Vrouwen 1 wint van rkhvv en stuurt tegenstander naar Huusse - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vrouwen 1 wint van rkhvv en stuurt tegenstander naar Huusse

Vrouwen 1 wint van rkhvv en stuurt tegenstander naar Huusse

FC Ommen VR1

4 - 3

RKHVV VR1 (zon)

Competitie

Vrouwen beker 1e ronde Groep 2 1e KO Ronde

Datum

22 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

A. Kicir

Accommodatie

Sportpark Westbroek
Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Sportpark Westbroek – Afgelopen zaterdag mocht vrouwen 1 voor de beker aftrappen tegen zondagploeg rkhvv uit Huissen (in het Huissens dialect Huusse genoemd). Een bekerwedstrijd waarvan eigenlijk niemand weet wat voor bekerpoule het precies is. Énfin, er mocht weer gespeeld worden.


Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Voor referee Kicir vandaag een wat minder uitbundige ambiance dan normaal. De vlaggenzwaaisters en ballenmeisjes hadden namelijk herfstvakantie. Van horen zeggen gaf Kicir aan nog nooit op sportpark Westbroek geweest te zijn. Wie weet dat de kleuren van de fusie voor wat verwarring hebben gezorgd, want Kicir is geen vreemde voor Ommen (en routinier Carin).

iris.jpg

Beetje veel foto's deze keer. Erste kennismaking met VR1 dit seizoen, mooi weertje en veel nieuwe gezichten. Zoals Iris hier met een mooie redding.

Vandaag had trainer Buitenhuis tijdens de wedstrijdbespreking weer gebruik gemaakt van de welbekende tv (met laptop uit 1999). Ook dit keer geen Koekeloere, maar er mocht wel gekoekeloerd worden naar beelden van de diepgang van FC Barcelona. Diepgang, het codewoord dat centraal stond deze wedstrijd. Wat FC Barcelona kan, kan Ommen vrouwen 1 ook.

kim.jpg

En Kim, uut 'n Am, de tweede Poelarends zo lijkt het, dus dat is altijd mooi om te zien. Welkom, Kim.

Ommen begon matig aan de wedstrijd en was wat slap in de duels. Ballen werden niet zuiver (genoeg) gespeeld en wanneer er een duel werd gewonnen, was de bal ook zo weer in de voeten van rkhvv. In de 29ste minuut wistten de blauw-witten uit Huusse de sluitpost van Ommen te verschalken en stond er een 0-1 op het scorebord.

britt.jpg

En dan is er nog Britt, goed gebuffeld op het middenveld.

In de tweede helft kwam de equipe van Buitenhuis en Tip beter in de wedstrijd. Ballen werden zuiver gespeeld, duels werden gewonnen én er was meer diepgang! In de eerste minuut van de tweede helft sprintte Liset van versnelling 1 naar 4 langs haar tegenstander en wist de bal weer net zo binnen te krullen als tegen Heerenveense Boys uit. 1-1. Na de 1-1 werd het een Poelarends kwartiertje. Met maar liefst drie goals in achttienminuten tijd, wist Robin rkhvv naar Huusse te sturen.

floor.jpg

Floor, vorig seizoen met maatje Liset, nog omschreven als de pups van VR1, is eigenlijk al niet meer weg te denken uit VR1.

Lag het aan haar nieuwe tatoeage? Niet alleen op haar arm een nieuw kunstwerk ook de benen zitten inmiddels onder een kunstwerk van blauwe plekken. Plakjes kaas werden echter niet uitgedeeld, overtredingen wel. Rkhvv maakte het in de minuten die volgden nog spannend door twee keer het net te vinden. De 4-3 was een traktatie. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Carin de bal in de zestienmeter in haar buik geschoten en roeide hem opgelucht weg. Volgens de referee was het een schot tegen de arm en zo wees hij naar de stip.

carin.jpg

Het blijft natuurlijk altijd mooi om die gedreven Carin, de meest fotogenieke VR1-speelster aller tijden vanwege haar tomeloze inzet, aan het werk te zien. Terwijl je toch zou denken dat ze met haar trainerschap in de Bundesliga al wel afleiding genoeg zou hebben.

Vol verbijstering en gefrustreerd werd er gediscussieerd met Kicir, maar hij hield voet bij stuk. Penalty. Ommen liet zich niet gek maken en bleef strijden om de drie punten in Ommen te houden. Na 90 minuten vond Kicir het welletjes en floot af. Ommen bekert verder en rkhvv ging met 0 punten terug naar Huusse.

robin2.jpg

robin3.jpg

robin4.jpg

robin5.jpg

robin6.jpg

robin6.jpg

robin7.jpg

En als kers op de taart een eindelijk weer pijnvrije, fitte en onbevangen Robin (mijn alltime favourite). Mooi man. Hierboven de manier waarop ze, geheel op eigen karakteristiek eigen houtje, haar derde van de middag scoort.

Aankomende zaterdag wordt de competitie hervat en speelt vrouwen 1 om half 3 thuis tegen Oranje Nassau vrouwen 2. Tot dan langs de lijn!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!