Vrouwen 1 haalt een punt in Zwolle - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vrouwen 1 haalt een punt in Zwolle

Vrouwen 1 haalt een punt in Zwolle

Be Quick '28 VR2

0 - 0

FC Ommen VR1

Competitie

1e klasse B

Datum

15 oktober 2022 11:45

Scheidsrechter

H.H.B. van Beek

Accommodatie

Sportpark Be Quick '28
Stadionplein 25
8025CP
ZWOLLE
tel. 038-4531186

Zaterdag 15 oktober was het zo ver. Het eerste vrouwenelftal van FC Ommen mocht het opnemen tegen de rood-zwarten uit Zwolle; Be Quick’28. Een grootmacht binnen het vrouwenvoetbal. Niet van horen zeggen, maar ook zelf ervaren.. Enkele weken geleden slingerde dit team namelijk nog zeven doelpunten om onze oren.

Maar dat was toen en nu is nu. En wat is nou mooier om revanche te nemen. Het is toch heerlijk wanneer een tegenstander van een koude kermis thuiskomt wanneer ze denken dat dit een ‘kat in ’t bakkie’ verhaal gaat worden. Mooi niet. Dat was toen, en nu is nu. O ja.. als ze in Zwolle nog denken dat we voor handhaving gaan. Ook mooi niet. Wij zijn in de eerste klasse gekomen om te blijven (Bakhuis, 2022) (die ene Bakhuis die dit weekend met SV Meppen haar eerste 3 punten in de Bundesliga te pakken heeft. Ook iets met revanche.. ;).

Terug naar FC Ommen VR1. Met vertrouwen in eigen kunnen en een duidelijk strijdplan startten we iets later dan gepland aan de wedstrijd. Hoewel Ommen zich in de eerste helft het snot voor de ogen werkte kwam het niet goed in de wedstrijd. Be Quick’28 had veel balbezit en er moest hard verdedigd worden. Het lukte niet altijd om de rood-zwarten van de bal te krijgen en ook in eigen balbezit kwamen we er moeilijk doorheen. Tot soms frustraties aan toe. Je kent het wel; het loopt niet en dan vliegt er her en der een kreet over het veld die mogelijk beter ingeslikt had kunnen worden. Hoog tijd om even de koppen bij elkaar te steken. Terug naar de feiten. De afspraken ‘balbezit tegenstander’ werden nogmaals doorgenomen. Hoe lopen we de lijnen dicht, waar zetten we druk etc. etc.

De rust leek de Ommenaren wel goed te hebben gedaan. Gedurende de tweede helft ontstond er grip. Ommen ging doen waar zij goed in is. Hard werken als een collectief. Afspraken nakomen en elkaar helpen waar het moet. We ogen voor menig tegenstander misschien fysiek niet zo sterk, maar dan weten ze nog niet wat mentale kracht inhoudt. Het lukte beter en beter om Be Quick’28 steeds weer terug te dringen (ditmaal tot hun frustraties aan toe). In de laatste tien minuten zette Kim de brommer nog eens aan en brak zij door. De bal vloog helaas net aan de verkeerde kant van de paal erlangs.

Ook Be Quick’28 zette nog een aantal keren aan. Gelukkig was Pascal vandaag niet voor niets meegenomen en hield zij haar doel dapper schoon. Na een dikke 90 minuten was de wedstrijd dus geen doelpunt rijker. De welgekende brilstand. Met 1 punt in de tas terug naar Ommen.

Volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma en komt RKHVV VR1 uit Huissen op bezoek!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!