7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Bekijk alle foto's op gruble.smugmug.com

Zaterdag 19 november om 12:00 begon de wedstrijd tussen F.C. Ommen 2 en v.v. Hellendoorn 2. Het was erg koud deze dag met temperaturen onder nul graden. F.C. Ommen 2 en Hellendoorn staan na acht wedstrijden gespeeld te hebben beide op acht punten. Het was voor beide ploegen vandaag een belangrijke wedstrijd om nog aan te kunnen haken bij de top 6, om na de winter voor promotie te spelen.

Dankzij veel blessures in het team begon de wedstrijd met de volgende namen: Mark Bennemeer, Rens van de Wolfshaar (uit het 1e), Daan Steen, Jorian Geertsma, Maurice Mulder, Tom Kok (C), Sem Puma, Wisse Pott, Cas van Marum (uit het 1e), Julian Logtenberg en Niels Jansen. Wessel Mol, Tom Kok (uit het 5e) en Jelmar van der Veen (uit het 4e) begonnen op de bank.

F.C. Ommen begon sterk aan de wedstrijd met veel kansen om te scoren, maar de bal wou er niet in. Na 20 minuten kwam F.C. Ommen op voorsprong door een prachtig doelpunt van aanvaller Julian Logtenberg, maar helaas werd deze goal afgekeurd doordat de grensrechter van Hellendoorn zijn vlag omhoog deed voor buitenspel. Of het echt buitenspel was, was nog maar de vraag, maar de scheidsrechter stond achter de beslissing van de Hellendoornse vlagger.

v.v Hellendoorn kwam nauwelijks aan voetballen toe en hebben weinig laten zien de eerste helft. Ze zijn hooguit driemaal rond het zestien-metergebied van F.C. Ommen gekomen, maar door goed verdedigend werk heeft keeper Mark Bennemeer geen bal op zich af gekregen.

Aan het eind van de eerste helft moest aanvaller Sem Puma noodgedwongen het veld verlaten vanwege een (hopelijk) lichte blessure. Wessel Mol kwam voor hem in het veld.

Na 45 minuten spelen was de ruststand 0-0. De spelers gingen richting de kleedkamers voor een warme kop thee. Na 45 minuten moest verdediger Rens van de Wolfshaar (terugkomend van een blessure) het veld verlaten. Middenvelder Tom Kok (geleend van het 5e) kwam voor hem in de plaats.

De tweede helft begon F.C. Ommen ook weer erg sterk. Middenvelder Cas van Marum kon zijn tegenstanders keer op keer met gemak passeren en kon vaak op randje 16 schieten, maar kon het net niet vinden. Na een prachtige steekpass kwam Wessel Mol alleen voor de keeper te staan en schoot de bal via de lat over de lijn, alleen zag de scheidsrechter dit helaas anders. De scheidsrechter vond niet dat de bal helemaal over de lijn was en kon daardoor het doelpunt niet tellen. De stand bleef 0-0.

Het laatste halfuur ging de bal alle kanten op. F.C. Ommen bleef aanvallen, maar Hellendoorn zette ook aan en loerde op de counter. Beide ploegen kwamen vaak tot aan de zestien, maar geen van beide ploegen kwam tot scoren. Na 70 minuten werd Julian Logtenberg vervangen door aanvaller Jelmar van der Veen, maar ook hij kreeg de bal er niet in.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter af. Eindstand 0-0. De punten werden verdeeld en beide ploegen staan nu op negen punten uit negen wedstrijden. Voor de mannen uit Ommen een tegenvallend resultaat.

Volgende week mag F.C. Ommen 2 het op nemen tegen Enter Vooruit 3, de nummer drie op de ranglijst. De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark De Werf in Enter.