Niels        Daan     Maurice   Jorian   Wesley
                     Leon L          Tom
                               Noah
                   Julian          Stein

Een wedstrijd die FC Ommen eigenlijk zou moeten winnen. FC Ommen die op 10de plek staat en DES die laatste staat met maar liefst 2 punten uit 10 wedstrijden. Volgens de trainer moet FC Ommen het doelsaldo vergroten en de wedstrijd dik winnen.

De wedstrijd begint en FC Ommen begint ijzersterk. Hoog druk zorgt voor veel kansen en veel ruimte bij de backs. Door die ruimte komt de links back Wesley vrij. Hij maakt een goeie actie en geeft hem voor op Stein die hem makkelijk binnen schuift 1-0. Even later wordt Julian net op een meter buiten de 16 meter neergehaald waardoor er een vrije trap komt voor FC Ommen. Noah neemt een aanloop en schiet hem goed in de hoek. maar de keeper zit er net aan maar de rebound is wederom voor Stein 2-0. Hierna gaat FC Ommen weer op jacht naar de 3de goal. Met toch een aanpassing in de formatie. Leon gaat naar de rechts back. Niels wordt daardoor links back gezet, en Wesley die linksback stond ging naar de rechtsmid. Weer komt er veel ruimte op de backs want de drukte speelt zich af in de as. Al gauw begint het bij een breedte pass op Leon die weer erg veel ruimte heeft als rechtsback. Hij speelt Julian in op de 16 meter als spits, die hem rechtsonder in de hoek schiet. Weer zit de keeper er goed bij maar tikt hem weer voor de voeten van Stein Leuninge 3-0. Al met al een goeie eerste helft voor FC Ommen de trainer liet in de rust weten voor meer te gaan. Minimaal de 5-0.

Er wordt een wissel doorgevoerd in de rust Wisse die voor Niels erin komt. Hierdoor kan Wesley weer terug naar de linksback en kan wisse rechts mid komen te staan. Des komt gedreven de kleedkamer uit met hoog druk. Erg lang is er moeite vanuit de kant van FC Ommen er onder uit te voetballen. Erg weinig rust en niet zuiver in de passing. Het blijft zeer lang 0-0 in de 2de helft de enige aanpassingen worden gedaan omdat er veel kansen komen voor des. Wat gelukkig niet leidt tot een goal van de uit ploeg. Na 15 minuten kwam jelmar erin voor de man met de hattrick Stein. Wat nog niet leidt tot de 4-0 maar nu kiest trainer ervoor toch 433 te gaan spelen Leon gaat er uit voor sem puma die rechtsvoor kwam. En Daan schuift door naar de rechtsback. er kwam al wel iets meer ruimte. Al gauw kwam er een goeie bal van Daan in de hoek op Wesley die veel tijd en ruimte heeft. Wesley schoot op goal en weer ziet de keeper erbij en weer de rebound die dit maak Julian er in kan schieten 4-0. Dit geeft FC Ommen vertrouwen door te gaan. De overhand ligt weer bij de kant van de thuis ploeg. Nu kreeg de invaller Jelmar hem links voor die een actie langs de rechtsback maakt richting de zijlijn. Hij legt hem terug op Wisse net buiten de 5 met en hij schiet hem zeer koel links onderin de hoek 5-0. Dit gebeurde in de laatste minuten dus het eind signaal luid al gauw.

Al met al een prima overwinning voor Fc Ommen. Maar nog genoeg te doen voor laatste 2 wedstrijden die moeten gewonnen worden om in die 6de plek te eindigen.