Kooiweg 1
9722BZ
GRONINGEN
tel. 050-5253455

Sportpark Coendersborg- Afgelopen zaterdag mocht vrouwen 1 voor de laatste keer dit seizoen op pad met de bus ver Buitenhuis. Dit keer weer richting Groningen met onze eigen Bisschop achter het stuur. De allerlaatste busrit van seizoen 22/23 moest natuurlijk gezellig beginnen dus was het idee van onze trainert om een heerlijke lunch van Ekkelenkamp mee te nemen. Dit idee vergde wel de nodige voorbereiding, want via een poll in de app kon er aangegeven worden wat voor krachtvoer elke speelster graag wenste. Van boerenbollen met carpaccio tot aan Italiaanse bollen met zalm, tot aan Waldkorn bollen gezond. 1 of 2 broodjes? Niks was te gek. Zoals Buitenhuis later zelf aangaf: “Handig via zo’n poll… ik had al wel drie wedstrijdvoorbereidingen kunnen maken.” Enfin, het was Tip top voor elkaar én niet onbelangrijk, het krachtvoer sloeg ook nog aan….

Iets later dan 12.30 floot referee Wolda (het had zo een broodsoort kunnen zijn) voor de start van de wedstrijd. In de eerste vijftien minuten werd er vooral op de helft van Ommen gespeeld en kwamen de zwarte veulens lastig tot kansen. Tot echt gevaarlijke kansen kwam ON ook niet, want de verdediging van Ommen stond als een huis. In de 19deminuut kwam Ommen er via Robin op de linkerflank uit. Ze sneed naar binnen, passeerde haar tegenstander en wist Martine, die intussen mee opgekomen was, te voorzien van een prachtige steekbal. Zweers wist hier wel raad mee en schoot Ommen naar een 0-1 voorsprong. Zo zie je maar ook op de linksback positie kan er prima gescoord worden! In de resterende twintig minuten van de eerste helft werd er voornamelijk tussen zestien en zestien gespeeld waarbij het meeste balbezit voor ON was.

Dat ON een fysieke ploeg was, wisten we van tevoren. Hier en daar werd er ook wel wat uitgedeeld. Roos liet de galop (of karatekick) van de zwarte veulens nog even in de praktijk zien aan de referee. Niet helemaal eens met een beslissing denk ik? Gelukkig bleef het plakje kaas vooralsnog op de boerenbollen liggen. Een paar minuten voor rust nog even wat oponthoud, want de geluidsmannen van ON zorgden voor wat muzikale ondersteuning op veld 1. Wolda was hier niet van gediend en verzocht daarom vriendelijk om het testen van de boxen uit te stellen tot een later moment. Niet veel later mochten beide ploegen richting de thee en zo ging Ommen met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft begonnen de boerenbollen met carpaccio en Italiaanse bollen met zalm in te werken. Ommen wist elkaar makkelijker te vinden wat resulteerde in meer balbezit en kansen. Kansen? Synoniem hiervoor was deze dag ‘treffers’, want echt elk schot op goal belandde in het net. Van minuut 65 tot 68 waren de broodjes van Ekkelenkamp maximaal ingewerkt en werd er maar liefst twee keer gescoord! En geen intikkertjes, maar prachtschoten van afstand. Liset schoot de 0-2 binnen met een boogbal over de keeper en drie minuten later haalde Roos van afstand aan voor de 0-3. Met nog twintig minuten op de klok stond Ommen in Groningen voor met 0-3. De nul werd echter niet lang gehouden, want in de 70steminuut tikte ON de 1-3 binnen. Ommen kreeg hierdoor toch wat last van de zenuwspier, maar wist als team te knokken om meer doelpogingen te voorkomen. In de 87eminuut liet Liset nog even zien dat die 0-2 echt geen geluk was, maar een kwaliteit en ze schoot op dezelfde wijze de 1-4 binnen. Ommen bereikt door de overwinning de derde plek in de eerste klasse B en heeft na de winterstop nog geen punt verspild. Codewoord? SAMEN GAAN, SAMEN KNOKKEN, SAMEN DOOR!

Aankomende zaterdag speelt vrouwen 1 om half 3 een thuiswedstrijd tegen Helpman vrouwen 1. Tot dan langs de lijn!