Sportveldenweg 3
7902NX
HOOGEVEEN
tel. 0528-263337

Sportpark Bentinckspark – Voordat ik begin over de wedstrijd zelf sta ik eerst even stil bij de wedstrijdbespreking, want dit was er weer eentje hoor! Het lijstje! Relatietherapie en voetbal werden gecombineerd. Onze trainert was namelijk de avond voor de wedstrijd naar een theatervoorstelling geweest en is daar ook nog wat van opgestoken. Hét lijstje!

“Maak een lijstje met dingen waarvan jij graag wil dat de ander dat gaat doen.” Van grasmaaien tot de vaatwasser uitpakken. Onze trainert vertaalde dit door naar voetbal gerelateerde zaken, want ook wij als team gaan een lijstje maken! Nog een paar weken met ons tactisch brein Buitenhuis en Tip aan het roer en dan nemen ze helaas afscheid. Wij mogen als team daarom een lijstje maken met trainingsoefeningen die wij nog graag een keer willen doen. Hét lijstje is momenteel in ontwikkeling, maar twee tegen twee competitie en natuurlijk chippen staan al genoteerd. Van het lijstje gingen we door naar de champions leauge wedstrijd van Manchester City. Een prachtige aanval van ‘The Citizens’ werd geprojecteerd op beeld. De Topklasse bleek de week ervoor iets te hoog gegrepen, maar wat City kan, kan FC Ommen vrouwen 1 ook. Op naar Hoogeveen!

Om 15:00 werd er door referee H.Entjes gefloten voor de start van de wedstrijd. En wat leek hij toch op iemand… Aan de kant werd er al gespeculeerd en uiteindelijk werd er unaniem gekozen voor Boris Johnson. Over naar de wedstrijd! Of toch eerst de (kunst)grasmat? Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras en wordt onder meer in de sportwereld toegepast als natuurlijk gras niet toereikend wordt geacht. Over niet toereikend gesproken..  op de kunstgrasmat van Hoogeveen lag nog weinig kunstgras... Enfin, nu echt over naar de wedstrijd.

De zwarte veulens waren de eerste helft de betere partij en werden vaak gevaarlijk voor het doel van HZVV. Al in de dertiende minuut moest de keepster van HZVV een kans van Ommen op de lijn keren. Er werd goed druk gezet, snel omgeschakeld en gezocht naar ruimtes om Robin en Liset op de flanken diep te sturen. De ruimte werd uiteindelijk gevonden en via het middenveld werd Liset aan de rechterflank bereikt. Ze schoot de bal onhoudbaar in de linkerhoek binnen. 0-1! Niet veel later lukte het Ommen weer om langs de verdediging van HZVV te komen. De eerste poging van Martine belandde op de paal, maar Kim was er snel bij om alsnog de 0-2 binnen te schieten.

In de tweede helft had Ommen het moeilijker en kwamen de zwarte veulens lastig tot kansen. HZVV zat er korter op en wist de bal ook beter in de ploeg te houden dan in de eerste helft. In de 60steminuut was het dan ook de thuisploeg die de 1-2 binnenschoot. Ommen werd wat zenuwachtig en lukte daarom ook niet om ‘lekker’ te voetballen. Er werd voornamelijk verdedigd om een gelijkmaker te voorkomen. Een kwartier voor tijd viel de 2-2. Gelukkig was Bert wel scherp in de tweede helft en ging de vlag omhoog voor buitenspel. Ommen trok aan het langste eind en nam drie punten mee terug naar huis.

Door de overwinning op HZVV staat vrouwen 1 met 33 punten vijfde in de eerste klasse C en tweede in de periode. Nog drie wedstrijden te gaan… reaching for something in the distance? Aankomende zaterdag wordt er om half 3 afgetrapt tegen de nummer 2 AZSV. Tot dan langs de lijn!