Taaie driepunter voor ut 9e bij HHC - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Taaie driepunter voor ut 9e bij HHC

Taaie driepunter voor ut 9e bij HHC

HHC Hardenberg 17

3 - 5

FC Ommen 9

Competitie

6e klasse 36

Datum

8 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

M. Reimer

Accommodatie

Sportpark De Boshoek (HHC)
De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Afgelopen week leek het voor onze leiding wederom niet gemakkelijk te worden, een greep uit de kopzorgen die de heren hadden;

  • hoe houd je een spelersgroep scherp na de eclatante 9-1 overwinning tegen het altijd lastige Kloosterhaar? Goed wisselbeleid trouwens ;)
  • wie verdient de volgende wedstrijd een basisplaats?
  • hoe spek je de boetepot wat sneller op een handige manier?

Veel loste zich zoals zo vaak vanzelf weer op;

  • er werd stevig getraind donderdagavond met sublieme acties en fraai combinatiespel, 100% focus op weer een overwinning komende zaterdag, echt veelbelovend …
  • het aantal afmeldingen voor zaterdag was weer zoveel dat de 9 overgebleven spelers - die nog wel even een gaatje hadden in hun planning voor een potje voetbal - automatisch de felbegeerde basisplaats hadden veroverd …
  • de boetepot komt al aardig richting de belastingvrije drempel door te late afmeldingen van een aantal spelers, gelukkig gaat de ingeplande afterparty bij de uitwedstrijd naar Gramsbergen daar binnenkort verandering in brengen en kan er daarna weer flink aangevuld worden …


En dan is het zo weer zaterdag, de leiding heeft de klus weer geklaard; twee toppers van het derde mee, Herben alsnog mee doordat hij op de valreep vrij van zijn werk had geregeld (had bij z’n chef gedreigd met opzeggen) en André die het toch kon fixen om erbij te zijn, complimenten!

In Hardenberg waren alle omstandigheden prima, mooi weer dus de warming-up was een peuleschil, klein veld dus conditioneel geen grote aanslag op ons gestel en vooral dus lekker onze bij vlagen weergaloze combinaties op de mat leggen en nog voldoende reserves aan de kant.

Het was voor de scheids zijn eerste wedstrijd als referee en dat ging hem prima af, na zijn beginsignaal begonnen we stroef en kregen al onverwacht snel de 1-0 om de oren, een mooi doelpunt die we HHC - met een doelsaldo uit de vorige twee wedstrijden van 2 goals voor en 15 tegen - dan ook maar moesten gunnen …

We zijn de hele eerste helft eigenlijk niet in ons spel gekomen maar er stond toch een keurige 1-3 op het scorebord bij rust, een paar goeie individuele acties waaruit Laurens twee keer kon scoren en Herben één keer met een diagonaal afstandsschot in de kruising, met veel dank aan Herben’s baas ;).

De tweede helft was een aardige kopie van de eerste helft, de 1-3 werd al snel 2-3 en er kwamen links en rechts al wat zweetdruppels bij onze spelers op het voorhoofd, maar niet van de inspanning … Gelukkig was ook André niet voor niets gekomen en scoorde hij even later met een mooie boogbal over de keeper de 2-4!

Maar HHC vond het nog niet mooi geweest, de nummer 7 had goed gekeken hoe Herben de bal er eerder had ingejaagd en knalde er ook eentje in de kruising, onhoudbaar voor keeper Sander en 3-4 ….

Laurens maakte uiteindelijk zijn reputatie om de tegenstander de nekslag te geven weer waar, een vrije trap stuiterde knap onder de duikende keeper door en bracht de eindstand op 3-5! 

Als het helemaal spaak zou lopen had Herman er trouwens ook nog wel eentje ingetikt maar waarom scoren als het niet echt nodig is?

En keeper Sander en Jitze bedankt dat jullie meegespeeld hebben!

We doen zo mooi mee in het linker rijtje maar conclusie is dat er voor onze spelersgroep – en uiteraard voor onze leiding  - nog wel wat actiepunten op het lijstje blijven staan, en dat alvast het op spanning brengen van de banden en controleren van de verlichting van de platte wagen nog niet op nummer 1 van dat lijstje hoeft te staan …

De evaluatie in de kantine was weer gezellig, veel bitterballen en af en toe een drankje, de randzaken rondom de wedstrijd werden al gauw hoofdzaak; Remco had na 1,5 liedje in de kleedkamer de accu van zijn box al leeg, Jarno die een steeds grotere sleutelbos heeft, de grote onzekerheid of de bierprijs in de kantine binnenkort gaat stijgen, werken de lampen van ons trainingsveld komende donderdag weer want anders veel verder lopen naar het andere veld, Ajax die op het grote scherm bijna wordt afgedroogd door Volendam etc. etc.

Volgende week 15 oktober thuis tegen DKB om 14.30 uur, kijken hoe de leiding dan alles op de plek heeft gekregen, alle vertrouwen!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!