HZVV VR1

1e klasse B

19 november 2022 14:30

T.A.J ter Horst

Sportpark Westbroek – Waar het de afgelopen weken in de uitwedstrijden zo goed ging, ging het afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen HZVV flink mis. Met 0-4 op het scorebord ging vrouwen 1 strijdend ten onder op veld 1. Een regelrechte OFFDAY.

Waar het aan lag? Nog van slag van de gezonken pakjesboot van Sinterklaas? Omslag van het weer? De dag zelf? 19 november is namelijk de internationale dag van de man. Zeg het maar.. Ommen begon de wedstrijd helemaal niet zo slecht en was in de openingsfase van de wedstrijd zelfs de bovenliggende partij. Er werd leuk gevoetbald en de zwarte veulens waren dan ook regelmatig te vinden in het zestienmetergebied van hzvv. De gecreëerde kansen werden alleen niet afgemaakt waardoor Ommen weer kon omschakelen.

Het eerste doelpunt viel dan ook onverwachts aan de andere kant van het veld. De aanvaller van hzvv schoot de bal geweldig binnen. Onhoudbaar voor Pascal. Kon niemand wat aan doen. Er werd onderling nog geroepen: ‘Dit is niet nodig meiden, de kansen zijn voor ons. Doorgaan!’ Wat er toen gebeurde, daar heeft niemand een verklaring voor. Ommen stortte als een kaartenhuis in elkaar en kreeg voor rust nog twee goals om de oren. De teleurstelling en het ongeloof was dan ook goed merkbaar in de rust. Toch voelde het niet als een wedstrijd waar helemaal geen resultaat meer te behalen viel. De kansen waren voornamelijk aan de kant van Ommen.

Trainer Tip probeerde de ploeg dan ook nog moed in te spreken. Floris moest zich helaas afmelden voor vandaag i.v.m. ziekte (nog aan het bijkomen van het 40-jarigeverjaardagsfeestje). Enfin, feit is dat Ommen aan de bak moet in de tweede helft om nog resultaat te behalen. Het geloof was er, de wil was er en zo ging de tweede helft van start. Helaas ging het niet zoals gehoopt. Duels werden niet gewonnen, passes waren niet zuiver genoeg en dan viel daar ook nog de 0-4.. Strijd was er wel, maar het was vandaag zo’n dag dat niks lukt en niks wil hoe hard je er ook voor werkt. Zoals legende Johan Cruijff zei: Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt.’  In de kleedkamer werd er dan ook gezegd. Gauw vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door, want aankomende woensdag speelt vrouwen 1 alweer een wedstrijd. Dit keer een verre reis voor de beker naar Beuningen. Om 20:00 wordt er afgetrapt op sportpark De Ooigraaf. Waarschijnlijk niet tot langs de lijn, maar houd de socials in de gaten!