vv Winsum VR1

1e klasse B

24 september 2022 14:30

G. Hiemstra

Sportpark Westbroek- Afgelopen zaterdag was daar dan de eerste competitiewedstrijd voor vrouwen 1 in de eerste klasse. De eerste opponent in de eerste klasse B was vv Winsum uit Grunn (Da's dus Gronings voor Groningen). Nieuwe competitie, nieuwe tegenstanders, nieuwe chef muziek én ballenmeisjes langs het veld.

De wedstrijd stond deze dag onder leiding van G. Hiemstra. Voor hem ook een thuiswedstrijd, want Hiemstra komt uut Lemel. Ommen begon de wedstrijd wat onzeker waardoor ze na vier minuten spelen al met 0-1 achter kwamen. Passes waren net niet zuiver genoeg en in de duels mocht er nog wat meer pit gebracht worden. NAIT SOEZEN, MAAR DEURBROEZEN zullen ze in Groningen zeggen. Niet bij de pakken neerzitten en doorgaan. En dat deden de zwarte veulens uit Ommen.

Het resterende half uur had Ommen veel balbezit, passes kwamen aan én duels werden gewonnen. Het overwicht werd omgezet in kansen, maar een doelpunt bleef nog uit. Speedy Gonzales Liset passeerde haar tegenstander en gaf de bal voor op Inez. Het schot werd door een knappe redding van de keepster van Winsum gekeerd. Nog steeds 0-1 na dertig minuten spelen. NAIT SOEZEN, MAAR DEURBROEZEN. En dat deurbroezen werd in de 40steminuut beloond. Ommen zette een aanval op via de rechterflank en kreeg de bal in de zestien van Winsum terecht. Via een rebound kwam de bal bij Inez in de voeten. Ze draaide weg en schoot de bal hard tegen het net aan. 1-1. Vijf minuten na de gelijkmaker klonk het rustsignaal op sportpark Westbroek. Deurbroezen naar de thee.

In de tweede helft brachtten Buitenhuis en Tip een aanvallende impuls in. Robin kwam in het veld, Kim op de rechtsbuiten en Inez zakte een plekje terug naar de 10. In de 47steminuut brak het defensieve bolwerk van de Groningers open. Luna stak Robin weg met een geweldige lange bal. De kersverse wissel liep de verdediging voorbij en schoof de bal achter de keepster van Winsum. En nu deurbroezen!  In de minuten na de gelijkmaker verslapte Ommen iets. Winsum kreeg een paar gevaarlijke kansen, maar maakte deze niet af. Het spel lag veel stil wegens overtredingen en de gaten tussen de linies werden wat groter. Intussen kwam routinier Carin erin en kwamen de dames, tijdens een verzorgbeurtje aan de kant van Winsum, even bij elkaar. Iedereen werd op scherp gezet en er werd besproken hoe Ommen de wedstrijd weer naar haar hand kon zetten.

De tactiek werd uitgevoerd en Ommen was weer meer te vinden op de helft van Winsum. In de 78steminuut kwam Robin via de linkerflank op en wist Inez iets buiten de zestien van de Groningers te bereiken. Net als in de eerste helft haalde ze uit en wist de 3-1 hard in de linkerbovenhoek binnen te schieten. Nog twaalf minuten deurbroezen tot het laatste fluitsignaal van Hiemstra. Er volgden in die minuten nog een aantal overtredingen en Roos wist nog een plakje kaas binnen te hengelen. Dit keer was het niet voor de uitspraak flapdrol.

Passie en onvoorwaardelijke strijd. Winsum of winsum niet? Na 93 minuten op de klok vond Hiemstra het welletjes en floot af.  Ommen heeft haar eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse gewonnen met 3-1. Supporters bedankt, MO11-1 bedankt en Hiemstra bedankt.

Volgende week mag vrouwen 1 afreizen naar Heerenveense Boys vrouwen 1. Om half 3 wordt er afgetrapt op sportpark de Akkers.