DZC '68 VR1

1e klasse B

8 oktober 2022 14:30

M. Herdem

Sportpark Westbroek – Vrouwen 1 beleefde afgelopen zaterdag een lastige voetbalmiddag op veld 1. Met 0-3 was DZC’68 uit Doetinchem te sterk voor de zwarte veulens uit Ommen. In plaats van drie punten konden de vrouwen wel wat anders in de zak steken: een compliment van scheidsrechter Herdem.

“Jullie voetballen leuk en zijn echt gegroeid de afgelopen jaren.” Mooi compliment natuurlijk, maar na een 0-2 ruststand gaat dat even oor in oor uit. In de openingsfase van de wedstrijd kreeg Ommen een grote kans. Via de linkerflank zette ze druk op de verdediging van DZC en kwam tot een scoringspositie in het zestienmetergebied. Niet alleen de handelingssnelheid ligt hoger in de eerste klasse ook de verdedigers zijn er nét een stap eerder bij. Kans weg en omschakelen. Voor de zwarte veulens even wennen om van draf naar galop te gaan.

Ommen had het de hele wedstrijd al lastig met het goed voetballende DZC. Hier en daar werd er wat gewisseld in de opstelling om het DZC lastiger te maken. De blauw-gelen uit Doetinchem raakten hier niet van van de leg en wisten na 45 minuten tot twee goals te komen. In de rust werd er besproken wat er anders kon om het DZC lastiger te maken. Conclusie? Dezelfde strijd leveren als tegen Heerenveense Boys vorige week. Erbovenop, geen meter geven en blijven gaan.

Ook DZC bleef messcherp in de tweede helft en gaf Ommen weinig ruimte. Met Liset op de rechterflank kwam Ommen er nog een aantal keer uit, maar voorin miste de scherpte om de kansen ook echt om te zetten in scoringskansen. Uiteindelijk wist DZC de 0-3 nog binnen te tikken. Na 90 minuten vond Herdem het welletjes en floot af. Voor Ommen de eerste nederlaag in de eerste klasse en voor DZC een derde gewonnen wedstrijd. De revanche zal plaatsvinden op 4 maart in Doetinchem.

Meiden van MO15-1 bedankt voor jullie aanwezigheid! De kinderen van de klas van (juf) Robin bedankt en andere supporters bedankt! Zaterdag speelt vrouwen 1 om 11;45 uit in Zwolle tegen Be Quick vrouwen 2.