Horsterhoekweg 9
7433SV
SCHALKHAAR
tel. 0570-623512

Na de uitschakeling van Oranje en voor sommige het laat op bed liggen was het wel erg vroeg zaterdagochtend. Om 7:20 uur vertrokken we in het donker en in de kou richting Schalkhaar. We hadden thuis al tegen Schalkhaar gespeeld en net verloren. We moesten dus aan de bak om vandaag wel te winnen.
Op het veld aangekomen hadden we eerst meer het idee dat we bij De Scheg waren beland en de schaatsen onder moesten doen. Het veld was goed bevroren en erg glad. Tijmen van Gaal speelde hier goed op in door de jongens uit te leggen dat de bal en het veld glad waren en dat hier rekening mee gehouden moest worden.
De start opstelling was als volgt, Siem Noppert op de goal, Stef Timber en Jesse Aké achterin. Middenveld Mees Gakpo en voorin Joep Depay en Raffe Bergwijn. Eerste wissels Mike van Dijk en Max de Jong.
Schalkhaar begon goed aan de wedstrijd en FC Ommen moest aan het begin erg wennen aan het veld. Binnen 2 minuten schoot Schalkhaar de 1-0 binnen. Gelukkig stonden Stef en Jesse weer goed te verdedigen en scoorde Schalkhaar de eerste helft niet weer. Dit ook door goed keeperswerk van Siem. In de loop van de wedstrijd kreeg FC Ommen meer kansen door goed spel van Mees en Max op het middenveld en was het een wonder dat er geen goal viel.
Mike schoot van afstand hard op de paal. Even later had Raffe een mooi hoogstandje met een hakje bracht hij Joep in stelling maar zijn schot ging er helaas niet in. Daarna kreeg Stef na een mooie solo nog een goede kans maar de bal ging er maar niet in.
Halverwege de wedstrijd was het nog steeds 1-0 voor Schalkhaar. In de rust werd er gewisseld van keeper en ging Jesse Bijlow keepen.
FC Ommen ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker en ging erg aanvallend voetballen. De leverde helaas geen doelpunt op maar er werd achterin wel ruimte weg gegeven. Hier maakte Schalkhaar gebruik van en maakte de 2-0.
Nu moest er echt wel wat gebeuren. FC Ommen bleef door voetballen en op zoek naar kansen en deze kwamen er ook. Raffe maakte na een mooie de aanval de 2-1. Even dachten we aan vrijdagavond en dachten we het zelfde te kunnen doen als het Nederlands Elftal. Dit gebeurde niet en Schalkhaar scoorde 3-1.
Daarna was er niet genoeg tijd meer om nog terug te komen. Gezien de kou werd er geen tijd bijgeteld en floot de spelbegeleider voor het einde van de wedstrijd. Helaas hebben we de laatste wedstrijd van het seizoen verloren.
Trainer Tijmen had Noppert gewisseld ook met het oog op de penalty’s. Dit had het gewenste effect want Jesse Bijlow pakte een aantal penalty’s en FC Ommen ging wel als winnaar van de penalty’s van het veld. Hier had het Nederlands Elftal nog wat van kunnen leren.
Gelukkig waren de douches lekker warm en gingen we weer opgewarmd in de auto richting Ommen. Voor O8-1 zit het tweede kwart van de competitie erop en is het tijd voor de winterstop. Op 21 januari begint de competitie weer. Hou de media in de gaten hoe laat en waar deze toppers dan moeten voetballen.