FC Ommen 10-1: dicht bij winst, maar moet met een gelijk spel genoegen nemen.

Sven Biemans (schot)
Sven Biemans (afstandschot)

Hoofdklasse (2e fase) 05

26 november 2022 10:00

De nevel hangt nog boven het sportpark als de heren van 10-1 het veld betreden. Vandaag is JCLE uit Slagharen de tegenstander. Na de warming up heeft Sven de tegenstander al geanalyseerd: “Die keeper kan er niks van!”. Hoogmoed? Of zelfvertrouwen?

Misschien was het wel de teleurstellende wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Ecuador van de avond ervoor die zorgde dat het team wat nonchalant aan de wedstrijd begint. Diverse keren wordt er tussen de verdediging en de keeper gevaarlijk overgespeeld. De fysiek sterke tegenstander (vrijwel allemaal zijn ze groter dan de jongens van FC Ommen) maakt daar dankbaar gebruik van. Ondanks een paar mooie reddingen van Luc, scoren ze binnen enkele minuten de eerste twee doelpunten, weliswaar niet met mooi voetbal, maar ze tellen wel. De jongens worden wakker en om het fysieke duel uit de weg te gaan wordt er door Berend en Pepijn met steekpasses naar de spitsen gezocht. Vlak na het eerste kwart volgt nog een derde doelpunt van JCLE. Blijkbaar is dit de druppel en wordt er een behoorlijk tandje bijgeschakeld door de Ommenaren. Met een geweldige voorzet van Bram maakt Thorsten het eerste doelpunt. De kopjes gaan weer omhoog en de borst vooruit. Dit eerste doelpunt smaakt naar meer en twee minuten later speelt Pepijn met een strakke pass langs de lijn Morris in de voeten. Die kan hem vanaf de rechterkant prachtig voorgeven aan Jerre, die hem binnenschuift, 3-2!  Geluk kun je afdwingen zeggen ze wel eens, en waarschijnlijk voelde JCLE de druk toenemen. Gerommel voor hun eigen doel zorgde uiteindelijk voor een eigen doelpunt van JCLE, waardoor FC Ommen langszij kon komen. De wedstrijd lag weer helemaal open. De jongens bleven druk zetten naar voren en nog geen twee minuten later gaf Thorsten een perfecte voorzet op Jerre, die zijn tweede van de dag maakte.

Net na het vallen van dit doelpunt komt Sven (die wissel stond) langs de zijlijn aanlopen met 5 euro(!), gevonden in het gras. Dit moet een voorteken zijn dat het geluk deze dag aan onze zijde is!

De rust wordt gebruikt om weer even de strategische puntjes op de ‘i’ te zetten. Luc wisselt zijn keepersshirt met Mees. Berend komt erin voor Thorsten waardoor Pepijn doorschuift naar het middenveld en Sven wisselt stuivertje met Morris.

De tweede helft beginnen de jongens fanatiek. De verdediging van Berend en Bram staat als een huis en de eerste grote kans is voor Jerre die de bal van afstand als een kanonskogel richting het doel poeiert. Niet veel later gevolgd door een schitterend doelpunt van Sven, met het hoofd! Ze hebben de smaak te pakken! Pepijn grijpt zijn kans nu hij niet in de verdediging staat door met een mooie actie en de bal aan de voet langs drie tegenstanders te slalommen en de bal vanaf de rechterkant voor te geven, helaas zonder resultaat. Maar even later laat Sven zien dat zijn eerste doelpunt met het hoofd geen toevalstreffer was. Wederom kopt hij de bal schitterend richting het doel, maar dit keer in de kruising. Het enthousiasme zorgt voor zelfoverschatting en de fysiek sterke jongens uit Slagharen maken daar gebruik van door binnen luttele seconden door de verdediging te breken en de 5-4 te maken. Mooi is het niet, wel effectief. Sven, die met zijn 5 euro op zak alle geluk van de wereld heeft, schiet even later hard en laag de bal in de rechterhoek. De keeper van JCLE heeft geen schijn van kans, 6-4! Bram die tot nu toe sterk in de verdediging staat probeert nu ook een keer voor eigen kans te gaan. Met een schitterende counter over vrijwel het gehele veld komt hij oog in oog met de keeper. Helaas pakt deze de bal net voor zijn voeten weg.

Voor het laatste kwart komen Thorsten, Luc en Morris er weer in. De vermoeidheid (of zullen het de vele glazen ranja van de vorige avond zijn) begint toe te slaan en het spel wordt slordiger. Bij een voorzet van Sven maait Luc over de bal en wanneer de keeper van JCLE even later ver uit zijn doel komt probeert Sven de bal er tevergeefs langs te schieten. Mees verricht een paar schitterende reddingen, maar kan helaas niet voorkomen dat JCLE de 6-5 en ook de 6-6 maakt. Beide ploegen gingen daarna vol voor de winst. Het spel golfde op en neer en het regende kansen. Morris, de man van de meeste kilometers, die continu van voor naar achteren het veld beheerst krijgt de bal niet voor. Het is Sven die uiteindelijk bij een vrije trap van grote afstand de bal in het doel krult, 7-6! Met nog enkele minuten op de klok loopt de spanning ook bij de toeschouwers snel op. Driftig wordt er naar de scheids gekeken of het niet tijd is om af te fluiten. In de laatste minuten raakt Sven geblesseerd door een forse actie van JCLE, tijd om te herstellen is er niet. En dus wordt Jerre (die op het andere veld al rustig met zijn cooling down bezig is), gesommeerd door de coaches om zo snel mogelijk terug te komen. Een volle sprint kan helaas niet voorkomen dat JCLE in de laatste minuut nog de 7-7 maakt.

Voetballend was JCLE niet sterk, maar hun fysieke kracht zorgde er toch voor dat dit een lastige tegenstander was. Met 7-7 als eindstand, was het voor de toeschouwers in ieder geval een leuk ochtendje langs de lijn!

Volgende week speelt 10-1 wederom thuis, dit keer tegen Dalfsen. Aanvang 10:00