Inez Pat (schot)

1e klasse B

1 april 2023 14:30

Anoniem

Sportpark Westbroek – Op zaterdag 1 april stond de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum op de planning. De uitwedstrijd in de eerste competitiehelft werd eenvoudig omgezet in een 1-4 winst. Om de aansluiting voor plek 3 op de ranglijst te behouden, was het dan ook erg belangrijk om de thuiswedstrijd ook om te zetten in 3 punten.

Ommen begon goed aan de wedstrijd en liet de bal het werk doen. Inspelen, eronder komen en weer een pass naar voren. Hier was tijdens de trainingen dinsdag en donderdag aan gewerkt, dus mooi om te zien dat het in praktijk werk gebracht. Dokkum moest duidelijk even wennen aan dit tempo en liep vooral achter de bal aan. Het mooie spel werd al snel beloond, een goede pass naar voren werd klaargelegd en Inez haalde met een afstandsschot uit voor de 1-0. Het zag er naar uit dat dit wel eens een hele mooie voetbalmiddag zou gaan worden.

Het tegendeel was echter waar. Het leek alsof de buit al binnen was (waren sommigen al bezig met het teamfeest wat die avond zou plaatsvinden?) want na de voorsprong werd het spel slordiger. Ballen kwamen niet meer aan, passes waren onnauwkeurig en er was onnodig balverlies. Dokkum maakte hier gebruik van en kon wat vaker voetballen op de helft van Ommen. In eerste instantie was dit niet gevaarlijk, totdat er een bal niet goed werd verwerkt en hun aanvaller een geplaatst schot in de hoek schoot, 1-1. Hierna herpakte Ommen zich enigszins maar werd er tot rust niet meer gescoord.

Door wat tactische tips van de leiding en een peptalk van Dionne kwam Ommen fris uit de kleedkamer. Er werd weer gevoetbald zoals dat ook het eerste gedeelte van de eerste helft werd gedaan, wat ervoor zorgde dat er veel kansen werden gecreëerd. Tanja kreeg de bal voor haar voeten in de 16,  aarzelde niet en schoot binnen voor de 2-1. In tegenstelling tot de eerste helft drukte Ommen echter door, op zoek naar meer goals. De verdediging van Dokkum werd meteen vastgezet wat ervoor zorgde dat ze snel de bal kwijt waren en nauwelijks meer op de helft van Ommen waren te vinden. Er waren nog een aantal goede kansen om tot een hogere score te komen, helaas lag de paal of de keeper in de weg.

Dat een 2-1 voorsprong niet heel comfortabel is, werd vanaf minuut 82 wel duidelijk. De scheidsrechter gaf een discutabele vrije trap aan Dokkum vlak buiten het 16 meter gebied, dat was eigenlijk het startschot van een rommelig einde van de wedstrijd. Tussendoor werden er nog twee plakjes kaas uitgedeeld (of toch 3?) en met 10 min. blessuretijd werd het onnodig spannend, ook al waren er geen echt grote kansen meer.

Iets voor half 5 was het dan toch echt tijd, kon FC Ommen vrouwen 1 er weer 3 punten bij op tellen en kon zich opmaken voor de laatste krachtsinspanning van die dag, namelijk de fietstocht naar Witharen waar het teamfeest plaats vond.

Volgende week een belangrijke inhaalwedstrijd tegen Be Quick Zwolle, wederom een thuiswedstrijd dus graag tot dan!