehad. Na een kreet van een speler van Hellendoorn: “Scheids, fluit maar af.. Het wil vandaag toch niet meer lukken.”, bedenkt de scheids zich slechts 2 minuten en fluit vervolgens af.  

Het moge duidelijk zijn.. de generale repetitie op een achterveldje in Hellendoorn! De zwarte kostuums hadden aan één helft voldoende. Krachten sparen voor volgende week, want dan volgt de galavoorstelling moet men gedacht hebben. Donderdag nog een training samen met het vierde en dan aankomende zaterdag een wedstrijd om je vingers bij af te likken: FC Ommen 5 – FC Ommen 4! Een wedstrijd waar het hele jaar al over gesproken wordt.. deze wil je niet verliezen! Spelers met een verleden in de bovenste elftallen van OZC, OVC en FC Ommen, die zich op dit moment terugvinden op plek 2 en 3 van de competitie. Wie mag gedurende het teamfeest de grootste mond hebben? Wie mag het hardst meezingen tijdens Jordi van Vilsteren in de kantine? Wie kan er iedere donderdag tijdens de gezamenlijke training een kleine knipoog en een verwijzing naar 10 december maken? Het voorprogramma start om half 3 op veld 2 en de galavoorstelling is in onze kantine waar niemand minder dan Jordy van Vilsteren ons gaat verblijden! 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!