Vrouwen 1 houdt zure nasmaak over na nederlaag

Oranje Nassau VR2

1e klasse B

29 oktober 2022 14:30

G. Hiemstra

Sportpark Westbroek- Vrouwen 1 heeft de thuiswedstrijd tegen Oranje-Nassau vrouwen 2 uit Groningen verloren met 0-1 en doet zichzelf daarmee tekort. Het elftal van Buitenhuis en Tip wist een treffer in de tweede helft helaas niet te voorkomen.

Om half drie klonk het fluitsignaal van referee Hiemstra voor de start van de wedstrijd. In een gelijkwaardige pot was Ommen het dichtst bij de openingstreffer. Speedy Gonzales Liset was op de rechterflank weer sneller dan haar tegenstander en wist met een soloactie in het zestienmeter gebied van Oranje Nassau te komen. Ze passeerde nog een paar verdedigers, maar een schot op goal bleef uit. In de resterende minuten voor rust bleef de wedstrijd in evenwicht. Het tempo lag hoog en dat was ook te zien aan de koppies in de rust. Even bijtanken met een glaasje ranja!

De tweede helft begon zoals het in de voorgaande 45 minuten ook ging. Onderscheppen, opbouwen, kansen creëren, balverlies, omschakelen, onderscheppen en de cirkel was weer rond. Uiteindelijk was daar dan de eerste corner van de wedstrijd voor Oranje Nassau en deze was dan ook gelijk raak 0-1. De wedstrijd ontaarde in de laatste tien minuten in een boeiend voetbalgevecht, maar het begon er meer en meer naar uit te zien dat Ommen zichzelf tekort zou gaan doen. Na een aantal overtredingen werden de zwarte veulens uit Ommen wat furieus. In de 90steminuut wist Luna dan ook haar plakjes kaas pakket uit te breiden. Ommen werd nog gevaarlijk met een corner, maar Oranje Nassau zat er bovenop om de drie punten te bewaken.

Teleurgesteld en met 0 punten verliet vrouwen 1 het veld.  Het woord ‘zonde’ overheerst in de kleedkamer. “Een punt hadden jullie zeker verdiend”, werd door toeschouwers achteraf nog even benoemd in de kantine. En dat was ook zo. Ommen trekt helaas aan het kortste eind en mag zich opmaken voor de volgende competitiewedstrijd. De return staat al in de agenda. 18 maart om half 1 in Groningen.

Amy en Isa, bedankt voor het meedoen! Team van de week JO10-3 ook bedankt! Leuk dat jullie er waren.

Aankomende zaterdag speelt vrouwen 1 om half 3 uit in Groningen tegen de nummer vijf uit de eerste klasse B, Helpman vrouwen 1.