Mees Biemans (schot)

Hoofdklasse (2e fase) 05

12 november 2022 9:00

Sportpark Gerner

Precies gepland tussen Sint Maarten en de intocht van Sinterklaas in Ommen stond de Vechtdal derby tegen Dalfsen in de agenda. In de vorige competitie werd het thuis 5-5, dus de teams zijn aan elkaar gewaagd. In de laatste wedstrijd was er thuis verloren van Schalkhaar, dus er moest nog wat recht gezet worden.

’s Morgens vroeg kregen we helaas een tegenslag: “stofzuiger” Jesse was ziek en kon niet opdraven tegen de groen zwarten uit Dalfsen. Normaal een zekerheidje in de verdediging dus door trainers Henk-Jan en Thijmen moest er wat gepuzzeld worden.

Na een aangenaam kort ritje naar Dalfsen, kon er gestart worden met een goede warming up. Met een prachtig waterig zonnetje en wat ijs op het veld was dat ook wel nodig. Na een korte bespreking en de gebruikelijke JCO-8-1 yell: “Wat gaan we doen? Winnen!!”, werden de mouwen opgestroopt voor het 1e kwart.
Met Siem in de goal, Mike en Stef achterin, Mees op het middenveld en Raffe en Joep voorin begonnen we aan de wedstrijd. De keeper van Dalfsen moest meteen een redding verrichtten na een strak schot van Joep. Daarna was het Mike die met een goed afstandsschot de 0-1 binnen schoot. We zetten daarna goed door en kregen nog kansen via Raffe en Mees, maar het bleef bij de 0-1 in het eerste kwart. Siem zorgde met een aantal reddingen voor een clean sheet in het 1ekwart.
Begin van het 2e kwart was voor Dalfsen. Na een counter van Dalfsen en een goede sprint naar voren schoof de linksback de bal in de hoek naast Siem (1-1). Daarna was het weer aan FC Ommen. Bij een corner legde Mike de bal terug op Raffe die in eens uithaalde in verre hoek (1-2). Raffe had de smaak te pakken, want kort daarna wist hij na goed druk zetten van Mees zelfs met links binnen te schieten (1-3). We bleven goed voetballen en na een mooie een-twee tussen Joep en Stef wist Stef met links de bal goed voor te geven: Max haalde vol uit, maar de bal ketste via de binnenkant van de paal uit de goal. Een aanval die wel een goal had verdiend. Vlak voor het kopje thee in de rust, had Stef nog een prachtige actie. Bij een uitbal, kapte hij 2 verdedigers uit, sneed naar binnen en schoot de bal onhoudbaar in de korte hoek tegen de touwen (1-4).
Geheel in lijn met de oranje WK-selectie werd er tijdens de rust een keeperswissel uitgevoerd. Stef ging keepen en Siem ging voorin voetballen. Jammer voor Jasper Cilissen dat hij helaas niet zo multifunctioneel inzetbaar is als Siem. Het eerste schot was voor Mike, helaas kon Mees net niet binnen tikken met links. In de tegen aanval was er eerst nog een mooie redding van Stef, maar Dalfsen kon in 2e instantie binnen tikken en de spanning terug brengen (2-4). Mike stond in de 2e
helft als tactische linksback opgesteld. Net als een moderne back ging hij telkens mee naar voren en kon met zijn schot voor gevaar zorgen. Bij een van deze aanvallen schoot hij onhoudbaar de 2-5 binnen. Aan het eind van het 3e kwart was het Dalfsen die weer terug wist te komen met een intikker bij de 2e paal (3-5).

Het laatste kwart was voor FC Ommen. Onder aanwijzingen van Thijmen en Henk-Jan werd er elke keer goed druk gezet. Mike wist met een afstandsschot de 3-6 te maken. Siem stond voorin elke keer op de goede plek en maakte nog een mooie hattrick!Mees kwam uiteindelijk ook nog op het  scorebord na goed druk zetten van Max. Eindstand 3-10 en in feeststemming werden er nog penalties genomen.

Voor volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Robur et Velocitas in de agenda om 08:45. Hopelijk is Jesse dan ook weer van de partij. De toegang is gratis dus voel je welkom om de toppers van JO8-1 aan te moedigen!