1 - 4

Rohda Raalte JO11-1

Hoofdklasse (2e fase) 10

3 december 2022 8:45

3 december 2022 speelden we om 8:45 thuis tegen Rodha Raalte O11-1. De belangrijkste wedstrijd van de competitie en dus ook gelijk de moeilijkste. Vandaag waren we met 9 spelers. Wout kon er niet bij zijn, want hij was een weekendje weg. Sylvan, Noëlle, Daan, Cas, Tygo, Ferran, Jayden, Viggo en Jesse moesten het dus gaan doen vandaag.

De wedstrijd begon goed. Fc Ommen zette heel hoog druk, hierdoor kon Rodha bijna niet opbouwen en hadden ze het zwaar tegen ons. Rodha wist toch als eerst te scoren 0-1. Fc Ommen ging nog fanatieker voetballen. Jayden veroverde de bal van de verdediger en maakt hem af 1-1! O11-1 kreeg een penalty tegen… gelukkig schoten ze naast en bleef het gelijk.

In het 2e en 3e kwart ging het gelijk op. Er waren kansen aan beide kanten maar die werden niet benut. Fc Ommen werd goed aangemoedigd langs de lijn, er waren heel veel toeschouwers aan het kijken.

Nu het 4e kwart (nog steeds 1-1). In het 4e kwart waren wij aanvallend heel goed bezig. We hadden meerdere kansen maar die gingen steeds net mis. Cas kwam op volle snelheid opdribbelen richting de goal van de tegenstander. Rodha maakte hier een zware overtreding op Cas, hij moest er helaas uit want hij had veel pijn. De vrije trap werd genomen door Djayden, maar ging er helaas niet in. Fc Ommen was nog onder de indruk van de heftige overtreding en waren niet helemaal scherp meer. Rodha kwam met een goede uitgespeelde counter en maakte deze af 1-2. Door de achterstand moesten wij wel vol op de aanval. Viggo had nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de keeper hield de bal tegen. Doordat wij vol gingen aanvallen kreeg Rodha meer ruimte en scoorden ook de 3e en 4e goal. De scheids floot af 1-4 verloren. Rodha is ook een hele goede ploeg dus het is ook geen schande. Wij hebben gedaan wat wij konden. De volgende keer winnen wij!

Zaterdag 10 december spelen wij onze laatste competitie wedstrijd uit tegen hellendoorn.